ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Vovinam: Από το Βιετνάμ στη Λάρισα

* ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ MASTER ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΡΙΖΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΥ ΖΗΝ VOVINAM»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2011 20:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:45
Μια νέα μορφή πολεμικής τέχνης διδάσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες στη Λάρισα και ευελπιστεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των Λαρισαίων. Πρόκειται για το Vovinam Viet Vo Dao που βασίζεται στην αρχή της αρμονίας του μυαλού και του σώματος και το οποίο προέρχεται από το Βιετνάμ.
Το Vovinam Viet Vo Dao ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2010 από τον πιστοποιημένο διδάσκαλο Master Χαράλαμπο Ρίζο o ο οποίος ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στη Γερμανία το 1990 με εκπαιδευτή τον Master Che. Εν συνεχεία, κατά την πενταετή διαμονή του στο Βιετνάμ, εκπαιδεύτηκε από τον ηγέτη Grand Master Le Sang, ο οποίος και του απένειμε το δίπλωμα του Master, και κατά το αμέσως επόμενο διάστημα εκπαιδεύτηκε από τον ηγέτη Grand Master Nguyen van Chieu και τον Grand Master Sen. Είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Vovinam Viet Vo Dao και εκπροσωπεί την τεχνική και κουλτούρα του Βιετνάμ.
Η ανωτέρω παγκόσμια ομοσπονδία, εκπροσωπούμενη από τον Master Χαράλαμπο Ρίζο, είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο κ. Ρίζος παραδίδει μαθήματα Vovinam Viet Vo Dao στο ΕΑΚ Λάρισας (θύρα 10) στο σύλλογο «Ευ ζην Vovinam». Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984330487.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ VOVINAM VIET VO DAO
Το Vovinam είναι μία πολεμική βιετναμέζικη τέχνη, η οποία ασκείται με και χωρίς όπλα. Είναι βασισμένη στην αρχή της αρμονίας μεταξύ σκληρού και μαλακού και περιλαμβάνει την κατάρτιση του σώματος καθώς επίσης και του μυαλού. Χρησιμοποιεί τη δύναμη και την αντίδραση του αντιπάλου οπλισμένου ή μη. Το όνομα προέρχεται από το «vο» που σημαίνοντας τις πολεμικές τέχνες και «vinam» που αντιπροσωπεύσει το Βιετνάμ.
Το Vovinam περιλαμβάνει χέρι, αγκώνα, λακτίσματα, τεχνικές διαφυγών και μετακίνησης. Εκπαιδεύονται και τεχνικές επίθεσης και υπεράσπισης. Το ευρύ φάσμα των τεχνικών περιλαμβάνει punching κ.λπ., όπως και πάλη, ξίφος, τσεκούρι, δίπλωμα του ανεμιστήρα και άλλα. Οι προηγμένοι σπουδαστές μαθαίνουν να συνδυάζουν τις τεχνικές και να αγωνίζονται ενάντια σε οπλισμένους αντιπάλους. Οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύουν τα παραδοσιακά όπλα όπως μακρύ ραβδί, κοντό ραβδί, μαχαίρι, ξίφος και sabre. Με αυτόν τον τρόπο τα όπλα χρησιμεύουν ως συσκευές κατάρτισης για το βέλτιστο έλεγχο του σώματος και του μυαλού.
Οι αρχές που διέπουν το Vovinam είναι οι εξής:
1. Οι απόστολοι του Vovinam υπόσχονται να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο της πολεμικής τέχνης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι και η ανθρωπότητα.
2. Υπόσχεση να είναι πιστοί στο Vovinam και να αναπτυχθεί η νέα γενιά Vovinam Viet Vo Dao.
3. Να είναι ομόφωνοι στο πνεύμα και η καρδιά να σέβεται τους παλαιότερους, συντροφικούς λόγους αγάπης.
4. Η πειθαρχία και ο σεβασμός διατηρεί την υψηλότερη τιμή ενός πολεμικού αποστόλου τέχνης.
5. Σέβονται τις άλλες πολεμικές σχολές τέχνης και χρησιμοποιούν τις πολεμικές δεξιότητες μόνο για την υπεράσπιση και προστασία της δικαιοσύνης.
6. Είναι φιλομαθείς, ενισχύουν το μυαλό, εμπλουτίζουν τη σκέψη και τη συμπεριφορά.
7. Ζούνε απλά, αδιάφθορα, με την πίστη και το υψηλό μυαλό.
8. Ενισχύουν το πνεύμα του χαλύβδινου προσδιορισμού και του σθένους, υπερνικώντας τις δυνάμεις της βίας.
9. Κάνουν ευφυείς κρίσεις.
10. Είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, μετριότητα και γενναιοδωρία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass