ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2-4 ΙΟΥΛΙΟΥ Η «ΠΡΟΜΕΣΟΓΕΙΑΔΑ 2010» ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Πρώτη κοινή εκδήλωση Λάρισας-Βόλου

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2010 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:49
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μια πρώτη γεύση από το μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενήσουν το 2013 η Λάρισα και ο Βόλος, τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι πολίτες των δύο νομών το τριήμερο 2 - 4 Ιουλίου 2010 με τη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα δρόμου ανδρών/εφήβων. Πρόκειται για την «Προμεσογειάδα 2010» η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο αθλητικό γεγονός που αναλαμβάνουν από κοινού φορείς των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Μια εκδήλωση που έχει στόχο την ανάπτυξη ενιαίας περιφερειακής αθλητικής συνείδησης και την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των δύο νομών όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά και σε αναπτυξιακό.
Τη διοργάνωση της «Προμεσογειάδας 2010» -που θα διεξαχθεί σε διαδρομές εντός και εκτός της πόλης της Λάρισας και του Βόλου- έχουν αναλάβει από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), η Τοπική Επιτροπή Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Ο.Π., οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Μαγνησίας και Λάρισας, οι Δήμοι Βόλου και Λαρισαίων, οι Τ.Ε.Δ.Κ. των δυο νομών, αλλά και οι ποδηλατικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στις δυο γειτονικές πόλεις.
Ενόψει, λοιπόν, του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος δόθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στην τοποθέτησή του ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Σιδερόπουλος έκανε λόγο για αγώνα-προάγγελο της Μεσογειάδας τονίζοντας τα εξής:
«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για τους Μεσογειακούς του 2013 διοργανώνουμε από κοινού τον ποδηλατικό αγώνα δρόμου «Προμεσογειάδα 2010». Είναι μια διοργάνωση μέσα από την οποία θέλουμε να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τους πολίτες γι’ αυτό που θα συμβεί το 2013. Γι’ αυτό λοιπόν απευθύνω κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την «Προμεσογειάδα 2010». Είναι ένας αγώνας-προάγγελος των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτούς τους αγώνες γιατί χρειάζονται και πρέπει να γίνουν και για το νομό Μαγνησίας και για το νομό Λάρισας και για το Βόλο και για τη Λάρισα» κατέληξε ο κ. Σιδερόπουλος.
Από την πλευρά του ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η τέλεση της «Προμεσογειάδας 2010», της πρώτης αθλητικής εκδήλωσης που αναλαμβάνουν από κοινού οι φορείς της Μαγνησίας και της Λάρισας, εγκαινιάζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο νομών ενόψει της τέλεσης των 17ων Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η σύμπραξη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Μαγνησίας και Λάρισας, των δήμων Βόλου και Λάρισας, καθώς και των Τοπικών Ενώσεων Δήμων Κοινοτήτων των δύο νομών, αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια, καθώς στο δρόμο προς το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της Θεσσαλίας, θεωρώ επιβεβλημένη τη διεύρυνση της συνεργασίας μας.
Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός που τέθηκε εξ αρχής. Με αφορμή τη διοργάνωση των ποδηλατικών αγώνων με την επωνυμία «Προμεσογειάδα 2010», θέλουμε να κάνουμε τους πολίτες της Λάρισας και της Μαγνησίας να αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Φυσικά, δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Στο διάστημα που απομένει μέχρι το 2013, θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές εκδηλώσεις, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν, αλλά και θα επεκταθούν σε άλλα αθλήματα.
Στην «Προμεσογειάδα 2010» μαζί με τους Έλληνες αθλητές θα δώσουν το «παρών» ποδηλάτες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Φινλανδία, αλλά και την Κολομβία, οπότε το όνομα των δύο πόλεων θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ακόμη και πέρα από τον Ατλαντικό. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο, αφού οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 πρέπει να τύχουν της μέγιστης δυνατής προβολής και να γίνει αυτό, απαιτείται η συνεργασία όλων μας».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, κ. Οικονόμου, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της «Προμεσογειάδας 2010», ενώ ο πρόεδρος του ΑΟΔΒ, κ. Χολέβας, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει το προοίμιο της συνεργασίας Βόλου-Λάρισας όχι μόνο σε αθλητικό αλλά και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ο κ. Λουκόπουλος τόνισε ότι πρωτίστως το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ασφάλεια των αθλητών και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ ν. Μαγνησίας κ. Κοπάνας αναφέρθηκε στη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης.
Την παρουσία μεγάλων ονομάτων του χώρου όπως του παγκόσμιου πρωταθλητή ταχύτητας Χρ. Βολικάκη αλλά και της Εθνικής Ομάδας Εφήβων προανήγγειλε με τη σειρά του ο γ. γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) κ. Λιατσής, ενώ τέλος ο ταμίας της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Ο.Π. κ. Τσοπούρογλου αναφέρθηκε στην πολύ καλή προετοιμασία που έγινε όλο αυτό το διάστημα ώστε τα πάντα να λειτουργήσουν άψογα.
Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού νομαρχίας Μαγνησίας κ. Καναβός, ο εκπρόσωπος του δήμου Λακέρειας κ. Γκατζάνης και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Ο.Π, κ. Βολικάκης.
ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Για τρεις ημέρες το φίλαθλο κοινό της περιοχής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Συνολικά θα συμμετάσχουν 20 ομάδες από την Ελλάδα οι τρεις επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας, αλλά και πέντε από το θεσσαλικό χώρο. Παράλληλα δε θα δώσουν το «παρών» ποδηλάτες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Φινλανδία, αλλά και την Κολομβία.
Οι διαδρομές που επελέγησαν, για το Νομό Λάρισας είναι οι ακόλουθες:
1ος αγώνας: Παρασκευή 2/7 ώρα 16.30: Εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία Λάρισας –οδός Μανωλάκη – οδός Κοζάνης – Γιάννουλη – Φαλάνη – Αμπελώνας – Τύρναβος – Κουτσόχερο –Μαυροβούνι – Κοιλάδα – Κραννώνας - Αγ.Ανάργυροι - Μεσορράχη – οδός Καρδίτσης – οδός Παπαναστασίου και τερματισμός στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, όπου θα ακολουθήσουν οι απονομές
2ος αγώνας: Σάββατο 3/7 ώρα 09.30: Αγώνας αντοχής με εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας – οδός Κύπρου – οδός 23ης Οκτωβρίου – οδός Υψηλάντου – οδός Ηρώων Πολυτεχνείου – οδός Βόλου – Πλατύκαμπος – Ομορφοχώρι –Συκούριο – Όσσα – Καλοχώρι – Ελευθέριο -(κατεύθυνση προς Αγιά, Στροφή «φονιά») – Καστρί – Αμυγδαλή – Καλαμάκι– Αχίλλειο -Κιλελέρ και Αρμένιο. Στη συνέχεια για Βόλο θα αναλάβει η οργανωτική επιτροπή Μαγνησίας.
Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου με σιρκουί στην πόλη του Βόλου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass