ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Πανηγυρική εκδήλωση του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας

*ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛ. ΚΑΦΦΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΣΙΑΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΩΤΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2011 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:57
Σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ετήσια πανηγυρική εκδήλωση του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας για το Νέο Χρόνο, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Το ειδικό θέμα της εκδήλωσης για φέτος θα είναι «Αθλητισμός και Μηχανικοί», με ειδικούς προσκεκλημένους μηχανικούς που έχουν διαπρέψει στον Αθλητισμό ενώ θα τιμηθούν μηχανικοί μέλη του τοπικού Τμήματος οι οποίοι πέραν της επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν να παρουσιάσουν και διακριτή αθλητική παρουσία σε πανελλήνιο ή παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκεκριμένα θα γίνει τιμητική αναφορά στα μέλη του Τμήματος Ηλία Καφφέ, αγρονόμο-τοπογράφο και πολιτικό μηχανικό, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, Γιάννη Λάτσιο μηχανολόγο μηχανικό, διαιτητή ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής, Γιάννη Δράμπα, πολιτικό μηχανικό, πρωταθλητή Κολύμβησης και Αχιλλέα Τσιάνο, πολιτικό μηχανικό, πρωταθλητή Τεχνικής Κολύμβησης.
Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα τιμηθεί επίσης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, χημικός μηχανικός- καθηγητής ΕΜΠ, που αποτελεί το «θρύλο» του ελληνικού πόλο καθώς είναι μοναδικός Έλληνας πολίστας που έχει συμμετάσχει στη μικτή κόσμου, σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, οκτώ πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και πέντε παγκόσμια κύπελλα.
Επίσης θα δώσουν το παρών δύο ακόμα εξέχουσες προσωπικότητες ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΔΚΕ Κώστας Δήμου και ο πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων αθλητών στίβου Συμέων Συμεωνίδης.     
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Για τους βραβευθέντες να αναφέρουμε μερικά λόγια:
Γ. ΛΑΤΣΙΟΣ: Υπήρξε ο τελευταίος Λαρισαίος διαιτητής που είναι στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα για 12 χρόνια. Άλλα τόσα έχει να εμφανισθεί Λαρισαίος σ’ αυτήν την κατηγορία. Στα αξιοσημείωτα ότι έπαιξε στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία μόλις 25 ετών ενώ υπήρξε και πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΛ.
ΗΛ. ΚΑΦΦΕΣ: Ο μοναδικός Λαρισαίος που είναι πρόεδρος σε αθλητική ομοσπονδία και συγκεκριμένα στην Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας όπου είναι για πέντε χρόνια. Παράλληλα είναι και μέλος τη διοίκησης της ομοσπονδίας των βετεράνων αθλητών στίβου(έφορος δημοσίων σχέσεων).
Γ. ΔΡΑΜΠΑΣ: Έγραψε ιστορία στη λαρισινή κολύμβηση καθώς ήταν ο πρώτος πρωταθλητής Ελλάδας και στη συνέχεια βαλκανιονίκης. Αγώνισμά του τα 100 μέτρα πρόσθιο που ήταν πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας και τα 200 μέτρα στο ίδιο στιλ που ήταν τέσσερις φορές. Επίσης συμμετείχε σε Μεσογειακούς Αγώνες αλλά και ευρωπαϊκούς. Η Λάρισα έβγαλε παρόμοιο πρωταθλητή μετά από είκοσι χρόνια τον Δημήτρη Χασιώτη. Ανήκε στο ΝΟΛ.
ΑΧ. ΤΣΙΑΝΟΣ: Ασχολήθηκε με την τεχνική κολύμβηση όπου πέτυχε πανελλήνιες διακρίσεις και το 1999 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης νέων στο Στρασβούργο της Γαλλίας κατέλαβε την 4η και 6η θέση σε ατομικό και ομαδικό αγώνισμα.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass