Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 74-68

«Κρεμάστηκε» από τα λάθη του

* ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 19 ΠΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΕΝΤΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2011 23:57 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:27
Του Κ. Γκιάστα
Αν το ανέτρεπε αυτό το ματς θα ήταν ένας πραγματικός άθλος. Ο Φοίνικας που έφτασε να είναι πίσω ακόμα και με 19 πόντους, είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην έδρα της Νίκης Βόλου, αλλά τα λάθη του τον πρόδωσαν. Λίγο πριν το φινάλε έφτασε σε απόσταση βολής (71-68) και είχε την ψυχολογία με το μέρος του. Συνεχόμενα λάθη όμως χάρισαν τους δύο βαθμούς στους γηπεδούχους αφήνοντας τους «μελανόλευκους» με τη... γεύση της πίκρας.
Πλέον η Νίκη Βόλου παραμένει στην κορυφή της Γ΄ Εθνικής ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο Αμπελώνας στην έδρα του σήμερα. Ο Φοίνικας έχει ακόμα ένα ντέρμπι μετά τη διακοπή του Πάσχα. Αυτό με τον Αμπελώνα στον Άγιο Θωμά. Η Νίκη την ίδια ημέρα θα πάει να παίξει στο Κιλκίς.
ΧΩΡΙΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν σαν βασική πεντάδα τους Ζαρογιάννη, Τσώλη, Κουτίνα, Θυμνιό και Μυστιλιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Φοίνικας άρχισε με τους Καρπούζα, Γκαγκανάσιο, Τσακνάκη, Δεληχρήστο και Γιούδα.
Ο Θυμνιός της Νίκης μπήκε ορεξάτος και έχοντας σαν στήριγμα τον Τσώλη από μακριά κατάφερε να δώσει ένα προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του με το καλημέρα (9-3). Ο Δεληχρήστος προσπαθούσε να απαντήσει με τρίποντα όμως πάλι οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τα ριμπάουντ και αυτό τους έδινε διαρκώς έξτρα επιθέσεις (12-6). Την ίδια ώρα ο Καρπούζας φορτώθηκε με τρία φάουλ και αυτό ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο να τον αλλάξει με τον Τσιαμπαλή (16-10).
Ο πιο σταθερός παίκτης του Φοίνικα εκείνη τη στιγμή ήταν ο Γιούδας. Με σωστές επιλογές στις πάσες κατάφερνε να δώσει ποιοτικές λύσεις (16-14). Τα λάθη στην άμυνα όμως αποτελούσαν πισωγύρισμα. Η Νίκη τα εκμεταλλεύτηκε και με ένα σερί 7-0 έκανε το σκορ 23-14 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΣ
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Φοίνικας δεν μπήκε καθόλου καλά... Οι γηπεδούχοι με ένα ακόμα δυνατό σερί (9-0) κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά δεκατεσσάρων πόντων (32-18). Τίποτα δεν λειτουργούσε. Αστοχία και κακές επιλογές χωρίς καθόλου ηρεμία. Οι «μελανόλευκοι» έδειχναν να τα έχουν χαμένα (36-20).
Μετά το τάιμ άουτ κάτι άρχισε να συμμαζεύεται με τον Παπαδόπουλο κυρίως (36-27) αλλά και πάλι το παιχνίδι του Φοίνικα δεν είχε διάρκεια. Οι Βολιώτες με τρία συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους κάνοντας το 46-27. Έβλεπαν το στεφάνι σαν... βαρέλι, αντίθετα με τους φιλοξενούμενος που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και η επανάληψη. Ο Φοίνικας αιμορραγούσε κάτω από τη ρακέτα. Του έλειπε το πάθος στα ριμπάουντ η διαφορά έπαιρνε διαρκώς την ανηφόρα (54-31). Την ίδια στιγμή ο Παπαδόπουλος χτυπήθηκε στη μύτη και έπρεπε να μείνει στον πάγκο. Ακόμα πιο άσχημα δηλαδή τα πράγματα...
Τσιαμπαλής και Δεληχρήστος άρχισαν να βελτιώνουν την κατάσταση στην επίθεση και μείωσαν σε 54-40 και 56-45 στη συνέχεια. Υπήρξε σε εκείνο το σημείο μια σπίθα αντεπίθεσης. Η διαφορά ήταν σημαντικό να πέσει κάτω από τους δέκα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου για ψυχολογικούς λόγους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε...
Στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Φοίνικας πάλι αντιμετώπιζε προβλήματα στα αμυντικά ριμπάουντ. Ένα καλάθι του Γκαγκανάσιου έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα 7 λεπτά πριν τη λήξη (61-52). Ο ίδιος παίκτης βάζει ξανά γκολ - φάουλ και το σκορ γίνεται 61-55. Όλα πλέον φαίνονταν πιθανά όταν έγινε και το 64-59 από τον Δεληχρήστο.
Τα τρίποντα του Τσώλη της Νίκης Βόλου ξανάστειλαν τη διαφορά στους δέκα (69-59) και ο δείκτης δυσκολίας ανέβηκε. Τον... κατέβασε ο Τσιαμπαλής με δικές του ενέργειες κάνοντας το 69-65 (3΄34΄΄). Ένα απίστευτο τρίποντο του Δεληχρήστου έκανε το 71-68. Κακές επιλογές από Τσακνάκη, Γιούδα και δύο λάθη του Τσιαμπαλή όμως ξανάδωσαν το πάνω χέρι στη Νίκη που τελικά πήρε και το «ροζ» φύλλο αγώνα.
ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΙΑΚΟΣ
Αν και προσπάθησε τελικά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον έμπειρο Τεό Λιάκο. Μια θλάση στη γάμπα τον άφησε εκτός μάχης. Αν και μέχρι χθες το πρωί φαινόταν πως θα ήταν έτοιμος οι ενοχλήσεις πριν το ματς ήταν έντονες και τελικά αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθεί. Η απουσία του ήταν εμφανής σε καίρια σημεία.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τσιαπλής και Παπανικολάου ήταν οι διαιτητές της αναμέτρησης που ήταν αρκετά καλοί.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
23-18, 48-29, 61-48, 74-68.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 5, Αναγνωστόπουλος Ε., Σαμαράς 2, Χρηστομάνος 2, Θυμνιός 14, Κουτίνας 26, Τσώλης 22, Αναγνωστόπουλος Χ., Στάμος, Μυστιλιάδης 2, Καραμανλής.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Θεοδωρόπουλος): Παπαδόπουλος 5, Τσιαμπαλής 24, Γιούδας 6, Τσούμας, Γκαγκανάσιος 15, Τσακνάκης 3, Τσιλούλης, Παρασκευόπουλος, Δεληχρήστος 14, Καρπούζας 1
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass