ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΒΙΒΑΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΝΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Νέο τοπίο σε Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική

*ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΠΟ *ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2011 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:39
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πακέτο αλλαγών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική αλλά και στα πρωταθλήματα υποδομής εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΛ. Οι αλλαγές στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής αφορούν στον αριθμό των προβιβασθέντων και υποβιβασθέντων ομάδων ενώ στα «μικρά» πρωταθλήματα στον τρόπο διεξαγωγής και τον καταρτισμό των ομίλων.
Πιο συγκεκριμένα, στις σκέψεις των παραγόντων της Αδριανού βρίσκεται η μείωση του αριθμού των ομάδων που θα προβιβάζονται τη νέα χρονιά από την Γ’ στη Β’ ΕΠΣΛ αφού μετά την αύξηση του αριθμού των ομάδων της Β’ ΕΠΣΛ από 14 σε 16 ανά όμιλο που έγινε φέτος δεν προβλέπεται άλλη αύξηση και τη νέα σεζόν.
Υπάρχει ωστόσο και η άποψη ότι επειδή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία οι ομάδες είναι συγκριτικά πάρα πολλές δεν θα ήταν λογικό να μειωθεί ο αριθμός των προβιβασθέντων αλλά αντίθετα να αυξηθεί ο αριθμός των υποβιβασθέντων ομάδων από την Β’ ΕΠΣΛ.
Σε ό,τι αφορά στη Β’ Ερασιτεχνική οι αλλαγές που εξετάζονται βρίσκονται σε συνάρτηση με το τι θα ισχύσει τελικά στη Δ’ Εθνική. Εάν δηλαδή αυξηθεί ο αριθμός των υποβιβασθέντων ομάδων από τη Δ’ Εθνική αυξάνονται και οι πιθανότητες υποβιβασμού Λαρισινής ομάδας. Επομένως υπάρχει η σκέψη αναπροσαρμογής (πιθανώς μείωσης) του αριθμού των υποβιβασθέντων ομάδων από τη Β’ ΕΠΣΛ στη Γ’ ΕΠΣΛ κατά τέτοιο τρόπο .
Στην Α’ και την Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές τουλάχιστον προς το παρόν.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ
Πολλές θα είναι οι προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Ορισμένες από τις βασικές προτάσεις είναι:
-Η συμμετοχή στις ομάδες της Δ’ Εθνικής μέχρι δύο αλλοδαπών ποδοσφαιριστών με κριτήρια ηλικιακά και χρόνου νόμιμης παραμονής στη χώρα.
-Η μείωση των μικρών ποδοσφαιριστών στη Δ’ Εθνική από 4 σε 3.
-Η συμμετοχή στις επιτροπές της ΕΠΟ παραγόντων και εκτός Δ.Σ. ΕΠΟ ούτως ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος των παραγόντων των ΕΠΣ.
-Όσο το δυνατόν περισσότερο ανεξάρτητη διαιτησία. Μεγαλύτερος ο αριθμός των διαιτητών στις επιτροπές σε σχέση με τους παράγοντες.
-Δυναμικές κινητοποιήσεις (αποχή από τα πρωταθλήματα, «πάγωμα» της συμμετοχής διαιτητών των ΕΠΣ στα εθνικά πρωταθλήματα) για την είσπραξη των παλαιών επιχορηγήσεων για την εγγύηση καταβολής των νέων με παράλληλη αύξηση της τάξης του 20%.
ΤΑ «ΜΙΚΡΑ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στις «μικρές» διοργανώσεις της ΕΠΣΛ το Δ.Σ. σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές επεξεργάζεται τη διεξαγωγή του Εφηβικού, Παιδικού και Προπαιδικού σε μία φάση με περισσότερες ομάδες και διπλά παιχνίδια (εντός και εκτός έδρας) υπό τύπου δηλαδή πρωταθλήματος. Θα υπάρχει παράλληλα και ένας όμιλος στον οποίο οι αγώνες θα διεξάγονται όπως φέτος για τις ομάδες που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να συμμετέχουν στην προαναφερόμενη διαδικασία.
Επιπλέον δε στο Προπαιδικό οι αγώνες θα διεξάγονται σε μικρότερους αγωνιστικούς χώρους (και όχι σε όλο το γήπεδο όπως φέτος) δηλαδή η γραμμή του άουτ θα είναι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και οι εστίες θα έχουν διαστάσεις 2x5 μέτρα.
Τέλος θα γίνουν πιο αυστηρές οι κυρώσεις για τις ομάδες που δεν κατέρχονται να αγωνιστούν στα παιχνίδια.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass