Ο Π.Ο.Ε. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ 1-0 ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ ΈΘΝΙΚΗΣ

Τρία στα τρία με γκολ στο… 93’!

Δημοσίευση: 21 Νοε 2011 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Τη… μοναξιά της κορυφής στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας απολαμβάνει από χθες το απόγευμα ο Π.Ο.Ε., ο οποίος αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο κέρδισε στο λαρισινό ντέρμπι κορυφής τον Α.Σ. Πυργετού με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93΄) με γκολ που σημείωσε ο Φώτης Χατζηβαλσάμης με θαυμάσιο πλασέ και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς, στους Ελασσονίτες.
Περίπου 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και οι οποίες έδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται ως φαβορί, για να κόψουν-μια εκ των δυο- πρώτη το νήμα, στον 4ο όμιλο της Δ Έθνικής κατηγορίας.
Ο αγώνας όπως αναμενόταν άλλωστε ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολύ πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, δυο κόκκινες και γενικά παρουσίασε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.
Στη σκακιέρα του γηπέδου οι δυο προπονητές Κώστας Κατσάρας (Πυργετού), Αλέξης Αλεξανδρής(Π.Ο.Ε.) προσπάθησαν να κάνουν όλες τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να βρούνε τις καλύτερες λύσεις, ώστε να φτάσουν στην επιτυχία.
Δόθηκαν πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και επιθετικά ο Π.Ο.Ε. στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ επικίνδυνος, δημιουργώντας μετά από οργανωμένες ενέργειες, αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Στην επανάληψη το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό όπως το πρώτο ημίχρονο, αλλά φαινόταν καθαρά ότι όποιος θα έβρισκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα, θα κατακτούσε και τους τρεις βαθμούς, όπως τελικά και έγινε.
Η ομάδα της Ελασσόνας με πείσμα και πολύ πάθος διεκδίκησε το… τρίποντο και κατάφερε στο τρίτο συνεχόμενο ματς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να πετύχει το 3χ3, γεγονός που πανηγύρισαν παίκτες, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι μετά τον αγώνα.
Αντίθετα, ο Πυργετός υποχρεώθηκε στην πρώτη του φετινή ήττα στην έδρα του και θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο Π.Ο.Ε. ΕΧΑΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Μόλις στο 1’ της αναμέτρησης ο Φιλιππούλης από αριστερά έβγαλε την παράλληλη σέντρα και στο κοντινό πλασέ του Προβίδα, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.
Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τους γηπεδούχους και στο 11΄με κεφαλιά ο Χατζηβαλσάμης στην περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Φλίγκο, αυτός έπιασε διαγώνιο σουτ και με εξαιρετική προσπάθεια ο Μπαταβάνης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Το εκτέλεσε ο Αριανούτσος και η μπάλα αφού κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων κατέληξε τελικά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα στο 14΄, ο Καραΐσκος βρήκε στην περιοχή τον Μουρατίδη που έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. στο 21’, όταν ο Ρόππας εκτέλεσε φάουλ ο Αριανούτσος κέρδισε την κεφαλιά και στο σουτ του Αποστόλου βρέθηκε πάνω στη γραμμή ο Κολοβός και σαν από μηχανής θεός απέτρεψε να γίνει το 0-1, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και το δοκάρι.
Στο 26΄ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κώστα Μάγγου, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Μπαϊμάκης καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Από πάσα του Χατζηβαλσάμη στο 30΄ ο Φλίγκος βγήκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο γκολκίπερ του Πυργετού απέκρουσε την μπάλα.
Αμέσως μετά στο 31΄ ο Κωστούλας βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Προβίδα, εκείνος προσπάθησε να σουτάρει, όμως η προβολή του Παγκαρλιώτα αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς η μπάλα κόντραρε στον αριστεροπόδαρο αμυντικό και έτσι δεν έγινε το 1-0.
Σε ένα σουτ του Μουρατίδη στο 35΄, η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Μπαταβάνης και οι δυο ομάδες, καθώς δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ… 93΄
Στην επανάληψη δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό και η πρώτη καλή φάση ήταν από την πλευρά των φιλοξενουμένων στο 47΄, όταν ο Φλίγκος γύρισε την μπάλα στον Χατζηβαλσάμη που σούταρε ψηλά άουτ, μέσα από την περιοχή.
Στο 51΄ μετά από κτύπημα φάουλ του Μάγγου, ο Κωστούλας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 54΄σε δυνατό σουτ του Ελευθεριάδη, ο Μπαϊμάκης βρισκόταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Σε εκτέλεση φάουλ του Φλίγκου στο 56΄ η μπάλα πέρασε άουτ και στο 81΄, οι Ελασσονίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηβαλσάμη που από σέντρα του Αριανούτσου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.
Ο Π.Ο.Ε. στο 77΄ υποχρεώθηκε να συνεχίσει τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Καραΐσκος προσπάθησε να εκβιάσει πέναλτι, σύμφωνα με τον διαιτητή κ.Λιαχούδη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης στο 85΄ άναψαν τα… αίματα τόσο στον αγωνιστικό χώρο από δυνατά μαρκαρίσματα, όσο και στην κερκίδα, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φιλάθλων των δυο ομάδων και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο γήπεδο, αλλά και των ψυχραιμοτέρων.
Ο ρέφερι κάλεσε κοντά του τον Κουρδή του Πυργετού και του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, με την αιτιολογία ότι απώθησε τον Φλίγκο του Π.Ο.Ε. που βρέθηκε στο έδαφος, ενώ πεσμένος βρισκόταν ο Γρηγορίου (τραυματίας), χωρίς ωστόσο ο διαιτητής να διακόψει το παιχνίδι(σ.σ.ίσως έπρεπε να βγάλει την μπάλα και ο Παγκαρλιώτας στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι αντίπαλοί του για μη τήρηση του φερ πλέι). Οι φίλοι του Πυργετού τα είχαν και με τη συμπεριφορά του Φλίγκου που συνεχώς διαμαρτυρόταν για φάουλ, ενώ και με αντιπάλους του είχε αρκετές φορές λεκτικές διαμάχες.
Κι ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο 0-0, στο 93΄από μπροστινή μπαλιά του νεοεισελθόντα στον αγώνα, μόλις πριν δυο λεπτά, Γιώργου Αλεξανδρή, ο Φώτης Χατζηβαλσάμης μπήκε στην περιοχή του Πυργετού και εκεί με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1, στέλνοντας στον έβδομο…ουρανό συμπαίκτες του και φιλάθλους, που πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικητή τον Π.Ο.Ε. που πάλεψε μέχρι το τέλος για το νικηφόρο αποτέλεσμα , ενώ από την άλλη πλευρά ο Πυργετός αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος αλλά όπως τόνισε και ο προπονητής του δεν βρέθηκε στην καλύτερή του ίσως μέρα για να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια ομάδα που έχει εξίσου υψηλούς στόχους.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Λιαχούδης (Μακεδονίας) προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε κάρτα.
Όμως στην επανάληψη που το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό απέβαλε όπως προαναφέραμε στο 77΄με δεύτερη κίτρινη τον Καραΐσκο του Π.Ο.Ε.(την πρώτη δέχθηκε στο 49΄) και στο 85΄τον Κουρδή, του Πυργετού.
Κίτρινες αντίκρισαν οι Δούκας (57΄), Ελευθεριάδης (74΄) από τους γηπεδούχους, όπως και οι Φλίγκος (73΄), Χάμος (79΄), Αποστόλου (89΄), από τους φιλοξενούμενους.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ.ΠΥΡΓΕΤΟΥ(Κώστας Κατσάρας): Μπαταβάνης, Μαντζαφούλης, Φιλιππούλης, Δούκας, Κολοβός, Κουρδής Γ., Κωστούλας(67΄Νάστας), Μάγγος(71΄Ζαφειρίου), Προβίδας, Γρηγορίου, Ελευθεριάδης.
Π.Ο.Ε.(Αλέξης Αλεξανδρής): Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Παγκαρλιώτας, Αποστόλου, Τερλελής, Μουρατίδης, (63΄Χάμος), Φλίγκος, Ρόππας, Χατζηβαλσάμης, Καραΐσκος, Αριανούτσος (91΄Αλεξανδρής).
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
Την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Π.Ο.Ε. έκανε γνωστή ο υπεύθυνος Τύπου της ομάδας Ανδρέας Νικούλης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Την προηγούμενη Δευτέρα, 14/11/11, ενημέρωσα τον πρόεδρο του Π.Ο.Ε. κ. Πάτση, τηλεφωνικώς και γραπτώς, ότι αποχωρώ από την θέση του εκπροσώπου τύπου, καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας του Π.Ο. Ελασσόνας, όπου είχα την τιμή να είμαι μέλος. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκα μαζί τους τα περίπου τρεισήμισι που βρίσκομαι στην ομάδα. Εύχομαι στον πρόεδρο κ. Πάτση πάντα επιτυχίες και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass