ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αέριο στοπ στο Ε.Α.Κ. Λάρισας...

* ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ * ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ Ε.Α.Κ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2011 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:41
Του Σωτ. Κέλλα
Τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης αποφάσισε η ΔΕΠΑ Θεσσαλίας, λόγω χρεών που έχει το Ε.Α.Κ. προς αυτήν, τα οποία οφείλονται στην καθυστέρηση επιχορηγήσεων από τη Γ.Γ.Α. λόγω της οικονομικής κρίσης.
Αποτελέσματα της διακοπής παροχής του αερίου είναι το νερό στο κολυμβητήριο να είναι κρύο και πλέον τα παιδιά που γυμνάζονται να θέλουν να συνεχίσουν αυτό να γίνεται με ευθύνη των συλλόγων.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ. καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχισθεί η παροχή αερίου μέχρι τέλη Ιουνίου, ώστε να σταματήσει τον Ιούλιο που οι εγκαταστάσεις είναι κλειστές και ελπίζουν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τη ΔΕΠΑ, που έχει πρόθεση να δείξει κοινωνικό πρόσωπο.
Στο μεταξύ στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού που πληροφορήθηκαν το θέμα έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν στην επίλυσή του και να δοθεί πιο γρήγορα η χρηματοδότηση.
Σχετικά με τη διακοπή παροχής αερίου από το Ε.Α.Κ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Σας ανακοινώνουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 3/6/2011 η Ε.Π.Α. Θεσσαλίας προχώρησε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου στο Κολυμβητήριο και στο Κλειστό Νεάπολης, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη συγκεκριμένη εταιρία.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το λαρισαϊκό κοινό ότι η Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ. Λάρισας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει τη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων, απευθυνόμενη έγκαιρα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εξασφάλιση των αναγκαίων επιχορηγήσεων - επιδίωξη που δεν επετεύχθη εξαιτίας της αδυναμίας της, που οφείλεται στη γενικότερη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.
Στη συνέχεια, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος και προκειμένου να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων λειτουργίας των εγκαταστάσεων από ίδια έσοδα, απευθυνθήκαμε προς τα σωματεία και το σύνολο των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις, ζητώντας με μεγάλη δυσκολία τη συνδρομή τους με τη μηνιαία κάρτα αθλουμένου, ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτά όλα τα γήπεδα.
Η Επιτροπή Διοίκησης βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ε.Π.Α. Θεσσαλίας και ευελπιστεί ότι το συντομότερο δυνατόν θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα».
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Πολιτισμού ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος έκανε πρόταση αν θέλουν οι Περιφέρειες να πάρουν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα προτείνοντας και συγκεκριμένο πλάνο χρηματοδότησης.
Για τον πρώτο χρόνο το 70% των λειτουργικών εξόδων να καλύπτεται από το υπουργείο Πολιτισμού (ΓΓΑ), τον δεύτερο χρόνο το 40% και τον τρίτο το 10%.
Μέχρι τότε θεωρεί ότι θα υπάρχουν έτοιμα τα σχέδια αξιοποίησης για κάθε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο.
Από την άλλη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ζητάει η χρηματοδότηση των Ε.Α.Κ. να γίνεται από τον ΟΠΑΠ που έχει κοινωνική ευθύνη και ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνίας.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και μάλιστα αρκετές διοικήσεις λόγω χρεών των ομάδων σκέφτονται να τις κάνουν έξωση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass