ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση για τα Μεσογειακά Χωριά

* ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2010

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2010 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:56
Η κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα και η οικονομική δυνατότητα να τα κατασκευάσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ήταν το κυρίαρχο θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Βόλο και Λάρισα.
Στη συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες πάρθηκε η απόφαση την ερχόμενη βδομάδα ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ 2013 κ. Γ. Κολέτσιος να έχει συνάντηση με το γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλο και την πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Κοτίδου στην οποία θα δώσει το παρών και ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής. Η συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει στο υπουργείο Εργασίας και να απαντηθεί το ερώτημα αν ο ΟΕΚ μπορεί κατασκευάσει τα Μεσογειακά Χωριά καθώς υπάρχει ανησυχία μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με το βουλευτή Στέλιο Ροντούλη και ο πρώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη κατασκευής τους κάτι που θα σημάνει ότι οι Αγώνες δεν πρόκειται να διεξαχθούν.
Στο μεταξύ στη συνεδρίαση που έγινε με συντονισμό του προέδρου κ. Κολέτσιου και της διευθύνουσας συμβούλου κ. Κουτρουμπά τη Θεσσαλία εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι Βόλου Αλ. Βούλγαρης, Νέας Ιωνία Παύλος Μαβίδης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Μπαρμπούτης και το μέλος της ΟΕΜΑ κ. Σηνέλης.
Ο Κ. Κολέτσιος στη αρχή της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών πέντε εκατομμύρια ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μέχρι το τέλος του 2010 και την ερχόμενη βδομάδα θα εισρεύσουν στο ταμείο τρία εκατομμύρια μετά την υπογραφή του Λαρισαίου υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τις επόμενες μέρες η στελέχωση τη εταιρίας (πιθανότατα από 1η Αυγούστου) ενώ πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος εξουσιοδοτήθηκαν να προχωρήσουν στη σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας και του Κανονισμού Προμηθειών της Οργανωτικής Επιτροπής.
Κατόπιν η αντιπρόεδρος κ. Μαρία Πατελάρου που είναι υπεύθυνη των έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκανε μια ενημέρωση για την πορεία των έργων αλλά και ποια ακόμα χρειάζεται να γίνουν για τη πετυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων. Ανακοίνωσε παράλληλα και τον προϋπολογισμό όλων των Έργων.
ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Τέλος τα μέλη της ΟΕΜΑ πληροφορήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Κολέτσιο ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ με επικεφαλή τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Αμάρ Αντάντι θα βρίσκονται στην Ελλάδα από 1-5 Αυγούστου και θα επισκεφτούν τη Λάρισα και το Βόλο από 2-4 Αυγούστου ενώ είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερη επίσκεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 12-15 Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τοποθετήσεις των μελών της ΟΕΜΑ και κυρίως από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Βόλου, Λάρισας και Νέας Ιωνίας που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία των Αγώνων και τόνισαν ότι οι τοπικές κοινωνίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε σύγχυση και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση παρά τη οικονομική κρίση θα διεξαχθεί κανονικά γιατί θα φέρει σημαντική ανάπτυξη στη Θεσσαλία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass