ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ Κ&Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Όταν ο αθλητισμός συναντάει την επιστήμη...

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2011 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
 Η προχθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας ήταν μια καινοτομία για τα δρώμενα του αθλητισμού, καθώς για πρώτη φορά ένας επιστημονικός φορέας ασχολείται με τον αθλητισμό και την προσφορά των ανθρώπων του.
Ίσως όμως αποτελέσει και μια αρχή για να καταλάβουν κάποιοι ότι αθλητισμός δεν σημαίνει μόνο βία, ντόπινγκ και στοίχημα αλλά υπάρχει και συμμετοχή ανθρώπων από επιστημονικούς φορείς που καταφέρνουν να διακριθούν και να εντυπωσιάσουν με την παρουσία τους.
Βέβαια η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε και με αφορμή τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο και που δεν είναι καθαρά αθλητικό γεγονός αλλά θα συμμετέχουν διάφοροι φορείς.
Το ΤΕΕ λοιπόν έδειξε τη διάθεση να συμμετέχει και με τα μέλη του καθώς οι περισσότεροι μίλησαν γι’ αυτούς ενώ και η ομιλία του προέδρου Κωνσταντίνου Διαμάντου έδειξε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα φέρει ανάπτυξη ικανοποιώντας τον παρευρισκόμενο περιφερειάρχη Θεσσαλίας αλλά και του απόντα δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη για τις προσπάθειες που κάνουν για να γίνει η διοργάνωση.
Και οι προσωπικότητες που τιμήθηκαν συνέδεσαν το όνομά τους με εντυπωσιακή πορεία στο Λαρισινό χώρο, ο Γιάννης Δράμπας ήταν ο πρώτος Λαρισαίος κολυμβητής που πήρε πανελλήνια νίκη στην κατηγορία ανδρών (και μάλιστα περίπου δέκα φορές) ένα κατόρθωμα τόσο εντυπωσιακό που ο δεύτερος Λαρισαίος που το κατάφερε (ο Δημήτρης Χασιώτης) το πέτυχε μετά από μια δεκαπενταετία περίπου.
Ένας άλλος ο Γιάννης Λάτσιος ήταν δώδεκα χρόνια διαιτητής στη Σούπερ Λίγκα (σε ηλικία 25 ετών έγινε) και άλλα τόσα είναι τα χρόνια που υπάρχει κενό στη λαρισινή ποδοσφαιρική διαιτησία.
Ο Αχιλλέας Τσιάνος κατάφερε να διακριθεί στην τεχνική κολύμβηση ενώ ο Ηλίας Καφφές πέτυχε να γίνει πρόεδρος Ομοσπονδίας (στους διαιτητές μπάσκετ) και είναι μοναδικός που το πέτυχε στο συγκεκριμένο άθλημα (και τώρα ο μοναδικός Λαρισαίος εκπρόσωπος σε ομοσπονδία).
Και το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η παρουσία του πολίστα «θρύλου» Γιώργου Μαυρωτά που συνδύασε όχι απλά επιστημονική κατάρτιση αλλά εντυπωσιακή καριέρα με τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι παρότρυνε τους παρευρισκόμενους γονείς να στείλουν τα παιδιά στον αθλητισμό τονίζοντας ότι η πρόοδος σε αθλητισμό και επιστήμη μπορεί να είναι ταυτόχρονη και να δημιουργήσει μια άλλη κατάσταση στα δρώμενα του αθλητισμού της χώρας.
Οι άνθρωποι του αθλητισμού αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση αν κρίνουμε από την παρουσία του προέδρου τη ΕΣΠΛ Ζήση Γρηγορίου, του προέδρου της ΕΣΚΑΘ Δημήτρη Ντούγκου, του προέδρου της ΕΔ/ΕΑΚ Γιάννη Δανιήλ, του πρώην προέδρου της ΕΔ/ΕΑΚ Γιώργου Στουκογεώργου αλλά και του Λαρισαίου διεθνή διαιτητή μπάσκετ Νίκου Πιτσίλκα.
Αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν από αθλητικής πλευράς ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΔΚΕ (και ο μοναδικός που θα μείνει την ιστορία του αθλήματος καθώς έγινε κέρινο ομοίωμα μαζί με το Νίκο Γκάλη στο Hall of Fame της FIBA ο Κώστας Δήμου) που παρότρυνε να μην δεχθούν οι μηχανικοί απευθείας αναθέσεις των έργων αν καθυστερήσει κι’ άλλο η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βετεράνων αθλητών στίβου Συμεών Συμεωνίδης που υπήρξε συναθλητής του Ρουμπάνη που έφερε ολυμπιακό μετάλλιο (από τα πρώτα της χώρας μας μετά την πρώτη ολυμπιάδα της Αθήνας) και ανέφερε ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ντόπινγκ αλλά η δια βίου άθληση όλων.
Και το νόημα του αθλητισμού το μετάφερε ο Ηλίας Καφφές φέροντας για παράδειγμα τον τελικό των 100 μέτρων της Παρολυμπιάδας του Σιάτλ όταν έτρεξαν οκτώ άτομα με κινητικά προβλήματα και μόλις ένας συναθλητής τους σκόνταψε, γύρισαν, ενώ προηγούνταν, σταμάτησαν όλοι πήγαν στον συναθλητή τους και τερμάτισαν μαζί δεχόμενοι την αποθέωση από όλο το στάδιο. Μια ιστορία που έκανε ακόμα και τον σεβασμιότατο Ιγνάτιο να δακρύσει για τη δύναμη ψυχής που δίνει ο Θεός στους ανθρώπους...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass