ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η ιστορία ζωντάνεψε στο κλειστό...

* ΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 76-68 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2011 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:39
Του Κ. Γκιάστα
Οι νέοι έμαθαν και οι παλιοί θυμήθηκαν. Στο κλειστό του Αλκαζάρ απλά ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν του θεσσαλικού μπάσκετ. Στον αγώνα Λαρισαίων - Βολιωτών (με κάποιες προσθήκες) για τη συμπλήρωση των 30 ετών της ΕΣΚΑΘ είδαμε πολλά:
Είδαμε τον Άρη Ζώη ξανά στα πράσινα, να δίνει αέρινες ασίστ. Να βάζει ραβέρς με την κορμοστασιά του να ξεχωρίζει και με ένα ιδιαίτερο στυλ.
Είδαμε τον Ευθύμη Ρεντζιά να μην έχει χάσει κανένα από τα επιθετικά του ατού, αυτά που τον έστειλαν ακόμα και στο ΝΒΑ και την ίδια ώρα να επιστρέφει στην άμυνα.
Τον Νίκο Παπαϊωάννου να στέκεται κάτω από τη ρακέτα του κλειστού όπως τότε με τον ΓΣΛ που ανέβαινε στην Α1. Πιο δίπλα του ο Κουραμάς που ήταν φυσικά μια σειρά παλιότερος και με φυσική κατάσταση άριστη. Δεν ξέχασε τον άψογο στυλ με ταμπλό και μέσα.
Είδαμε τον Νίκο Μπουντούρη (που προσπαθεί να χάσει κάποια κιλάκια και από την τελευταία φορά που ξαναβρέθηκε με την Εθνική Παλαιμάχων να τα χει καταφέρει) να κλείνει με τον ίδιο πιεστικό τρόπο στο μαν του μαν.
Κοιτάξαμε επίσης στους πάγκους και είδαμε τον Γιάννη Τζήμα. Τον άνθρωπο που έχει ανεβάσει τρεις θεσσαλικές ομάδες στην Α1 Εθνική κατηγορία (ΓΣΛ, Ολύμπια, Τρίκαλα). Τι άλλο να κάνει ένας Θεσσαλός προπονητής δηλαδή για να θεωρείται επιτυχημένος;
Επίσης είδαμε και την Ελένη Παπαθανασίου που με τις γυναίκες του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε να φτάσει ως τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο «Λιλιάν Ρονκέτι».
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Τελικοί νικητές μετά από ένα συναρπαστικό ματς αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι Βολιώτες με σκορ 76-68. Αν και στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά (19-13), στη συνέχεια Αυγερινός και Μπουντούρης βρήκαν τις επιθετικές λύσεις που έψαχναν και ανέτρεψαν την κατάσταση (28-37). Η Λάρισα βρισκόταν συνεχώς σε καλή απόσταση αλλά δεν μπόρεσε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε πολύ καλή φόρμα οι τρεις διαιτητές του αγώνα. Πιτσίλκας, Κορομηλάς και Χλωρός τα πήγαν περίφημα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
19-13, 28-37, 41-54, 68-76
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Τζήμας): Παπαϊωάννου 5, Ζώης 8, Ζαχαρέλης, Κουραμάς 3, Μαϊμάνης 4, Καραδήμος 8, Μυλωνάς 9, Γιασάρης, Ακριβούλης, Σταυρόπουλος, Ρεντζιάς 8, Πραγκαφίλης 17, Αποστολίδης 4.
ΒΟΛΟΣ (Παπαθανασίου): Πρέκας, Κοσμάτος, Μπουντούρης 18, Παρασχάκης 3, Σερίφης 5, Μυριτζής, Βλιώρας 11, Τζέλας, Αυγερινός 20, Οικονόμου 8, Γιαννίκος 10.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass