ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΕΒΟ (3-0)

Ήττα με... πλασματικό σκορ για την Α.Ε.Λ.

* ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20 ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2010 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:03
Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε η Α.Ε.Λ. στην Πεσκιέρα Ντελ Γκάρντα από την Κιέβο, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας επί ιταλικού εδάφους. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού η Α.Ε.Λ. ήταν καλή – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – και κατά διαστήματα στο δεύτερο. Στο πρώτο 45λεπτο βρέθηκε να χάνει από πέναλτι-εφεύρεση του Ιταλού διαιτητή, αφού κατά τα άλλα η αμυντική της λειτουργία στάθηκε σε αρκετά καλό επίπεδο. Στο 2ο ημίχρονο το γρήγορο γκολ του Πελισιέρ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Κιέβο. Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 59’ με τους Αμπουχατζίρα και Ταλ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως, δεν κατάφεραν να την αξιοποιήσουν και τελικά έφυγαν ηττημένοι, κρατώντας θετικά και αρνητικά συμπεράσματα προς αξιοποίηση.
Ο τεχνικός των «βυσσινί», Γιάννης Παπακώστας, χρησιμοποίησε συνολικά 20 παίκτες.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η Α.Ε.Λ. μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από το αντίστοιχο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με την Μπρέσια και ήλεγχε το παιχνίδι κόντρα στην Κιέβο, αλλά στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 1-0 χάρη σε πέναλτι που εφηύρε ο Ιταλός διαιτητής στο 35’για μαρκάρισμα του Βελάσκο στον Ντε Πάουλα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρκολίνι.
Σε αυτό το πρώτο μέρος είχε για ακόμη ένα παιχνίδι καλή αμυντική λειτουργία, έφτανε σχετικά εύκολα και με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Σορεντίνο, αλλά δεν κατόρθωνε να βρει λύσεις κόντρα στην οργανωμένη άμυνα της Κιέβο. Έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει φάσεις όπως αυτή του 33ου λεπτού με τον εξαιρετικό συνδυασμό Βούζα - Μπλάζεκ - Μετίν - Πούρι και το σουτ του τελευταίου που σταμάτησε στα σώματα. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Εσθονού νωρίτερα (11’) και ακόμη ένα του Μετίν στο κλείσιμο του ημιχρόνου.
Στο αντίποδα ο Αμπάρης κατέγραψε στο ενεργητικό του μια εντυπωσιακή επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Ντε Πάουλα στο 5’, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι για τους Ιταλούς στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε στο πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή της αναμέτρησης.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το γρήγορο δεύτερο γκολ της Κιέβο – μόλις στο 47’ με τον Πελισιέρ – έγειρε αρκετά την πλάστιγγα υπέρ των Ιταλών. Οι βυσσινί προσπάθησαν να αντιδράσουν και αν η μεγάλη διπλή ευκαιρία με εξ επαφής διαδοχικά σουτ των Αμπουχατζίρα και Ταλ μέσα από την περιοχή στο 59’ δεν σταματούσαν στα σώματα των αμυνομένων, ίσως η τροπή του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική. Οι πολλές αλλαγές που ήρθαν στη συνέχεια επηρέασαν σαφέστατα τη συνοχή και τη συνολική λειτουργία της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί το τρίτο γκολ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΚΙΕΒΟ (α’ μέρος): Σορεντίνο, Φρέι, Μορέρο, Ρίκλερ, Τζόκιτς, Ριγκόνι, Ντε Φάλκο, Μαρκολίνι, Μπολιατσίνο, Ντε Πάουλα, Γκρανότσε.
(β’ μέρος): Σκουίτζι, Σάρντο, Σέζαρ, Ρίκλερ, Μαντοβάνι, Ιόρι, Λουτσιάνο, Μαρκολίνι, Μπολιατσίνο, Πελισιέρ, Γκρανότσε.
Έπαιξαν και οι Αριάτι, Φαρίας και Γκιράρντι.
Α.Ε.Λ.: Αμπάρης (66’ Βιέρα), Νταμπίζας (46’ Ταλ / 66’ Κολοβέτσιος), Ταυλαρίδης, Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Βελάσκο, Ιγκλέσιας (73’ Γκαμπέτας), Ρομέου, Μετίν (73’ Κανόμπιο), Βούζας (66’ Μακίνουα), Μπλάζεκ (46’ Αμπουχατζίρα), Πούρι (55’ Σιατραβάνης).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass