ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΦΙΕΣΤΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟ

Ο βασιλιάς στον θρόνο του

*ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ» * Θ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: «Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2011 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:38
Με εντυπωσιακό τρόπο, όπως άλλωστε ήταν και η φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ο Αμπελωνιακός γιόρτασε χθες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία.
Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των «πρασίνων» έκλεισε και τη σκυτάλη παίρνει η χρονιά-πρόκληση της Δ’ Εθνικής. Ο βασιλιάς ανέβηκε στο θρόνο του και η χθεσινή απονομή του βαρύτιμου τροπαίου δεν ήταν παρά η αρχή μιας νέας εποχής. Το όνειρο των τελευταίων ετών έγινε επιτέλους πραγματικότητα για την ομάδα του Αμπελωνιακού που υπόσχεται ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.
«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα» επισήμανε ο τεχνικός των πρωταθλητών, Τάκης Παραφέστας δίνοντας το στίγμα για τη νέα χρονιά και πρόσθεσε:
«Η ομαδική δουλειά των τελευταίων ετών οδήγησε τον Αμπελωνιακό στη Δ’ Εθνική. Οι ομάδες δημιουργούνται με υπομονή, δουλειά και τη συμμετοχή όλων. Ομάδα σημαίνει συνεργασία. Τίποτα δεν δημιουργείται εύκολα. Εύκολα μόνο γκρεμίζεις. Υπήρχε η συμπαράσταση του κόσμου και πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Θα χαιρόμουν πολύ αν έβλεπα πολλούς Αμπελωνίτες και παλιούς ποδοσφαιριστές να βρίσκονταν ξανά στο γήπεδο. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Δεν ήταν εύκολη η άνοδος. Εξελίχθηκε σε εύκολη. Δώσαμε τοπικό χρώμα στην ομάδα με την επιστροφή ορισμένων παιδιών. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες και απώλειες παικτών από την περσινή 11άδα αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά. Νομίζω ότι οι επιτυχίες δεν είναι αποκλειστικότητα ενός ή δύο παικτών αλλά συνέπεια της ομαδικής δουλειάς.
Αλλαγές δεν θα υπάρξουν πολλές. Αν παραμείνω στον Αμπελωνιακό – ακόμα δεν έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις-στόχος μου είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός» κατέληξε ο Τάκης Παραφέστας, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Θάνος Κουτσούκης επισήμανε:
«Θεωρώ ότι δικαιούται ο Αμπελωνιακός να βρίσκεται στη Δ’ Εθνική. Εκεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για τα ταλέντα της περιοχής. Ήταν μεγάλη επιτυχία η άνοδος και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλοι υποστηρικτές της ομάδας για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο. Ο Αμπελώνας σαν πόλη έχει τις δυνατότητες να στηρίξει μία ομάδα στη Δ’ Εθνική γιατί αγαπάει το ποδόσφαιρο. Με τον Τάκη Παραφέστα υπάρχει καλό κλίμα και η διάθεση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».
ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η χθεσινή φιέστα του Αμπελωνιακού είχε και χρώμα «βυσσινί» καθώς άρχισε με το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ και ανέδειξε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 7-2.
Ήταν πράγματι ένα πολύ καλό παιχνίδι χορταστικό σε γκολ αλλά και φάσεις που αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους 500 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Αμπελώνα.
Το σκορ άνοιξε η ΑΕΛ στο 24’ με τον Βούζα όμως ένα λεπτό αργότερα το αυτογκόλ του Μανίκα με κεφαλιά στη σέντρα του Τζιαρτζιάνη έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν ξανά στο 36’ με το πολύ ωραίο γκολ του Πλιάγκα (καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ στο δεξιό παραθυράκι της αντίπαλης εστίας), όμως και αυτή τη φορά η απάντηση του Αμπελωνιακού ήταν άμεση. Ο Κούρο τροφοδότησε τον Μπλέντι και ο τελευταίος με εξίσου ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε νικήτρια την ομάδα της ΑΕΛ αφού στο 42’ ο Ελευθεριάδης με συρτό σουτ πέτυχε το 2-3.
Στην επανάληψη η κυριαρχία των «βυσσινί» ήταν απόλυτη και με τα γκολ των Βούζα (49’), Τσιρογιάννη (55’), Κρητικού (66’) και Συκιώτη (86’) διαμορφώθηκε το τελικό 2-7.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Καλαντζής που είχε βοηθούς τους κ. Χατζηλιόντα και Σκέτο.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Δαλακώνης, Τζιαρτζιάνης, Κωτούλας, Γκόλτσος, Κακαβίτσης, Κούρος, Γέλοβατς, Γωγάκος, Αλεξανδρής, Μπλέντι (Κουτής, Μούργκας, Παπαγεωργίου, Παραφέστας, Γιοβανόπουλος, Μεζίνι, Αλεξόπουλος, Καρυπίδης, Γκαμπέτας, Μαγγίνης, Ιωαννίδης, Τσιάλτας, Δαχλήθρας, Τζέκο).
ΑΕΛ: Πρίφτης, Γκαμπέτας, Κοτομπέλι, Μανίκας, Κολοβέτσιος, Μπένος, Πλιάγκας, Ελευθεριάδης, Βούζας, Σιατραβάνης, Ελευθερίου (Μπουρουζίκας, Παπαγεωργίου, Τσιρογιάννης, Παπαγιάννης, Κρητικός, Τσιάρας, Συκιώτης).
…ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ
Με την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πάρτι που επρόκειτο να ακολουθήσει. Ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου μαζί με τον αντιπρόεδρο και αντιδήμαρχο Τυρνάβου Βασίλη Νταβαρούκα παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Νίκου Μαλάκου και του προέδρου της ΕΔ/ΕΠΣΛ Στέλιου Νίτσα παρέδιδαν το κύπελλο στον αρχηγό του Αμπελωνιακού Γιάννη Αλεξανδρή, δίνοντας έτσι το σύνθημα να ξεκινήσει η μεγάλη φιέστα. Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση, ενώ ο ενθουσιασμός του κόσμου έκανε ακόμη πιο έντονες τις στιγμές που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όσων βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Αμπελώνα.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass