ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011

Η Φλόγα της Ελπίδας άναψε στη Λάρισα

Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2011 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:45
Στην εποχή που η θηλιά της οικονομικής εκμετάλλευσης και της εμπορευματοποίησης πνίγει τον αθλητισμό κάποιοι αθλητές ορθώνουν με υπερηφάνεια το ανάστημά τους και αντιστέκονται στην κρίση των καιρών. Δεν αγωνίζονται για τα χρήματα, δεν κάνουν ρεκόρ και δεν προσβλέπουν στον στείρο πρωταθλητισμό, ούτε παίρνουν αναβολικά. Τρέχουν με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθαι». Αυτούς τους αθλητές υποδέχθηκε χθες η Λάρισα. Τους αθλητές της Λαμπαδηδρομίας των Special Olympics Αθήνα 2011.
Η Φλόγα της Ελπίδας αφίχθη χθες το μεσημέρι στη Λάρισα στο χώρο του φεστιβάλ Πηνειού (από την πλατεία Δημοτικού Ωδείου και μέσω των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κύπρου, Μ. Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή και Παπαναστασίου) όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, των αντιδημάρχων Σπύρου Μπαρμπούτη, Μαίρης Αγραφιώτου και Δέσποινας Μάντζαρη, των μαθητών του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, εκπροσώπων φορέων που μετέχουν στο φεστιβάλ Πηνειού και αρκετού κόσμου.
«Στις μέρες μας ο αθλητισμός έχει γίνει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης κι ο πρωταθλητισμός κινδυνεύει να δυναμιτίσει τις βασικές αξίες του αθλητικού οικοδομήματος παγκόσμια. Και όμως, παρά την οικονομική διάσταση που κατατρώει τα θεμέλιά του, ο αθλητισμός είναι ακόμα ζωντανός και συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια στον πλανήτη, ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν στα ιδεώδη του» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης καλωσορίζοντας τους Λαμπαδηδρόμους των Special Olympics Αθήνα 2011 και συνέχισε:
«Έχω σήμερα τη χαρά να περιστοιχίζομαι από τέτοιους ανθρώπους σε μια μεγάλη στιγμή για την πόλη μας: Σήμερα που υποδεχόμαστε στη Λάρισα τη φλόγα των «Special Olympics» του 2011. Και είναι πραγματικά μια μεγάλη στιγμή, γιατί εδώ στους «Special Olympics» στρέφεται το πραγματικό ενδιαφέρον του αθλητισμού. Μόνο όταν ο αθλητισμός γίνεται αγώνας για την ίδια τη ζωή αποκτά στις μέρες μας ιδιαίτερο νόημα. Και τα παιδιά που συμμετέχουν στους «Special Olympics» καταλαβαίνουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι ο αγώνας για τη διάκριση, ο συναγωνισμός για τη νίκη είναι μια μάχη αντίστοιχη με τη μάχη της καθημερινότητας για να κατακτήσουμε τις κορυφές της ίδιας μας της ζωής.
Σας καλωσορίζουμε στη Λάρισα και ιδιαίτερα στο Φεστιβάλ Πηνειού. Καλωσορίζουμε τη φλόγα της ελπίδας, τη φλόγα της ψυχής των ανθρώπων που μας διδάσκουν με τη στάση τους αξιοπρέπεια και ήθος. Καλωσορίζουμε τους αθλητές και τους εθελοντές που ιχνηλατούν για λογαριασμό μας τις αναλλοίωτες αξίες του αθλητισμού μέσα σ’ ένα περιβάλλον δύσκολο από την εμπορευματοποίηση και την κρίση…
…Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και διακρίσεις στους αθλητές των «Special Olympics». Διακρίσεις που θα διατηρήσουν τις επιδόσεις της χώρας μας στο υψηλό επίπεδο, αλλά και που θα κρατήσουν ζωντανή την περηφάνια μας. Μια περηφάνια που σήμερα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακούλης.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον διευθυντή της Λαμπαδηδρομίας Στέλιο Κωνσταντινίδη, τον Παραγουανό αθλητή των Special Olympics Λουίς Μεντίνα και την Καναδή λαμπαδηδρόμο Τζόντι Χάρπερ με τους οποίους ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη θεατρική παράσταση «Νερό-Νεράκι» που ανέβασαν οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας ενώ στη συνέχεια η Φλόγα της Ελπίδας αναχώρησε μέσω Γρ. Λαμπράκη και γηπέδου Αλκαζάρ για τον επόμενο προορισμό της μέχρι τις 25 Ιουνίου όπου θα ανοίξει στην Αθήνα η αυλαία των Special Olympics 2011.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass