ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «FINAL 6» ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΟ

Γράφουν ιστορία οι νεανίδες του ΝΟΛ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2011 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:15
Με εξαιρετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, οι αμαζόνες του ΝΟΛ ανέτρεψαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην κατηγορία νεανίδων στο «final six» του πόλο για το 2011.
Παρασκευή βράδυ ώρα 10, ανοικτό κολυμβητήριο Αμαρουσίου, θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς. Κι ενώ οι άλλοι γιορτάζουν τις αποκριές οι νεαρές αμαζόνες του ΝΟΛ μόλις έχουν πηδήσει στο νερό για προθέρμανση. Αντίπαλη της λαρισινής ομάδας η φιλόδοξη ομάδα του Αγίου Νικόλαου Κρήτης με κρυφό όνειρο την πολυπόθητη πρόκριση στους τελικούς. Οι φωνές του Τάσου Κουλουμπή προπονητή του ΝΟΛ ακούγονται στα γύρω τετράγωνα. Με εξαιρετική εμφάνιση όλων και με άμυνα που έσπαζε κόκαλα, οι νεαρές πολίστριες (γεννηθείσες το 1995 και νεότερες) δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλό τους και το παιχνίδι τέλειωσε 8-6. Η ώρα είχε ήδη φτάσει 11.30 και το πρωί έπαιζαν το πιο κρίσιμο ματς με τη Χίο, που είχε έρθει από το νησί αποφασισμένη να «καθαρίσει» τη Λάρισα και να περάσει στην τελική φάση.
Στο γυρισμό προς το ξενοδοχείο τα χαμόγελα και τα πειράγματα περίσσευαν αλλά το κρίσιμο παιγνίδι με τη Χίο το επόμενο πρωί δεν άφηνε περιθώρια για τίποτα παραπάνω. Πρωί Σαββάτου, κολυμβητήριο Βουλιαγμένης, ψιλόβροχο και κρύο. Οι αμαζόνες λίγο πριν τις έντεκα φωνάζουν όλες μαζί «Λάρισα» και παρατάσσονται στα φελλά. Το πρώτο οχτάλεπτο λήγει 2-0 για τη Λάρισα με άμυνα από γρανίτη από τις Κουρέτα, Τουλουμτζίδου, Κολτσίδα. Ημίχρονο 4-1 και πλέον το όνειρο φαινόταν δυνατό. Αρκετοί προπονητές από άλλες ομάδες έχουν έρθει να δουν τη Λάρισα γιατί έμαθαν ότι μάλλον περνάει και ανησυχούν. Το παιγνίδι τελειώνει 7-5 και όλοι μαζί, παίκτριες, προπονητής και έφορος ένα κουβάρι κλαίνε από χαρά. Έχουν περάσει στην τελική φάση, στο final six για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΟΛ. Στο παρελθόν τις έχουν μιμηθεί οι κορασίδες που το 2008 κέρδισαν την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Κώστα Γαλανόπουλο, το 2009 τερμάτισαν 7ες και το 2010 6ες.
Στην κατηγορία νεανίδων όμως η λαρισινή ομάδα έχανε πάντα στο τσακ την τελική φάση.
Κυριακή πρωί κόντρα στη Βουλιαγμένη που κερδίζει 11-3 με μια διαιτησία που για τους δικούς της λόγους σπρώχνει αδικαιολόγητα τα κορίτσια του Λαιμού τα οποία είναι μεν ανώτερα αλλά το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Τα μυαλά όμως των αμαζόνων του ΝΟΛ είναι στα κάγκελα και χωρίς την προηγούμενη συγκέντρωση μιας και έχουν ήδη προκριθεί, δεν φαίνονται να πτοούνται. Το απόγευμα μένει το διαδικαστικό παιγνίδι με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου πρωταθλητή Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Ο Τάσος Κουλουμπής φαίνεται να μην νοιάζεται πολύ για το σκορ κι έτσι δίνει ευκαιρίες και στις μικρότερες αθλήτριες που λόγω της κρισιμότητας των δύο πρώτων αγώνων δεν είχαν συμμετοχή. Μάλιστα η μικρότερη Βάσω Ιωακείμ (γεννηθείσα το 1999) σκόραρε. Το σκορ διαμορφώνεται 16-5 υπέρ του Τρίτωνα. Οι θεατές χειροκροτούν την ομάδα της Λάρισας για την επιτυχία της να μπει στην τελική φάση. Σε λίγο οι πρωταγωνίστριες αυτής της επιτυχίας επιβιβάζονται στο πούλμαν για τον γυρισμό. Τα κούλουμα φέτος θα έχουν άλλη γεύση.
Η ομάδα του ΝΟΛ αγωνίστηκε με τις Αθηνά Δαπόντε, Αναστασία Κουρέτα, Ιωάννα Τουλουμτζίδου, Ιωάννα Καραγιάννη, Αθηνά Κολτσίδα, Στεφανία Ράχη, Ελένη Καζάνα, Βάσω Ιωακείμ, Μαργαρίτα Παπαϊωακείμ, Νικολέτα Δαπόντε, Μαρίνα Δημητρίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass