ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ Γ’ ΚΑΙ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2011 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:33
Κυριακή 8 Μαΐου του 2011. Η χθεσινή ημέρα δυστυχώς θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία του Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος μετά από 31 χρόνια παρουσίας του στα πρωταθλήματα της Γ’ και Δ’ Εθνικής κατηγορίας, τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το καμάρι της Φιλιππούπολης έδωσε μια σκληρή μάχη για την παραμονή, όμως δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει το... μοιραίο, καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ρήγα Φεραίο και παράλληλα η Θύελλα Πετρωτού που κέρδισε στο Καρπενήσι τον Απεραντιακό με 2-1, ήταν αυτή που τελικά έμεινε στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Σίγουρα οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για το λαρισινό σωματείο, που πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρει τη δύναμη για να ανασυνταχθεί και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ομάδα, που θα «κτιστεί» πάνω σε γερές βάσεις και θα στηριχθεί κυρίως σε νέα παιδιά.
Εύκολο θα είναι για εμάς να πούμε οτιδήποτε, αλλά θεωρούμε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, οποιαδήποτε μορφή κριτικής δεν θα βοηθήσει το λαρισινό σωματείο.
Λάθη αναμφισβήτητα έγιναν, τα γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα οι διοικούντες που θα επιδιώξουν τις επόμενες ημέρες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου ο ιστορικός αυτός σύλλογος να οργανωθεί καλύτερα και να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, για ένα καλύτερο αύριο.
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Αγγελάκη, όλοι όσοι βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη δεν έκρυβαν τη στεναχώρια τους για τον υποβιβασμό του Απόλλωνα, ένας σύλλογος που ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικές ομάδες, ενώ φόρεσαν και τη φανέλα με το εθνόσημο. Κρίμα... για την ιστορική αυτή ομάδα. Απογοητευμένοι ήταν και οι άνθρωποι του Ρήγα Φεραίου, διότι και το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Βελεστίνου είναι μια ομάδα που έχει τη δική της ξεχωριστή παρουσία στον χώρο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
* Όσον αφορά τώρα στη χθεσινή αναμέτρηση, έγινε ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για λογαριασμό τους να πετύχουν τη νίκη, αλλά μετά το 55’ όταν και πληροφορήθηκαν ότι το Πετρωτό κερδίζει με 2-1 στο Καρπενήσι, ήδη το ματς δεν είχε ουσιαστικά ενδιαφέρον...
Αυτό που κρατάμε πάντως είναι την καλή παρουσία του 16χρονου γκολκίπερ Λεωνίδα Κούτσικου, ο οποίος αγωνίστηκε με ποδοσφαιρικό θράσος και έδειξε ότι έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να δουλέψει πολύ σκληρά.
Για την ιστορία, οι κυριότερες φάσεις της χθεσινής αναμέτρησης, έχουν ως εξής:
7’ Σουτ επιχείρησε ο Βενέτης και η μπάλα κατέλήξε ελάχιστα άουτ
11’ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ρήγα Φεραίο με τον Μπάτη, που έπιασε το σουτ αλλά ο Κούτσικος με γροθιές απέκρουσε την μπάλα.
16’ Ο Μπόντε επιχείρησε το σουτ, όμως ο Τσουμπέκος απέκρουσε την μπάλα.
20’ Σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε ο Στεργίου, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ρήγα Φεραίου.
26’ Ο Καρλιάμπας με έξοχη πάσα τροφοδότησε τον Δανιλόπουλο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε με πλασέ να νικήσει τον 16χρονο Λεωνίδα Κούτσικο.
35’ Σε καλή θέση βρέθηκε ο Δανιλόπουλος, όμως πλάσαρε άουτ.
55’ Ωραίο γύρισμα του Μπόντε από δεξιά, όμως ο Τσουμπέκος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
66’ Ο Γιαννακόπουλος από αριστερά επιχείρησε την σέντρα, ο Περήφανος βρέθηκε στην μικρή περιοχή μόνος του, αλλά στο σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα άουτ.
69’ Σέντρα επιχείρησε ο Κακαζούκης και προ του Μπίμπα έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα σε κόρνερ ο Προβιάς.
78’ Μπόντε, Μπίμπα και Στεργίου συνδυάσθηκαν άψογα, αλλά στο σουτ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε άουτ.
86’ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μόσιος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Λαμπρογιώργο ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα αφού αποκρούστηκε πρώτα άπω το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια κατέληξε άουτ.
90’ +2’ Ο Τσουμπέκος βγήκε και με τα πόδια έδιωξε την μπάλα προ του Στεργίου.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αγγελάκη (Περικλείδης, Κατσικογιάννης), του συνδέσμου Μακεδονίας. Εξαίρεση μια φάση στο 52’ όταν ο ρέφερι σταμάτησε αντικανονικά τον Στεργίου ενώ έφευγε μόνος του προς την περιοχή του Ρήγα, υποστηρίζοντας ότι κέρδισε την μπάλα με το χέρι, ενώ κατά τη γνώμη μας ήταν ακούσιο. Χωρίς προβλήματα οι δυο επόπτες, ενώ κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα ο Βενέτης (62’ ) και από τον Ρήγα Φεραίο ο Καρλιάμπας (61’ )
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. (Ζόραν Μπάμποβιτς): Κούτσικος, Περήφανος, Κακαζούκης (70’ Γαρυφαλλόπουλος), Τσέλιγκας, Βενέτης, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Μπίμπα, Μπόντε, Στεργίου, Καπετάνι
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Παναγιώτης Κουντούρης): Τσουμπέκος, Βογιατζής, Προβιάς, Βουραζέρης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Τσιαντής (81’ λ.τ. Γάρος), Μπίκας, Δανιλόπουλος, Μόσιος, Μπάτης (58’ Λαμπρογιώργος)
* Στο γήπεδο της Φιλιππούπολης βρέθηκε και ο ποοδσφαιρσιτής της ΑΕΛ Τουμέρ Μετίν, ενώ διακρίναμε στην κερκίδα και τους προπονητές Οράσιο Μοράλες (σ.σ. είδε το ματς παρέα με τον παλαίμαχο παίκτη Χρήστο Τόλια), Νίκο Αργυρούλη που ήταν μαζί με τους Νίκο Πατσιαβούρα, Τάκη Παραφέστα, Νίκο Βλαχούλη, Γιώργο Κεραμάρη, Μάκη Αλεξούδη, Νίκο Ανδρέου, τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass