ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Η ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΘΟΥ

Μια Λαρισαία από τη... Σουηδία

* ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΤΣΑΚΑ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2011 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:43
Η Ολυμπιάδα μπορεί να δυσκολεύτηκε να παραμείνει στην Α2 Εθνική κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ φέτος, αλλά όλα δείχνουν πως την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει και θα στοχεύσει στην επιστροφή της στην Α1 Εθνική. Αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει η ομάδα σε όλους τους τομείς. Πολύ νωρίς λοιπόν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τις παίκτριες της επόμενης χρονιάς.
Πρώτη σημαντική κίνηση είναι πως θα παίξει στην ομάδα η Ελένη Μάνθου. Η Μάνθου είναι γεννηθείσα το 1988 και ανήκει στην Ολυμπιάδα. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 13 της χρόνια και με ύψος 1.82 παίζει στη θέση 4.
Λόγω σπουδών όμως έφυγε για την Αθήνα και εκεί έπαιζε στον ΑΟ Ζωγράφου για αρκετά χρόνια. Τώρα όμως επιστρέφει λόγω μετοίκησης.
«Νιώθω πολύ όμορφα που επιστρέφω στη Λάρισα και ένας παραπάνω λόγος που είμαι χαρούμενη είναι πως θα ξαναπαίξω στην Ολυμπιάδα. Την ομάδα με την οποία ξεκίνησα το μπάσκετ» δήλωσε στην «Ε».
Ένα χρόνο ωστόσο κατάφερε να βγει στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα πήγε στην Σουηδία στην πόλη Ουμέα. Εκεί αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα, την Ίκσου, και κέρδισε πολλά: «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν αθλήτρια είδα διαφορετικές εικόνες που θα με βοηθήσουν στη συνέχεια. Το επίπεδο μπορεί να μην ήταν τόσο ανταγωνιστικό όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως οι συνθήκες γενικά ήταν πολύ καλές».
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΤΣΑΚΑ
Κοντά σε συμφωνία με τη Μαρία Κυριτσάκα βρίσκεται η λαρισινή ομάδα. Η Λαρισαία παίκτρια πέρυσι αγωνιζόταν στον γειτονικό Βόλο με τη φανέλα του τοπικού Ολυμπιακού. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 και τώρα έχει έναν λόγο παραπάνω να γυρίσει στην πόλη της. Η παίκτρια ήταν βασικός συντελεστής της ανόδου της Ολυμπιάδας στην Α1 πριν από τρία χρόνια και ουσιαστικά η ψυχή της ομάδας. Μέσα στις επόμενες ημέρες μάλιστα θα υπάρχουν και νεότερα.
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Χωρίς αλλαγές στην τεχνική ηγεσία θα προχωρήσει η Ολυμπιάδα. Η Λιάνα Γεωργοπούλου θα συνεχίσει να βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο. Οι σχέσεις της με τις παίκτριες είναι άριστες.
Η λαρισινή ομάδα εξάλλου θα χρησιμοποιήσει και τη Λένα Κοντονάσιου από ένα διαφορετικό πόστο. Η μέχρι πρότινος αθλήτρια του συλλόγου (σταμάτησε φέτος αφού κατάφερε να την οδηγήσει στη σωτηρία με εκείνα τα τρία συνεχόμενα τρίποντα στην Κοζάνη) θα αναλάβει χρέη μάνατζερ από την Αθήνα εκεί όπου θα βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους. Θα συζητάει με παίκτριες που ενδιαφέρουν την ομάδα αλλά και για άλλα διαδικαστικά ζητήματα.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ «ΑΣΟΣ»
Όπως όλα δείχνουν καμία από τις φετινές παίκτριες δεν θα φύγει από την Ολυμπιάδα. Καψοκόλη, Σκαρλή, Καλλίδη είναι κοντά στην ανανέωση καθώς δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει η συνεργασία των δύο πλευρών. Σολωμού, Πλασταρά, Νταναβάρα, Διμήρη, Παπαθωμά και Νταουντάκη θεωρείται σίγουρο πως θα συνεχίσουν. Τέλος να σημειώσουμε πως μεταγραφικός στόχος της ομάδας θα είναι και μια πλέι μέικερ για τη νέα σεζόν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass