ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ (18.00)

Ο τελικός της… Λάρισας

ΓΙΑ ΤΗΝ 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2011 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:33
Του Κ. Γκιάστα
Μπορεί το ενδιαφέρον όλων των μπασκετόφιλων της χώρας να είναι συγκεντρωμένο στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι που θα γίνει σήμερα στις 17.30 όμως υπάρχουν και κάποιοι Λαρισαίοι – και φυσικά δεν θα είναι λίγοι- που θα πάνε κόντρα στο … ρεύμα. Θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο λαρισινό ντέρμπι της ταπεινής Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Για την 23η αγωνιστική λοιπόν στον πρώτο βόρειο όμιλο υπάρχει το σημαντικό ματς ανάμεσα στο Φοίνικα και τον ΓΣ Αμπελώνα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά σε ένα ματς που θα αρχίσει στις 18.00. Τόσο οι μεν όσο και οι δε θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.
Από τη μια οι γηπεδούχοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σπάσουν το αήττητο της έδρας τους. Μετράνε 11 νίκες σε ισάριθμα ματς και το μόνο σίγουρο είναι πως θέλουν να τις κάνουν 12. Παράλληλα σαν στόχο έχουν να κρατήσουν την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα για κάθε ενδεχόμενο.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έχουν πιο καυτούς λόγους. Θέλουν τη νίκη για να τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της πρωτιάς. Ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα. Μπορεί να κάνουν τρεις νίκες μέχρι το τέλος αλλά αν το κάνει και η Νίκη Βόλου τότε θα βγούνε δεύτεροι. Το σημαντικό ματς για τους Βολιώτες θα είναι σήμερα καθώς παίζουν στην έδρα του Κιλκίς με τον τοπικό Αετό που θέλει πάση θυσία νίκη για τη σωτηρία. Η κατάσταση στα δύο «στρατόπεδα» έχει ως εξής:
Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ
Στον Φοίνικα υπάρχει μια σημαντική επιστροφή. Αυτή του Θοδωρή Λιάκου. Ο αρχηγός μετά από έναν τραυματισμό ξαναμπαίνει στη φαρέτρα του Βάιου Θεοδωρόπουλου. Αν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε να προλάβει και το ματς με τη Νίκη στο Βόλο αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά. Τσιλούλης και Παρασκευόπουλος δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.
Γιούδας, Καρπούζας, Γκαγκανάσιος, Τσακνάκης, Παπαδόπουλος, Λιάκος, Δεληχρήστος, Τσούμας, Τσιαμπαλής και Βλησαρούλης θα είναι στην αποστολή.
«Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα υπόλοιπα για εμάς» δήλωσε στην «Ε» ο τεχνικός Βάιος Θεοδωρόπουλος και συνέχισε «στόχος μας είναι το απόλυτο των νικών στην έδρα μας. Με τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα».
Ο ΓΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Μόνο ο νεαρός Γράβας δεν θα είναι στη διάθεση του Βαγγέλη Κουτσοκέρα. Από κει και πέρα οι: Βλαχούλης, Κοτσώνας, Γκανέτσας, Ακσεχέρογλου, Μηλιώνης, Αποστολάκης, Παρασκευάς, Γλυκόπουλος, Κατσίμπας, Τσιαβές και Γούλας θα είναι στην αποστολή.
Στις τάξεις του Αμπελώνα γνωρίζουν πως το ματς θα πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία αν θέλουν να ελπίζουν σε απευθείας άνοδο.
«Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη νίκη αν θέλουμε την πρώτη θέση» ανέφερε ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας και συνέχισε ως εξής «Θα περιμένουμε και το αποτέλεσμα της Νίκης Βόλου αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Ο Φοίνικας γνωρίζουμε πως είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο. Το περίεργο και για τις δύο ομάδες είναι πως θα παίξουμε ξανά επίσημα μετά από τρεις εβδομάδες διακοπή».
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Β.Παρασκευόπουλου 18.00 ΑΟ Μεταμόρφωσης Β. – ΓΑΣ Μ.Αλέξ/νδρος Μοσχότογλου, Ανδρόνικος (Σακελαρίου Ι.)
Άργους Ορεστικού 18.00 ΑΣ Αργος Ορεστικό – ΑΟΚ Αιγινιακός Τζίμα, Κατσιάνης (Κηπουρίδης)
Κοζάνης 18.00 Ηρακλής ΑΟ Κοζάνης – ΓΣ Μακαμπή Παπαγεωργίου,Ελευθεριάδης (Βόντζας)
ΔΑΚ Επανομής 18.00 ΑΕΣ Αριστοτέλης Επ. – ΦΟ Πρωτέας Γρ. Κατρακάρης, Ντούρας (Βαφείδης)
Αξιούπολης 18.00 Αλέξανδρος ΑΣ Αξ.- ΑΣ Πανεδεσσαϊκός Αγορογιάννης, Τέγα (Καλότσης)
Α’ ΔΑΚ Κιλκίς 18.00 ΠΑΣ Αετός Κιλκίς – ΓΣ Νίκη Βόλου Ζαγορίδης, Σιταρίδης (Μελανίδης)
Αγ.Θωμά Λαρ. 18.00 ΑΟ Φοίνιξ Λάρισας – ΓΣ Αμπελώνα Πολυχρονιάδης, Μανιός (Γκανάτσιος)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Νίκη Βόλου    42
Γ.Σ. Αμπελώνα          42
Φοίνικας          39
Μεταμόρφωση           39
Ηρακλής Κοζάνης     36
Αργος Ορεστικο        36
Μ. Αλέξανδρος Κρ. Β           36
Αιγινιακός       35
Αετός Κιλκίς   35
Μακάμπη       34
Αριστοτέλης Επανομής        30
Πρωτέας Γρεβενών   29
Πανεδεσσαϊκός         27
Αξιούπολη      23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass