ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 5-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο ο Αχιλλέας Φ.

Δημοσίευση: 11 Απρ 2011 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:25
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία εξασφάλισε χθες και μαθηματικά ο Αχιλλέας Φαρσάλων μετά το 5-0 επί του Αετού Αμυγδαλέας. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο κυνήγι του τίτλου, όπου το προβάδισμα έχει ο πρωτοπόρος Μαχητής Τερψιθέας που πέρασε αλώβητος και από το «Γ’ Μητσιμπόνας» κερδίζοντας την Πελασγιώτιδα με 2-0 και οδηγεί σταθερά την κούρσα του πρωταθλήματος.
Ο Σμόλικας Φαλάνης τα βρήκε δύσκολα στη Δήμητρα Αγιάς όπου υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την τοπική ομάδα, ενώ ζωντανή στη μάχη της ανόδου παραμένει η ομάδα του ΑΟ Ραψάνης που κέρδισε με 2-0 την Προοδευτική Βερδικούσιας (η νίκη ήρθε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα), αλλά και ο Ατρόμητος Σωτηρίου που μαθηματικά τρέφει ελπίδες μετά το 2-0 επί του Ροδιακού.
Πολύτιμες νίκες στη μάχη της παραμονής πέτυχαν Αμπελόκηποι και Τοξότης Λάρισας επί των Κεραυνού Παραποτάμου (2-1) και Αναγέννησης Φαρσάλων (2-0) αντίστοιχα, αλλά και η Αναγέννηση Καλοχωρίου που επιβλήθηκε του Ολύμπου Λάρισας με 5-2.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α.Ο. Ραψάνης – Βερδικούσια          2-0
Τοξότης - Αναγέννηση Φ.      2-0
Δήμητρα Αγιάς – Σμόλικας 1-1
Σωτήριο – Ροδιακός 2-0
Αχιλλέας Φ. – Αμυγδαλέα    5-0
Πελασγιώτιδα – Τερψιθέα    0-2
Καλοχώρι – Όλυμπος          Λάρ.    5-2
Αμπελόκηποι – Παραπόταμος        2-1
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τερψιθέα        71-25 63
Αχιλλέας Φ.    63-16 59
Σμόλικας        41-16 52
-------------------------------
Α.Ο. Ραψάνης                        42-33 47
-------------------------------
Σωτήριο          45-32 43
Αναγέννηση Φ.           41-27 40
Δήμητρα Αγιάς           46-42 39
Παραπόταμος            47-38 38
Όλυμπος Λάρ. 34-35           37
Καλοχώρι       36-42 33
Ροδιακός        27-31 32
Αμπελόκηποι 36-53 29
Τοξότης          27-39 26
--------------------------------
Αμυγδαλέα     24-50 18
Πελασγιώτιδα            18-55 15
Βερδικούσια   24-88 8
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τερψιθέα -Παραπόταμος
Αμυγδαλέα -Πελασγιώτιδα
Ροδιακός -Αμπελόκηποι
Σμόλικας -Αχιλλέας Φ.
Αναγέννηση Φ. -Σωτήριο
Βερδικούσια -Δήμητρα Αγιάς
Όλυμπος - Τοξότης
Καλοχώρι- Α.Ο. Ραψάνης
 
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ        0
ΤΕΡΨΙΘΕΑ    2
Με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του κυρίως νεαρής ηλικίας ο Μαχητής Τερψιθέας επικράτησε της επίσης νεανικής Πελασγιώτιδας με 2-0 και συνεχίζει να οδηγεί σταθερά την κούρσα του πρωταθλήματος.
ΜVP του αγώνα ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων Ντούγκος που στο 25’ με πλασέ άνοιξε το σκορ ενώ στο 80’ με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Ευκαιρίες κυρίως με τους Κωστούλα, Κατσιάβα και Τούρκου είχαν οι γηπεδούχοι που παρουσίασαν μία αξιοπρεπή εμφάνιση.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ: Παπαγιαννόπουλος Στ., Κερμελιώτης, Τέλιος, Κατσάβας, Γεωργίου, Κατράνας, Νινόπουλος (60’ Τσέλα), Λαζαρίδης, Κουδουμάκης (70’ Αβδουλάς), Κωστούλας (75’ Τζουβάρας), Τούρκου.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ: Τζήμας, Ντάλας, Παπαδημητρίου Χρ., Παπαδημητρίου Μπ., Τζέος, Βαϊτσης, Ντούγκος, Τάτσιος (70’ Γάκης), Ελευθέρογλου (75’ Αλτάκης), Βεργής (80’ Διαμαντής), Μήτρος.
 
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.            5
ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ            0
Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού φτάνοντας έτσι εύκολα στη νίκη. Έτσι στο 8’ ο Γιαννακόπουλος άνοιξε το σκορ και ακολούθησε στο 18’ το γκολ του Τασιόπουλου με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 2-0 για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου στο 55’ ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 3-0, στο 85’ ο Νικούλι ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0, ενώ στο 88’ ο Παλιούρας διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ένα δοκάρι στο 70’ είχε ο Νικούλι.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Μητσιόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Λούκουτος), Τσανάκας, Περιτογιάννης, Ζαφειρούλης (75’ Στεργίου), Πανόπουλος, Αετόπουλος, Αντωνιάδης, Νικούλι, Τασιόπουλος, Γιαννακόπουλος (70’ Παλιούρας).
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ: Παπαϊωάννου, Μαλλιαρής (46’ Καραμούτης), Μακρίδης Βλ., Παγκράτης, Σιούτας Δ., Κωνσταντίνου, Καραπέτσιος, Ευαγγελούλης, Πολύζος, Σαλοκανάς, Μακρίδης Χρ.
 
 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ       2
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      1
Νίκη που τον διατηρεί ζωντανό στη μάχη της παραμονής πέτυχε ο ΑΟ Αμπελοκήπων επί του αδιάφορου βαθμολογικά Κεραυνού Παραποτάμου με 2-1. Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι οι γηπεδούχοι αν και δεν ικανοποίησαν με τη γενική τους εικόνα κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που στο 27ο λεπτό στάθηκε άτυχος όταν τραυματίστηκε στο πόδι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο Δημήτρης Αβραμούλης ο οποίος αν αγωνίζονταν ίσως το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη.
Το δοκάρι του Τριτάρη στο 29’ μετά από φάουλ και αφού πρώτα η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος ήταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Πάλι από φάουλ που εκτέλεσε συρτά ο Τριτάρης η μπάλα κατέληξε στον Βρανά ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 36’ όταν ο Κωστούλης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπλάνα και με ψύχραιμο πλασέ από πλάγια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάνο.
Στο 39’ οι Αμπελόκηποι είχαν μία ακόμα καλή φάση με τον Μπαρμπαγιάννη, ενώ στο 56’ ήταν η σειρά τον Αναστασάκη και στο 67’ του Ντιντή. Τελικά ο τελευταίος με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αναστασάκη στο 69’ πέτυχε το 2-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι χαρίζοντας μία πολύτιμη νίκη στους «ερυθρόλευκους».
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Κουρδής που είχε βοηθούς τους κ. Κακαρδάκη και Κόντη.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Πάνος, Καρέλιας, Μπλάνας, Ντουρουντάκης, Ντιντής, Βρανάς, Μπίμπα, Βαγιούλης (87’ Κόκκινος), Αναστασάκης (90’+2’ Πότσης), Μπαρμπαγιάννης (67’ Σαχπατζίδης), Τριτάρης.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος, Σαρρής, Παλαμιώτης, Στογιάννης, Μπρατάν, Βασίλιεφ (86’ Καραφύλης), Γούργος (68’ Κρικέλης), Κωστούλης, Τάχας Ν., Ζιούστι, Αβραμούλης (27’ λ.τ. Πάσχος).
 
 
ΑΟ ΡΑΨΑΝΗΣ          2
ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ          0
Πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα ο ΑΟ Ραψάνης επικράτησε της ουραγού Προοδευτικής Βερδικούσιας. Όσο το σκορ ήταν 1-0 οι φιλοξενούμενοι διεκδικούσαν το παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που σε γενικές γραμμές δεν απέδωσε τ’ αναμενόμενα. Απλά η νίκη επετεύχθη κυρίως λόγω εμπειρίας.
Το 1-0 σημειώθηκε στο 24’ από τον Κατσαμάκα που πλάσαρε από πάνω τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο ίδιος ο με κοντινό πλασέ στο 72’.
ΑΟ ΡΑΨΑΝΗΣ: Καραποστόλης, Παλάσκας, Θανασάρας, Γκρίμπας, Βάρσος (67’ λ.τ. Αλεξανδρής), Λαδάς, Κουσιάς, Τσαπράζης Στ., Παπακώστας (73’ Τσαπράζης Κ.), Παζώλης, Κατσαμάκας (79’ Κουτές)
 
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ     1
ΣΜΟΛΙΚΑΣ    1
Δύσκολο απόγευμα για την ομάδα του Σμόλικα Φαλάνης που άφησε δύο βαθμούς στη Δήμητρα αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την τοπική ομάδα. Οι γηπεδούχοι (αν και βαθμολογικά αδιάφοροι αφού έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία) πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όπου θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα στο 27’ ο Πλατής είχε οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπατζιανούλης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 32’ ο Κοιλούκος με κοντινό πλασέ έστειλε εκ νέου την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 43’ ο Ν. Αρβανίτης επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα ξέφυγε από τον τερματοφύλακα του Σμόλικα χτύπησε στο δοκάρι για να την μπλοκάρει στη συνέχεια.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά έληξε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου στο 60’ ο Σμόλικας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με το φάουλ του Κουκουτσέλου. Στο 78’ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους καθώς μετά την πάσα του Κοιλούκου ο Μπατζιανούλης με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Κατσιούλη και ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 1-1.
Στο 81’ ο Σμόλικας είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Αγαθοκλέους που πέρασε ανεκμετάλλευτη.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ: Μάνος, Βαρσάμης, Μπλέτσας (60’ λ.τ. Θεμελής), Κασιδούλης (35’ Καψαλός), Κατσούλης, Αρβανίτης Χρ., Αρβανίτης Ν., Πλατής Δ., Στυλιανού, Μπατζιανούλης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ: Γραβάνης Ι., Αντωνίου, Κουλμεζόγλου, Κουκούλης, Γκαλίτσιος (67’ Ζαφειράκης), Ντάμαλης, Αγαθοκλέους, Κουκουτσέλος, Χατζηβασιλείου, Γραβάνης Σπ. (73’ Ντανίκας Θ.), Τανάιας Γ. (89’ Ντανίκας Ι.).
 
ΣΩΤΗΡΙΟ       2
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    0
Μετά από ένα μέτριο και μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος Σωτηρίου ανέβασε στροφές και κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του σ’ ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε μέσα σε ένα λεπτό. Στο 60’ ο Τοπαλίδης με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ και στο 61’ ο Αθ. Σπανός με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Πρασσά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο 72’ είχε δοκάρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Ζουμπουρλάς, Γουρνάρης, Ντίνας, Μάρκου (46’ Γκόγκας), Τσιάντος, Σπανός Απ. (46’ Κουτέρης), Μπερτζέμης, Τοπαλίδης, Πρασσάς (85’ Μπαλούλης), Σχοινάς, Σπανός Αθ.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Γουγουλής, Μαντζαφλάρης (46’ λ.τ. Βασιλειάδης), Βούκιας, Σαπουνάς (62’ λ.τ. Πηνιάρης), Σπάχος, Γκατζούλης, Στατήρας, Μαλιόγκας, Τόρης, Σακελλαρίου, Τσιρόπουλος (62’ Γανός).
 
ΚΑΛΟΧΩΡΙ    5
ΟΛΥΜΠΟΣ     2
«Βροχή» τα γκολ στο Καλοχώρι όπου η τοπική Αναγέννηση επιβλήθηκε του Ολύμπου Λάρισας με το χορταστικό 5-2. Αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, οι γηπεδούχοι γρήγορα αντέδρασαν και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Στ 14’ ο Βιλανάκης με φάουλ έκανε το 0-1, όμως ο Α. Λίταινας με κεφαλιά μετά από κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 31’ ο Σαϊτης με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Λίτσιος με νέα κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1.
Στο 55’ ο Μπούνα μείωσε σε 3-2 και έβαλε ξανά τον Όλυμπο στο παιχνίδι όμως ο Αντώνης Λίταινας είχε διαφορετική άποψη και αρχικά στο 65’ μ’ ένα ωραίο μακρινό σουτ πέτυχε το 4-2, ενώ στο 75’ με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
Η Αναγέννηση Καλοχωρίου αφιερώνει τη νίκη της στον Βασίλη Λίταινα που υπέστη κάταγμα στο πόδι και εύχεται ταχεία επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Μαρδάνης, Γκουντούρας, Σαμαράς, Λίτσιος, Έξαρχος Ι., Έξαρχος Θ., Δεσπόπουλος Ι., Τζιατζιάφης (72’ Δεσπόπουλος Φ.), Σαϊτης, Λίταινας Μ. (80’ Μάρκου), Λίταινας Α. (85’ Γκαντής).
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τέρπος, Μπόλικα, Βησσαράκος (81’ Φλώρος), Παπαμάνος, Καπετάνιος, Βιλανάκης, Σαμπάνης Α., Μπούνα, Μούμος, Μάντζας, Γκουζιώτης Χρ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass