ΑΚΑΔΗΜΙΑ Γ. ΠΛΙΤΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Ποδοσφαιρική πανδαισία στο «AEL FC Arena»

* ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΡΑΣ. ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ/ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ 2-1 * ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2011 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:34
Η Ακαδημία Γ. Πλίτση στο προπαιδικό και η Ελασσόνα στο παιδικό αναδείχθηκαν υπερπρωταθλητές για τη φετινή περίοδο κερδίζοντας στους χθεσινούς τελικούς την Ερασ. ΑΕΛ και τους Ατρόμητους/Θύελλα με 2-1 αντίστοιχα.
Στο επιβλητικό AEL FC Arena παρουσία πλήθους κόσμου που δημιούργησε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα οι νεαροί άσοι του λαρισινού ποδοσφαίρου εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Δυνατές μονομαχίες, πάθος για τη νίκη, περίτεχνες ενέργειες, ομαδικό πνεύμα ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της χθεσινής ημέρας στο AEL FC Arena. Μια πραγματική ποδοσφαιρική πανδαισία με τη συμμετοχή όλων των φετινών πρωταθλητών των ομίλων ανά κατηγορία στους οποίους μετά το τέλος κάθε τελικού απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια. Πρόκειται για τους Προμηθέα/Πλατυκάμπο (1), Νίκη Μιχαήλ, ΑΕΛ (3) και Βερδικούσιας στο Προπαιδικό και Φαλάνη, Ακαδημία Γ. Πλίτση (1) και ΑΕΛ (1) στο Παιδικό.
Σε ό,τι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το θέαμα και οι συγκινήσεις που πρόσφεραν οι μικροί ποδοσφαιριστές αν μη τι άλλο αποζημίωσε όλους όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν οι δύο τελικοί:
ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
Δυναμικό ξεκίνημα για την ομάδα της Ακαδημίας Πλίτση που δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Μάντζαρη που στο 5ο λεπτό είχε οριζόντιο δοκάρι όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλό του και βγήκε τετ α τετ σουτάροντας στη συνέχεια δυνατά.
Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να ανταποδώσουν με τον Τζουμάκη στο 19’ το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ για να φτάσουμε στο 26ο λεπτό όταν ακριβώς μετά το εναρκτήριο λάκτισμα του δευτέρου ημιχρόνου η μπάλα κατέληξε στον Μπέτσι μέσα στη μεγάλη περιοχή ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα της Ακαδημίας Γ. Πλίτση.
Η απάντηση της Ερασ. ΑΕΛ ήρθε στο 37’ με τον Μαγγίνη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στο φάουλ του Καλφούντζου και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το τελικό 2-1 για την ομάδα της Ακαδημίας Γ. Πλίτση διαμόρφωσε στο 47’ ο Δοδοντσάκης ο οποίος μετά τη σέντρα του Μπουρτζούδη από τα δεξιά πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των «βυσσινί».
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Γκαραβέλης που είχε βοηθούς τις κ. Πιπή και Χρηστίδη.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Γ. ΠΛΙΤΣΗ: Κορλός, Κυριακίδης (34’ Κώτσιας), Καραμπίνας, Μητσογιάννης, Δοδοντσάκης, Ντιντής, Μπούρας (31’ Κακαγιάννης), Μουρτζούδης, Μάντζαρης, Γάλλος, Μπέτσι (50’ Σκύφτας).
ΕΡΑΣ. ΑΕΛ: Μπουρονίκος, Μακρής, Καλόγηρος (34’ Λέτσιος), Καλφούντζος, Καλτέκης, Κανταρίνος, Μαγγίνης, Τζουμάκης, Μπόντε, Μαστακούλης, Μεμάι.
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ
Στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται και φυσικά τίποτα δεν τελειώνει αν δεν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή.
Μ’ ένα λοιπόν γκολ (για όσκαρ) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (70’+3’) η Ελασσόνα λύγισε την αντίσταση του αντιπάλου της που αν ήταν πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να ήταν αυτός ο φετινός υπερπρωταθλητής στο παιδικό. Ήταν ένας τελικός που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις και φυσικά θα τον θυμούνται τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι.
Η Ελασσόνα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ σχετικά νωρίς στο 10ο λεπτό μ’ ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ όταν ο Δριστέλλας με εντυπωσιακό βολέ από πλάγια δεξιά και από το ύψος της μεσαίας γραμμής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Οι Ατρόμητοι/Θύελλα ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τους Σολάκου, Νταφόπουλο και Θεοχαρόπουλο που οπωσδήποτε τους στοίχισαν.
Η ισοφάριση ήρθε από τον βιρτουόζο Νταφόπουλο που στο 33’ μετά από πολύ ωραία ενέργεια και πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την Ελασσόνα να αναπτύσσεται από τα δεξιά και να απειλεί τον αντίπαλό της κυρίως με τον Ζηρδέλη χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν στην ρουλέτα των πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (70’+3’) ο Ζηρδέλης μ ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα χαρίζοντας έτσι την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Γρηγοριάδη και των βοηθών του κ. Νίκζα και Σκέτου.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Γκουτζουρέλας, Πακάκης, Νταμπώσης, Μπίλας, Ρεγκόνι, Μπούσιας, Δριστέλλας (57’ Έρβιν), Αρσένης (48’ Αθανασέλος), Ζηρδέλης, Γκαλίτσιος, Γκαντούνας (62’ Αβέλλας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ: Παγιούλας, Τσιαμπαλής, Νταλαγιώργος, Κατσιάνος, Ανδρέου, Θεοχαρόπουλος, Σολάκου, Νταφόπουλος, Χολέβας, Βουτυρίτσας, Μαργαρίτης (49’ Θεοδώρου).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass