ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «LARISSA SPORTS CENTER»

Οι ακαδημίες της ΑΕΛ απέκτησαν «στέγη»

* ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2010 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:57
Οι ακαδημίες της ερασιτεχνικής ΑΕΛ απέκτησαν για τέσσερα χρόνια τη δική τους «στέγη» καθώς η διοίκηση συμφώνησε με το αθλητικό κέντρο «LARISSA SPORTS CENTER» να προπονούνται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και η συμφωνία επισημοποιήθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην οποία το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Λιόντος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Γραββάνης και οι υπεύθυνοι του «LARISSA SPORTS CENTER» κ. Καγγάς και Σιδεράκος.
Ο κ. Λιόντος στην ομιλία του είπε τα εξής:
«Η νέα διοίκηση του μητρικού σωματείου ΑΕΛ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 1ης-6-2010 έβαλε ως βασικούς της στόχους:
1. Την πλήρη αναδιοργάνωση των τμημάτων του σωματείου και τη λειτουργία τους πάνω σε νέες βάσεις.
2. Το άνοιγμα της μητρικής ΑΕΛ στην κοινωνία της πόλης μας.
3. Την τοποθέτηση των βάσεων για την απόκτηση ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου της ΑΕΛ, που αποτελεί το μεγάλο όραμα όλων των διοικήσεων του ερασιτέχνη.
Φυσικά, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου, απόλυτη προτεραιότητα είχε - ειδικά για το τμήμα ποδοσφαίρου που αποτελεί και το πιο ιστορικό κομμάτι της ΑΕΛ - η άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της έλλειψης σταθερών γηπεδικών υποδομών.
Κατά την εντατική προσπάθεια αναζήτησης λύσεων που ακολούθησε, προέκυψε η πρόταση συνεργασίας του Larissa Sports Center και των κ. Καγγά και Μακρή. Με πολύ απλά λόγια η πρότασή μας κέρδισε διότι, δεν αντιμετώπιζε την ΑΕΛ ως έναν απλό πελάτη που χρεώνεται με την ώρα όπως κάθε απλός θαμώνας ενός 5Χ5.
Αντιθέτως, το Larissa Sports Center εκτίμησε πολύ ορθά το ειδικό βάρος της ΑΕΛ και πρότεινε την κατά απόλυτη προτεραιότητα παραχώρηση με καθεστώς τετραετούς εκμίσθωσης όλων των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων στην ΑΕΛ, καθώς και συμπληρωματική χρήση πρόσθετων παροχών και εγκαταστάσεων όπως η πισίνα, το γυμναστήριο, οι αίθουσες γυμναστικής - χορού, ενταγμένα όλα αυτά μέσα σε ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα ποιοτικής ποδοσφαιρικής προπόνησης. Ως ένα απλό ενδεικτικό σημείο να τονιστεί οτι ένα από τα πρώτα πράγματα που συμφωνήθηκαν ότι άμεσα θα αναρτηθεί η σημαία της ΑΕΛ σε ιστό στην είσοδο του αθλητικού κέντρου καθώς και σχετική πινακίδα με το έμβλημα και το όνομα του σωματείου μας.
Περιττό να αναφερθεί οτι το Larissa Sports Center αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο και οργανωμένο αθλητικό κέντρο του νομού μας, ενώ και η προσέγγιση των ανθρώπων του - όπως προαναφέρθηκε - ήταν προσέγγιση συνεργασίας και όχι εκμετάλλευσης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονταν οι ποδοσφαιρικές μας ακαδημίες επί σειρά ετών (μια κατάσταση «ποδοσφαιρικής αστεγίας» και «διαρκούς μετακίνησης»).
Βασικό ρόλο στην απόφασή μας και είναι πολύ σημαντικό αυτό - έπαιξε φυσικά το γεγονός ότι όλες αυτές οι αναβαθμισμένες παροχές δεν θα αυξήσουν το κόστος συνδρομής των αθλητών μας στην Ακαδημία μας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μας θα καταστεί εφικτός ο ισοσκελισμός των οικονομικών δεδομένων του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.
Επιλογή μας είναι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που θα είναι η πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας να υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των αθλητών που θα δεχθούμε. Οπωσδήποτε θα συνεχίσουν οι παλιοί αθλητές της ΑΕΛ και της ακαδημίας «Ορφέας» που τους αθλητές της θα απορροφήσει η ΑΕΛ, και κατόπιν θα εκτιμηθεί σε συνεργασία με τον αρχιπροπονητή μας κ. Βλαχούλη το σημείο στο οποίο θα θέσουμε ένα όριο, προκειμένου να μπορέσουμε να παρέχουν στα παιδιά την ποδοσφαιρική εκπαίδευση στο υψηλό επίπεδο που εμείς επιθυμούμε.
Εξυπακούεται ότι αν με το καλό ευοδωθούν οι προθέσεις του «Larissa Sport Center» για περαιτέρω ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών του εγκαταστάσεων με επιπλέον γήπεδα κανονικών διαστάσεων, θα επανεξεταστούν και κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν και οι οροφές των αθλητών που μπορούμε να δεχτούμε υπό τη σκέπη της ΑΕΛ.
Μοντέλο Διεύθυνσης
Τετραμελής Επιτροπή Διεύθυνσης (2 ΑΕΛ, 1 LSC, 1 αρχιπροπονητής,
Οικονομική Συμφωνία
Απόλυτα διαφανής και συμφέρουσα για την ΑΕΛ
Εγγραφές στην Ακαδημία ΑΕΛ
Έναρξη θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα εξυπηρετηθούν από τη γραμματεία του LSC
Προπονητικό τιμ
Ανανεωμένο και θα απαρτίζεται από συνδυασμό κατηρτισμένων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ και εξειδικευμένων γυμναστών.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γραββάνης που είπε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να γίνουν οι ακαδημίες της ΑΕΛ μια «πηγή» ανάδειξης ταλέντων για την ΠΑΕ και τα παιδιά να αθλούνται σε ιδανικές συνθήκες.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Καγγάς που είπε ότι ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ούτε ΠΑΕ ΑΕΛ ούτε ερασιτεχνική ΑΕΛ αλλά γι’ αυτόν υπάρχει μία ΑΕΛ και φιλοδοξεί ότι η συνεργασία των δυο πλευρών θα είναι προς όφελος του λαρισινού ποδοσφαίρου ενώ ο κ. Σιδεράκος μίλησε για τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις που φιλοδοξούν πρώτα να δημιουργήσουν αθλητές και μετά ποδοσφαιριστές.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από εκπροσώπους Τύπου και δόθηκαν διάφορες απαντήσεις:
* Δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο αριθμός των παιδιών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
* Η τιμή για κάθε χρόνο θα είναι 350 ευρώ.
*Η σύμβαση δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά τονίστηκε ότι είναι προς όφελος της ΑΕΛ.
* Θα γίνει προσπάθεια να φθάσει το αστικό ΚΤΕΛ μέχρι τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
* Οικονομικός στόχος της διοίκησης είναι τη φετινή χρονιά να υπάρχει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και να πληρωθούν και χρέη από προηγούμενες χρήσεις.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass