ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Κράτησαν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας

*ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ… ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΓΚΟΛ Ο ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ *ΑΞΙΟΣ… ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2011 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:24
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ήταν όλοι τους παλικάρια και ό,τι να γραφτεί θα είναι πολύ λίγο για αυτά τα παιδιά. Ο κόσμος του Τυρνάβου πρέπει να αισθάνεται από προχθές το απόγευμα διπλά υπερήφανος για την ομάδα του, η οποία σε ένα παιχνίδι… φωτιά στην φιλόξενη κατά τα άλλα Ζάκυνθο, όχι μόνο κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και να έχει εξασφαλίσει   κατά 99%   την παραμονή στην Γ΄Εθνική, αλλά παράλληλα κράτησε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας.
Οι γηπεδούχοι… καίγονταν στην κυριολεξία για να κερδίσουν τον αγώνα και να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, όλη η Ζάκυνθος ζούσε και ανέπνεε γι΄αυτό το παιχνίδι, όμως οι ποδοσφαιριστές του Τυρνάβου και η τεχνική ηγεσία δεν πήγαν για τουρισμό στο πανέμορφο νησί.
Ακόμα και όταν πριν ξεκινήσει ο αγώνας, δεν επηρεάσθηκαν από τους 20-30 φανατικούς φίλους των γηπεδούχων με την ονομασία οι «Απέναντι» που πήγαν την ώρα της προθέρμανσης και τους ζήτησαν αν μη τι άλλο, να κερδίσει όχι ο καλύτερος αλλά η… Ζάκυνθος.
Και στο ημίχρονο την ώρα που η ομάδα κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν στη φυσούνα και επιδίωξαν να ασκήσουν πίεση στους Τυρναβίτες, με φωνές και τα γνωστά…γαλλικά που ακούγονται στα γήπεδα.
Όμως ούτε και αυτή την φορά τα κατάφεραν, γιατί οι παίκτες του Τυρνάβου ήταν τόσο πολύ αποφασισμένοι να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, που ακόμα και όταν έμειναν στο τέλος οι δέκα στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολής του Κώστα Σκούπρα στο 72΄, έπαιζαν με μεγαλύτερο πάθος, για να καλύψουν και το κενό του συμπαίκτης τους.
Στο τέλος ο διαιτητής κ. Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) κράτησε οκτώ λεπτά καθυστέρηση, καθώς στο 61΄ διακόπηκε ο αγώνας προσωρινά για ένα τετράλεπτο περίπου, καθώς ο δεύτερος επόπτης κ. Λιανός (Βοιωτίας) δέχθηκε όπως ανέφερε μια πέτρα στο πόδι που ήταν τυλιγμένη στο χαρτί και παράλληλα μπήκαν δυο ανεγκέφαλοι, στον αγωνιστικό χώρο. Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων και ενώ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στο γήπεδο το ματς ξανάρχισε και τελείωσε ομαλά.
Κι εκεί ο Τύρναβος ήταν από… ατσάλι, αφού ο Πέτρος Καραναστάσης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στις απέλπιδες προσπάθειες που έκαναν οι γηπεδούχοι, για να πετύχουν το γκολ.
Ιπποτικά στο τέλος οι φίλαθλοι της Ζακύνθου παραδέχθηκαν την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο Τύρναβος, συνεχάρησαν τους παίκτες αλλά και τον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα, στον οποίο έδωσε το χέρι ο πρόεδρος της Ζακύνθου κ. Στέλιος Γούναρης και του είπε: «Είχα ακούσει ότι είστε τίμιος και το αποδείξατε. Το ποδόσφαιρο με τέτοιους ανθρώπους πάει μπροστά. Εμείς προσπαθήσαμε, θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα σας και καλή συνέχεια».
Από την πλευρά του ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ του απάντησε: «Πρόεδρε σας ευχαριστώ, για τα καλά σας λόγια, που τιμούν ιδιαίτερα τόσο την ομάδα όσο και το πρόσωπό  μου. Από την αρχή της περιόδου πάντα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και το ίδιο θα κάνουμε στα τρία ματς που μένουν, στην έδρα μας. Δεν χαριζόμαστε σε κανένα, παίζουμε πάντα για τη νίκη, διότι τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και θέλουν να δείχνουν τις δυνατοτητές τους. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, δεν μένουμε σε ό,τι έγινε από μια μικρή μερίδα φιλάθλων, διότι επίσημα η Ζάκυνθος, που εύχομαι να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας μας φέρθηκε άψογα και αυτό εμείς κρατάμε».
ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΓΚΟΛ!
Ο Τύρναβος 2005 παρέμεινε για πέμπτο παιχνίδι αήττητος και μάλιστα χωρίς να παραβιαστεί η εστία του έμπειρου γκολκίπερ Πέτρου Καραναστάση (σ.σ.με Εορδαϊκό 0-1, Μακεδονικό 3-0, Ναυπακτιακό 0-0, Εθνικό Φιλιππιάδας 2-0, Ζάκυνθο 0-0).
Παράλληλα είναι άξιο αναφοράς και το ότι προχθές στη Ζάκυνθο ο τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας χρησιμοποίησε συνολικά εννέα παίκτες κάτω των 21 ετών (Σκούπρας Κ., Κλάζογλου, Σιάτρας, Τσορμπατζίδης, Νάκας, Αντωνόπουλος, Χριστοδούλου, Αθανασούλης, Τσούκαλος), μήνυμα αναμφισβήτητα αισιόδοξο για το μέλλον της ομάδας.
Όσον αφορά στην αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο, με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Κ. Μάγγου, Αθ. Μάγγου, Β. Σκούπρα, Κ. Γεωργαντζιά και του τραυματία Χρ. Κωστέλλου, ο κ. Ζιώγας παρέταξε την ομάδα με στόχο πρώτα να μην χάσει και μετά αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ.
Αρχικά ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3, μετά το άλλαξε 4-2-3-1 και μετά την αποβολή του Κώστα Σκούπρα σε 4-4-1.
Όλοι οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του στο να κατακτηθεί το πολύτιμο αυτό θετικό αποτέλεσμα, που στην ουσία διώχνει και το άγχος για την σωτηρία, στην Γ΄ Εθνική.
Θα σταθούμε όμως ιδιαίτερα σε δυο παιδιά που είναι εκτός Λάρισας και αναφερόμαστε στους Ηρακλή Κλάζογλου, Μάριο Κράββαρη, που ξεχώρισαν για το πάθος τους.
Ο πρώτος στο κέντρο της άμυνας με τον Δημήτρη Σιάτρα ήταν απροσπέλαστοι, ενώ ο δεύτερος έδωσε πολλές μάχες-αν και ήταν μόνος-στον χώρο της επίθεσης, ενώ βοήθησε και στον ανασταλτικό τομέα, όταν επιτίθετο η Ζάκυνθος.
Πολύ τυχερός ο Τύρναβος που έχει τέτοιους παίκτες και μάλιστα σε μικρές ηλικίες, ενώ τα λόγια περιττεύουν για τους μεγαλύτερους σε ηλικία Καραναστάση, Γρηγορίου, Κουβελά, που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον Τύρναβο.
ΜΙΚΡΑ – ΜΙΚΡΑ-ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
*Πολύ κουραστικό το ταξίδι στη Ζάκυνθο, καθώς η αποστολή ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης περίπου στις 9.45 από τη Λάρισα και έφτασε στην Κυλλήνη στις 4.15 μ.μ., ενώ το πλοίο από τις 5.μ.μ. που αναχώρησε, έφτασε στη Ζάκυνθο στις 6.20 μ.μ. και όλοι κατευθύνθηκαν στον ι.ν. του Αγίου Διονυσίου, για προσκύνημα.
Στην επιστροφή η ομάδα αναχώρησε από το νησί στις 7 μ.μ. και αφίχθη   στη θεσσαλική πρωτεύουσα στις 3.15, ξημερώματα της Πέμπτης. Ενδιάμεσες στάσεις ήταν η Ναύπακτος και η Λαμία
*Εκτός από τους 14 που συνολικά αγωνίστηκαν (Καραναστάσης, Σκούπρας Κ., Σιάτρας, Κλάζογλου, Κουβελάς, Τσορμπατζίδης, Νάκας (46΄ Τσούκαλος - 67΄ λ.τρ. Κοταρέλλας), Γρηγορίου, Κράββαρης, Χριστοδούλου (78΄ Αθανασούλης), Αντωνόπουλος), στην αποστολή ήταν και οι Γούπος, Αλεξίου, Πάτρας, Λούγκος.
Από πλευράς διοίκησης ήταν κοντά στην ομάδα οι Αχιλλέας Δόκος, Δημήτρης Κουτίνας, Κώστας Μίχης, ο συνεργάτες του Μιχάλη Ζιώγα, ο Μιχάλης Μπίζιος με τον Βασίλη Μπακάλη, ο φυσικοθεραπευτής Ηλίας Παππάς και ο φροντιστής Ζήσης Τσιάλτας.
Την παράσταση έκλεψε πάντως ο Κώστας Μίχης, που δέχθηκε αρκετές φορές τις παρατηρήσεις από τον Ζιώγα, γιατί καπνίζει και είχε απόλυτο δίκιο ο κόουτς…
*Φίλαθλος της Ζακύνθου αναγνώρισε πάνω στο καράβι τον Ζιώγα και του έλεγε για τις παλιές μεγάλες στιγμές της ΑΕΛ.
*Η ομάδα κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Παλαντίνο» και το βράδυ η τεχνική ηγεσία με τους διοικούντες παρακολούθησαν παράλληλα τους αγώνες του Τσάμπιονς Λίγκ, Ιντερ-Σάλκε, Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ.
*Φειγκ βολάν που έγραφαν «Όλοι στο γήπεδο, νίκη ή θάνατος» δεν πτόησαν τους παίκτες του Τυρνάβου, που με χαμόγελα εισήλθαν στο ξενοδοχείο.
*Ο Μιχάλης Μπίζιος που παρακολουθεί ανελλιπώς το σίριαλ «Ασημένια Φεγγάρια» στον ΑΝΤ1, δεν έχασε ευκαιρία να το παρακολουθήσει και πάνω στο πλοίο. 
 *Τρεις φίλαθλοι από τον Τύρναβο οι Χρήστος Δάφτης, Γιάννης Ντέφας, Αλέκος Σκούπρας ταξίδεψαν αυθημερόν και βρέθηκαν στο στάδιο της Ζακύνθου, για τον αγώνα και επέστρεψαν μετά το παιχνίδι. Στο γήπεδο και ο Τυρναβίτης ο κ. Πουλούλης, που τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στο νησί του Ιονίου, όπου και διαμένει.
*Σε αρίστη κατάσταση ήταν το χόρτο στο στάδιο της Ζακύνθου που αγοράστηκε από την Ιταλία και όπως μας πληροφόρησαν οι του γηπέδου, ο Δήμος προσέφερε το ποσό των 450.000 ευρώ για την αγορά του.
*Συμπαίκτες από παλιά ο Κοταρέλλας με τον Λιβέρη τα έλεγαν σε εγκάρδιο κλίμα, πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
*Παρών στο γήπεδο της Ζακύνθου οι πρώην παίκτες της Αποστόλης Αποστόλου και Νίκος Μαρίνος. Ο πρώτος παίζει στον Εορδαϊκό αλλά είναι τραυματίας και ο δεύτερος έμεινε ελεύθερος από την Κόρινθο και φεύγει σήμερα για την Αυστραλία.
*Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο γήπεδο ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Στέλιος Μποζίκης ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο του παρατηρητή. Η αγωνία ήταν έκδηλη, όμως η ομάδα έμεινε στο «μηδέν».
*Περίπου 400 άτομα είχε το δημοτικό στάδιο Ζακύνθου. Σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο έβρεχε.
*Ο Πέτρος Καραναστάσης ήταν στη Ζάκυνθο το 2006, την πρώτη φορά που ανέβηκε η ομάδα Γ΄ εθνική με προπονητή τον αείμνηστο Αλέκο Παπαγεωργίου και πρόεδρο τον Διονύση Καπανδρίτη. Έμεινε περίπου ένα μήνα, όμως δεν τα βρήκε στο οικονομικό και αποχώρησε.   Ο Καραναστάσης ήταν «παρών» όπου χρειάστηκε.
*Το αθλητικό τμήμα της «Ε» εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ioniansports.gr και στους αθλητικούς συντάκτες του Τάσου Θεοδόση, Κώστα Μάργαρη, για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχαν, για την κάλυψη του αγώνα της Ζακύνθου με τον Τύρναβο.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο κ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ
Την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης έθεσε προχθές αργά το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Τύρναβο ο προπονητής της Ζακύνθου, Σπύρος Μπαξεβάνος.
Ο νεαρός τεχνικός συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας Στέλιο Γούναρη και του εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει κάτι να αλλάξει στην ομάδα και πρώτος αυτός είναι πρόθυμος να αποχωρήσει αν είναι για το καλό της Ζακύνθου.
Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό στους παίκτες ότι ο κ. Μπαξεβάνος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ζακύνθου.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass