ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο Κισσάβου 2011

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2011 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:35
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας με τη δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να συνδράμει και αυτός στην ανάπτυξη της περιοχής του όρους Κισσάβου αλλά και του Νομού γενικότερα, συνεχίζει τη διοργάνωση για δεύτερη φορά του Πανελλήνιου Ορεινού Αγώνα με τίτλο «Μαραθώνιος Κισσάβου». Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Αγίας.
• Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά το Σάββατο 21-5-2011 και ώρα 19.00 στην παραλία Στομίου στον χώρο του Κάμπινγκ, όπου και θα γίνει η τεχνική ανάλυση αυτού στους αθλητές και αθλήτριες, από τον έφορο ορειβασίας του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ και υπεύθυνο του αγώνα κ. ΚΑΡΑΤΣΙΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, έμπειρο ορειβάτη, ο οποίος είναι και ο χαράκτης της διαδρομής.
• Την επόμενη ημέρα και ώρα 08.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας με αφετηρία το Στόμιο, συνολικού μήκους 33,5 χιλ. και θα ακολουθήσει τη διαδρομή ΣΤΟΜΙΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΣΥΝΑΧΟΒΡΥΣΗ – ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ.
• Στον τερματισμό και με το πέρας του αγώνα, στην Αγιά, θα δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες σάντουιτς αναψυκτικά, νερό κ.λπ .
• Η συμμετοχή των αθλητών - τριών αναμένεται να φθάσει τους 130. Οι ηλικίες που συμμετέχουν είναι από 18 ετών και άνω, ενώ οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών και γυναικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 € κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη, την μπλούζα αγώνα με το νούμερο και γενικά την υποστήριξη του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.
• Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν (8) οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε.Ο.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντικούς συλλόγους. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει ένα μέλος της Ε. Ο. Δ. (ομάδα διάσωσης), από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., από την Ένωση Ελλήνων Καταδρομέων τον Κυνηγητικό Σύλλογο και τη Νέα Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας θα κάνει πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες πάνω από τη διαδρομή για τον φόβο πυρκαγιάς. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρεις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτει όλη τη διαδρομή. Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα και σε επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.  
• Στους σταθμούς θα δίνεται νερό – ισοτονικά ποτά – αλμυρά σνακ – ξηροί καρποί κλπ. 
 • Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν περάσουν τον σταθμό του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ την 12.00 θα αποκλείονται και η μεταφορά τους θα γίνεται με τα λεωφορεία του ορειβατικού στην ΑΓΙΑ . 
• Η απονομή θα γίνει στην ΑΓΙΑ στις 15.00 ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους αθλητές που θα συνεχίζουν τον αγώνα.
• Κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους Συλλόγους.
 
Κατά το διάστημα της οργάνωσης του αγώνα προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά αλλά και υλικά οι παρακάτω ιδιώτες: Fun Club Spitaki, Sakorafas, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σαμαρίνα, ΑΦΟΙ Μπρέζα, Olιmpios Pro, Leroy Merlin, Όσπρια ¨Μαργαρίτα¨, For Sports και Νασιακόπουλος Α.Ε.
Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο σύλλογος, αξίζει να τονίσουμε την εθελοντική προσφορά για βοήθεια στον αγώνα από τις παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες κάθε μία με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, αναμφισβήτητα βοηθά, στην ομαλή διεξαγωγή αυτού με στόχο τα λιγότερα πιθανά προβλήματα. Αυτές είναι: Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Σύλλογος Καταδρομέων Θεσσαλίας, Τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αερολέσχη Λάρισας, Νέα Ακρόπολη, Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας και Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass