ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Στην ΕΠΟ ο Ζήσης Γρηγορίου

* ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ *ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ 22ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2011 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:48
Στην Αθήνα μετέβη χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, συνοδευόμενος από τους Τέλη Γκούμα και Στέλιο Νίτσα, ο οποίος λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου παρευρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.
Χθες κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γρηγορίου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, παράλληλα όμως θα πρέπει να προστατευτεί το ποδόσφαιρο το οποίο παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή ως εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής.
Τα νέα για τις ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής μάλλον είναι ευχάριστα καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, πιθανόν μέχρι τέλος του μήνα λόγω των τελευταίων πιέσεων που ασκήθηκαν να καταβληθούν οι επιχορηγήσεις.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφασίσθηκε να διεξαχθεί στις 22/7/2011, και θα αποτελέσει τη συνέχεια της προηγούμενης, ωστόσο από την πλευρά του ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε εύλογα την απορία για το πώς θα μπορέσουν οι ομάδες της Δ’ Εθνικής να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της νέας περιόδου όταν στις 22 Ιουλίου θα οριστικοποιηθεί η προκήρυξη που αφορά σε θέματα όπως η μείωση των ομάδων για την επόμενη σεζόν, ο αριθμός των νεαρών ποδοσφαιριστών (υπάρχει η πρόθεση να μειωθούν στους δύο), ο προσδιορισμός της ηλικίας αυτών κ.ά.
ΠΟΡΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ
Την πεποίθηση ότι υπάρχει μία πιθανή πόρτα σωτηρίας ανοικτή για την ΑΕΛ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, σχολιάζοντας τα εξής:
«Περιμένουμε το φάκελο της δικογραφίας ούτως ώστε να φανούν ποιες κυρώσεις αθλητικού περιεχομένου υπάρχουν για τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, πράγμα το οποίο αφήνει μία πόρτα ανοιχτή για πιθανή σωτηρία της ΑΕΛ. Αυτό θα ισχύσει εάν οι ομάδες στις οποίες θα επιβληθούν οι κυρώσεις είναι οι πραγματικά υπαίτιες».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΕΔ
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ συναντήθηκε και με ανθρώπους της ΚΕΔ με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στη διαιτησία, ενώ σχετικά με τα σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών διαιτησίας, όλων των κατηγοριών, θα διεξαχθούν στο διάστημα 23/7-12/8/2011 στην Αθήνα. Επίσης τα σεμινάρια των προπονητών θα γίνουν μέχρι τα τέλη του 2011.
Τέλος ο κ. Γρηγορίου είχε προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο για τα τεκταινόμενα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΓΙΑ ΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ
Την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους για την περίοδο 2010-11 ως προς τις προβλέψεις αδειοδοτήσεων των ομάδων, ειδικά και αποκλειστικά για τις ΠΑΕ που θα προβιβαστούν από τη Β΄ κατηγορία, καθώς και την εξαίρεση από τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που θα προβιβαστούν από την ίδια κατηγορία πρότεινε η ΕΠΟ στη Σούπερ Λίγκα και την Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής. Η Ομοσπονδία προτείνει να διεξαχθούν τα πλέι οφ με τη συμμετοχή των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας που το δικαιούνται, βάσει της βαθμολογικής κατάταξής τους, χωρίς να απαιτείται η αδειοδότησή τους από την ΕΠΟ. Οι απαντήσεις από τις διοργανώτριες αρχές θα πρέπει να δοθούν εγγράφως ως το μεσημέρι (14:00) της προσεχούς Δευτέρας (27/6).
ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την ΕΠΟ όσοι διαιτητές εμπλέκονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων. Πρόκειται για τους Δημήτρη Καλόπουλο, Θανάση Γιάχο (Σούπερ Λίγκα), Βαγγέλη Κιοτζένη, Χρήστο Σφήκα (Football League) και το βοηθό Σπύρο Τρύφωνα, τους οποίους η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έθεσε αρχικώς στο "ψυγείο", ενώ στη συνέχεια θεωρείται πολύ πιθανή η οριστική διαγραφή τους από τους πίνακες.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass