ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΝΤΩΝΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια....

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2010 21:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:59
 Η ποδοσφαιρική Λάρισα συγκλονίστηκε από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρόεδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου Καντώνια και το νέο προχθές το απόγευμα κυκλοφόρησε σαν αστραπή σε όλους τους φίλους και μέλη της ομάδας που δόξασε όσο καμία άλλη το Λαρισινό ποδόσφαιρο.
Στο σπίτι του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ στην οδό Πατρόκλου όταν μεταφέρθηκε η σορός του πρωταθλητή προέδρου άρχισαν να συρρέουν συγγενείς αλλά και σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ.
Ο γιος του Γιάννης και η κόρη του Εύη καθισμένοι δίπλα στη γυναίκα του προέδρου Λίτσα με τον ένα να δίνει δύναμη στον άλλο και πιο δίπλα τον αδελφό του εκλιπόντος Φώνη και τον γαμπρό του Βασίλη Τσιάρα να κοιτάνε περίλυποι τον εκλιπόντα.
Η γυναίκα του Λίτσα μόλις εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας αργά χθες το βράδυ προς τα ξημερώματα με λόγια τρεμάμενα από συγκίνηση μας είπε : «Ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία. Ήθελε μετά από 2 χρόνια να έρθει στο γήπεδο της ΑΕΛ και μάλιστα φέτος πήρε δύο προσωπικά εισιτήρια στη θέση VVIP (μέχρι πέρυσι έπαιρναν αρκετά εισιτήρια ως επιχείρηση που τα διέθετε στο διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό) για να βλέπει το παιχνίδια μαζί με το γιο του Γιάννη. Είχε πάρει απόφαση να πάει στο καινούργιο γήπεδο, όμως δεν πρόλαβε».
Και πιο δίπλα ο γιος του Γιάννης συμπλήρωνε: «Θα επέστρεφε στο γήπεδο αλλά δεν πρόλαβε, ήταν θέλημα Θεού».
Σε μια γωνία ο ανιψιός του Γιώργος μαζί με δύο διοικητικούς της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Χρήστο Λεβέντη, Μιχάλη Παπαγεωργίου, Χρήστο Μίτη και τον γαμπρό του Θόδωρο Λιάκο διηγιόταν τις τελευταίες στιγμές του προέδρου αφού ήταν μαζί λίγο πριν αναχωρήσει για το «μεγάλο ταξίδι».
Όλοι είχαν να πούνε μια καλή κουβέντα για τον πρόεδρο που έφυγε και κυρίως οι διοικητικοί της πρωταθλήτριας ομάδας που τον έζησαν στις μεγάλες αθλητικές στιγμές αγωνίας για την κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος από περιφερειακή ομάδα.
Θυμήθηκαν πολλά τον αγώνα κατά του κατεστημένου με το κείμενο των Τεμπών, τις μάχες όπου έδιναν στα τελευταία παιχνίδια, το πρώτο καρδιακό επεισόδιο του προέδρου και πώς ο ίδιος που δεν ήταν παρών στο γήπεδο την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή που με το «χρυσό» γκολ του Μητσιμπόνα πήραν οι «βυσσινί» το πρωτάθλημα.
Συμπτωματικά θυμόταν η οικογένεια Καντώνια ότι και ο οραματιστής της μεγάλης ΑΕΛ ο Αντώνης Καντώνιας αδελφός του εκλιπόντος είχε φύγει περίπου τέτοια εποχή από τη ζωή στις 26 Ιουνίου και μέρα που είχε τρομερό καύσωνα όπως ήταν η προχθεσινή και η χθεσινή ενώ (τι ειρωνεία) την ίδια μέρα που έχασε τη ζωή του ο πρόεδρος της Πρωταθλήτριας ΑΕΛ έχασε τη ζωή του και ο πατέρας της γυναίκας του γιου του, της Ρίτας Κοτσαύτη.
Και η στεναχώρια ήταν μεγάλη γιατί ο Στέλιος Καντώνιας πριν ένα μήνα είχε κάνει απαραίτητες ιατρικές ενέργειες στην καρδιά του και φαινόταν απόλυτα υγιής. Τη μέρα που έφυγε όλοι έλεγαν (χαρακτηριστικά τα λόγια των υπαλλήλων Ρίζου Χαλιαμπάλια και Νίκου Κατσιάβα) ότι πρώτη φορά τον είχαν δει τόσο καλά. Και μάλιστα είχε κάνει και το καθιερωμένο συμβούλιο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ...
ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ...
Οι περισσότεροι παίκτες της πρωταθλήτριας ΑΕΛ έδωσαν το παρών στην κηδεία του πρωταθλητή προέδρου. Ο Αλεξούλης που ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να εκφωνήσει επικήδειο εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε για τον «πατέρα» των παικτών που έφυγε και πρόσφερε στους ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας ΑΕΛ περισσότερα από όσα οι γονείς τους.
Μίλησε για τον Στέλιο Καντώνια, αυτό, που χάρισε το πρωτάθλημα στην πόλη αλλά τους ίδιους τους ανέθρεψε με αξίες σαν αυτές που όλοι θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους.
Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Γιάννης Γκαλίτσιος δεν μπορούσε να μιλήσει και το μόνο που είπε είναι ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε οι Λαρισαίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.
Ο Βασίλης Καραπιάλης έχοντας δίπλα τη σύζυγό του Βάσω δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του καθώς τα δάκρυα έτρεχαν διαρκώς από τα μάτια του ενώ το ίδιο θλιμμένοι ήταν και άλλοι παίκτες όπως ο Κυριλλίδης, ο Κολομητρούσης, ο Τσιώλης (άφησε τις προπονήσεις του Ολυμπιακού Βόλου για να είναι κοντά στην αποχαιρετιστήρια στιγμή του Στέλιου Καντώνια), ο Βουτυρίτσας, ο Κακανούλιας, ο Τσιτσιλής, ο Ράμμος, ο Ζάμπας, ο Καρέλιας.
Λίγο πιο δίπλα ο συνεργάτης του Γκμόχ στην τεχνική ηγεσία της Πρωταθλήτριας ΑΕΛ Οράσιο Μοράλες και παρών και ο πρώτος πρόεδρος που έφερε τίτλο στην ΑΕΛ το κύπελλο του 1985 Κώστας Σαμαράς που μιλούσε για τον φίλο που έχασε και τον άνθρωπο που μοιραζόταν πολλές στιγμές μαζί του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass