Η 110 Π.Μ. ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Πτήσεις... τίτλων στο μπάσκετ

* Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:36
Η χθεσινή ημέρα ήταν για... Αεροπόρους στο μπάσκετ της Λάρισας. Καθώς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ είχαμε την κατάκτηση δύο σημαντικών τίτλων. Το πρωί στο κλειστό του Αλκαζάρ η 110 Π.Μ. κέρδισε στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος την ομάδα της ΕΤΗΜ. Το βράδυ στο κλειστό του Δήμου Λάρισας μετά από ένα συγκλονιστικό ματς η Αεροπορία κέρδισε την Πυροσβεστική στην παράταση για το πρωτάθλημα Εργαζομένων και όσον αφορά την Α1 κατηγορία.
 
Το πήρε με γρήγορο ρυθμό
Στο κλειστό του Αλκαζάρ παρουσία δεκάδων φιλάθλων η λαρισινή ομάδα αποδείχθηκε πως είχε περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους της. Η 110 Πτέρυγα Μάχης κέρδισε δίκαια την ομάδα του ΕΤΗΜ με σκορ 75-56. Αν και στο ξεκίνημα οι ουσιαστικά γηπεδούχοι βρέθηκαν να έχουν ένα καλό προβάδισμα πάνω από δέκα πόντους (20-8) στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (41-40). Όμως μόλις βρέθηκε το αντίδοτο στην άμυνα ο Πιτσαρής, ο Αργύρης και η… παρέα τους άρχισαν να ξαναβάζουν θεμέλια νίκης. Γρήγορα το σκορ έγινε 55-46 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η 110 δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο. Οι παίκτες της λαρισινής ομάδας πανηγύρισαν τον τίτλο και... πέντε μέρες άδεια.
*Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Μπούσιας και Καραβίτης που τα πήγαν περίφημα ενώ στη γραμματεία βρίσκονταν οι Ιωάννου Κ., Χόρτη και Κεχαγιάς.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-8, 33-23, 55-46, 75-56
110 ΠΜ (Εγγλέζος): Αρβανίτης 11 (1), Πιτσαρής 14 (1), Καρακώστας 6, Μητρούσιας, Κουτσώνας 15 (1), Γκατζώνας 2, Χατζαρίδης 6, Νάτσιος, Αργύρης 16 (3), Πετρόπουλος 5 (1).
ΕΤΗΜ (Βασίλας): Τσεντσεράς, Ανδρεάδης, Δήμος, Τσαλαβούτας 7, Λεμπέσης 2, Κώστας, Παρασίδης 32 (3), Κανδηλώρος, Τεγανίκος, Τσόγκας 7, Βάγιας 8.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Λίγο μετά την αναμέτρηση υπήρξαν βραβεύσεις προς τους νικητές, τους ηττημένους, τη διαιτησία του αγώνα και τη γραμματεία. Επίσης τιμήθηκε και η διοίκηση του ΕΑΚΛ στο πρόσωπο του προέδρου της κ. Δανιήλ.
Τις βραβεύσεις έκαναν οι: Διευθυντής Β’ Κλάδου ΑΤΑ Ταξίαρχος Παρασχόπουλος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του περιφεριάρχη Καλομπάτσιος Χρήστος, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης της 100 ΠΜ Σμήναρχος Δημόπουλος Παναγιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λάρισας Πύραρχος Πούλιος Αντώνης και ο Τμηματάρχης προσωπικού της 110 ΠΜ Στεργιούλης Γιώργος.
 
Νίκη με ανατροπές...
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το παιχνίδι για τον τελικό της Α1 Εργαζομένων. Η Αεροπορία έχοντας έναν τρίποντο - σταρ τον Τσόγκα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει τον τίτλο. Ας δούμε όμως λίγο την εξέλιξη του ματς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αεροπορία έπαιξε καλή ζώνη και περιόρισε τις κινήσεις του Σπύρου Παπαβασιλείου (παλιός παίκτης της Ολύμπια) 30-21. Στη συνέχεια όμως ο Παπαβασιλείου βρήκε λύσεις και έχοντας συμπαραστάτες τους Ρούντο και Γιαννόπουλο η Πυροσβεστική βγήκε 10 πόντους μπροστά (39-49). Τρία συνεχόμενα τρίποντα του Τσόγκα ήταν αρκετά για να φέρουν την ανατροπή και τελικά να λήξει η κανονική διάρκεια με σκορ 51-51. Ωστόσο με τη λήξη του χρόνου ο Σπύρος Παπαβασιλείου έκανε ένα μπέιζμπολ σουτ από την άλλη άκρη του γηπέδου αλλά η μπάλα χτύπησε στεφάνη και απομακρύνθηκε. Στην πεντάλεπτη παράταση ο Αρβανίτης πήρε τη σκυτάλη από τον Τσόγκα και έδωσε σημαντικές λύσεις στην επίθεση κάνοντας το 58-55 (55΄΄ για τη λήξη). Η Πυροσβεστική προσπάθησε να το γυρίσει με φάουλ και βολές αλλά ο Μποσινάς ήταν εύστοχος και έτσι έληξε το ματς με 61-56. Την απονομή του κυπέλλου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου.
* Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Καρακώστας, Δότα και Κυριακάκης που δεν απέφυγαν τα λάθη. Γραμματεία ήταν οι Νανούλη, Τζιμούρτος και Χόρτη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-13, 30-21, 37-41, 51-51 κ.α., 61-56 παρ.
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (Πιτσαρής): Αρβανίτης 17 (3), Καμπυλάκης, Τσόγκας 20 (4), Κανιούρας, Κατσώρας, Στοΐδης, Ρουσίδης 2, Μιχαηλίδης 6, Μαστοροδήμος 8, Καρέτσης 4, Μποσινάς 3.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (Χαλκιάς): Ρούντος 7 (1), Καρακάσης, Ζουνάλης, Μαρκίν, Μάτης, Μέλλιος 4, Γιαννόπουλος 12, Παπαβασιλείου 30, Βησσαρίου 3.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ
Το πρόσωπο της ημέρας
Αναμφισβήτητα το πρόσωπο και των δύο αγώνων ήταν ο Κώστας Πιτσαρής. Χρόνια στα γήπεδα της Λάρισας και γνωστός για το αθλητικό του ήθος αλλά και ικανότητες. Χθες ήταν αρχηγός της 110 Π.Μ. ενώ το βράδυ προπονητής της Αεροπορίας στο Εργαζομένων. Του αξίζουν συγχαρητήρια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass