ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-1

Σημαντική νίκη των Παίδων της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας

* ΙΔΑΝΙΚΟΙ... ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 0-1 ΚΑΙ 1-2, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΟ 90’+3 3-2 * ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2011 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:37
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε χθες το απόγευμα στην ηλιόλουστη Καρδίτσα, όπου σε αγώνες των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων, η ΕΠΣΝΛάρισας κέρδισε στους Παίδες που ήταν αποτελεσματικοί με σκορ 3-1, ηττήθηκε όμως στους Νέους 3-2, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι Παίδες απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, ενώ οι Νέοι... συγκατοικούν με τους Καρδιτσιώτες και σίγουρα η μεταξύ τους μονομαχία αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Αναλυτικά οι δυο χθεσινές αναμετρήσεις, έχουν ως εξής:
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 1
ΛΑΡΙΣΑ 3
Ανώτεροι οι Παίδες της Λάρισας και αποτελεσματικοί στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, κέρδισαν στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας την αντίστοιχη ομάδα της γειτονικής Ένωσης, με σκορ 3-1.
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτριο παιχνίδι και είχαμε λίγες καλές στιγμές, στις εστίες των δυο ομάδων, ενώ έγιναν αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.
Την πρώτη καλή στιγμή είχαμε για τη Λάρισα στο 28’, όταν από έξοχο συνδυασμό των Στατήρη, Ντούμου, Αλεξίου, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαΐνη.
Δύο λεπτά αργότερα στο 30’, σε σουτ του Χατζή έξω από την περιοχή μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ της Καρδίτσας.
Η Λάρισα είχε στο 32’ ένα δοκάρι σε φάουλ του Τάτσιου από τα δεξιά, καθώς ο Σαΐνης στην έξοδο έχασε την μπάλα που βρήκε το δεξί κάθετο δοξάρι και στην επαναφορά της ο τερματοφύλακας την μπλόκαρε.
Λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο 39’, σε φάουλ του Παπουτσή στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Φιλοκώστας δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα και οι αμυντικοί παρακινδυνευμένα την απομακρύνουν σε κόρνερ, που ευτυχώς πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Οι οδηγίες του Ηλία Σελιώνη στην επανάληψη έπιασαν τόπο και στο 45’ έγινε το 0-1, όταν σε θαυμάσιο γύρισμα του Μπαρούτα από τα αριστερά, με κοντινό πλασέ ο Ντούμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Πάντως το γκολ δεν χάρηκαν για πολύ οι παίκτες της Λάρισας που... πάγωσαν στο 48’, καθώς σε σουτ του Αραμπατζή από τα 30 μέτρα περίπου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Φιλοκώστα, ισοφαρίζοντας έτσι η Καρδίτσα σε 1-1.
Όμως η Λάρισα που φαινόταν καθαρά ότι ήταν καλύτερη, στο 68’ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με δυνατό σουτ του Χατζή μέσα από την περιοχή (1-2).
Στο 73’ ο Χατζής τροφοδότησε τον Ντούμο μέσα στην περιοχή που έπιασε το σουτ αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Σαΐνης και στο 80’από αριστερά ο Καραμπάλιος βρήκε στην περιοχή τον Ντούμο, που ελίχθηκε θαυμάσια και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κωτούλα, που είχε βοηθούς τον κ. Μαλλιώρα και την κ. Κουκούλη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Λεωνίδας Τασιούλης): Σαΐνης, Παπουτσής, Αραμπατζής, Μπαντής Δ.Ε, Κοκώνης, Μαντέλας, Τσικρίκης (41’ Φακίτσας), Καραγεωργόπουλος, Μπαντής Γ.Ε. Γκουτζαμάνης (70’ Τσακίρης), Παπαναστσίου (48’ Σίσκος).
ΛΑΡΙΣΑ (Ηλίας Σελιώνης): Φιλοκώστας, Βλησσαρούλης (62’ Δάσσιος), Καραμπάλιος, Σπαρτής, Τάτσιος, Ακρίβος, Στατήρης (78’ Ανδρέου), Χατζής, Αλεξίου, Μπαρούτας (56’ Βογιατζής), Ντούμος.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 3
ΛΑΡΙΣΑ 2
Σε ματς γκραν – γκινιόλ στον Πρόδρομο εξελίχθηκε ο αγώνας των Νέων, όπου η Λάρισα προηγήθηκε δυο φορές με 0-1 και 1-2, αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ήττα στις καθυστερήσεις, με σκορ 3-2.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ομάδα της ΕΠΣΝ Λάρισας, καθώς στο 5’σε σουτ του Δημητρέλη έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα ο Τσιάρας και στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Δημητρέλη αμαρκάριστος ο Μανακούσιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και άνοιξε το σκορ για τη Λάρισα, πετυχαίνοντας το 0-1.
Η Λάρισα είχε στο 10’ ένα δυνατό σουτ με τον Παπαχρήστου από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ πάνω από τα δοκάρια του Τσιάρα.
Στο 31’είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τους Νέους της Καρδίτσας όταν ο Κοντός με ατομική προσπάθεια βγήκε απέναντι από τον Κούτσικο, ο οποίος και απομάκρυνε την μπάλα σωτήρια σε κόρνερ.
Δυο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου στο 43’, σε εκτέλεση φάουλ του Κοντοβά από τα αριστερά ο Κούτσικος απέκρουσε την μπάλα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57’, έγιναν τρία διαδοχικά λάθη από την αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων και ο Μαυριάς με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1.
Με εντυπωσιακή επέλαση ο Παπαχρήστος στο 60’πέτυχε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους με παλικαρίσια ενέργεια και αμέσως μετά στο 62’, ο ίδιος παίκτης πέρασε τον Κοντοβά, βγήκε απέναντι από τον Τσιάρα και ο γκολκίπερ της Καρδίτσας πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση.
Και αφού δεν έγινε στη συγκεκριμένη φάση το 1-3, η Καρδίτσα έκανε την ολική... ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Έτσι στο 74’ μετά από κόρνερ του Μακρή, στην κεφαλιά του Παράσχη μπλόκαρε ο Κούτσικος, την μπάλα.
Ευκαιρία για την καρδιτσιώτικη ομάδα στο 76’, όταν σε γύρισμα του Κοντού έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή την μπάλα ο Σουλιώτης.
Στο 81’έγινε το 2-2 από εκτέλεση φάουλ του Μαυριά και κεφαλιά του Κατσιγιάννη, που πετάχτηκε στο 2ο δοκάρι.
Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά και στο 82’σε σουτ του Λίταινα από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ , από το δεξιό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσιάρα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 86’ ο Κυριτσόπουλος βγήκε τετ α τετ αλλά ο Κούτσικος απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.
Και ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο 2-2, στο 90’+3 ο Κοντοβάς λίγο πιο κάτω από τον χώρο του κέντρου εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντός που πήρε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παράσχης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, με τους Καρδιτσιώτες να πανηγυρίζουν έξαλλα για το 3-2 και τους Λαρισαίους παίκτες να αποχωρούν απογοητευμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι έχασαν το παιχνίδι, από όπου τουλάχιστον μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Με λάθη η διαιτησία του κ. Μαλλιώρα, που είχε βοηθούς τον κ. Κωτούλα και την κ. Κουκούλη.
Ο Καρδιτσιώτης ρέφερι στο 14’ δεν κατελόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Παράσχη, ενώ στο 34’από σέντρα του Μανακούσιου ο Λίταινας ανατράπηκε στην περιοχή, χωρίς κι εδώ ο διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Βησσαρίων Καραγεωργόπουλος) :Τσιάρας, Τασιόπουλος, Μακρής (80’ Μπούσδρας), Καραχάλιος, Κοντοβάς, Καραγιώτας, Μαυριάς (84’ Κυριτσόπουλος), Λιάνας (68’ Κατσιγιάννης), Χρηστάκης, Κοντός, Παράσχης.
ΛΑΡΙΣΑ (Αναστάσιος Μπεριτζάς): Κούτσικος, Μπουζώνας (65’Σείζης – Μπανάκας), Καρακώστας, Πούγγουρας, Καλπίας, Σουλιώτης, Λίταινας, Κωστούλας, Παπαχρήστος (77’Καραντώνης), Δημητρέλης (53’ Σβερκούλης), Μανακούσιος.
* Παρών στους αγώνες και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Θωμάς Κυπαρίσσης, που θα είναι ο συντονιστής των προπονητών της 4ης Περιφέρειας και θα συγκροτήσει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων την ομάδα που θα συνεχίσει στην επόμενη φάση.
Στην φωτογραφία ενώ συζητούν με τον προπονητή των Νέων της ΕΠΣΝΛ Αναστάσιο Μπεριτζά και τον υπεύθυνο των Μικτών Γιάννη Βλάγκα.
* Παρέα παρακολούθησαν τον αγώνα των Νέων στον Πρόδρομο ο Οράσιο Μοράλες με τον Βάιο Αθανασίου, ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί που αγωνίσθηκε στην πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΛ.
* Στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας βρέθηκε και ο Γιώργος Πλίτσης, υπεύθυνος της ομώνυμης ακαδημίας ποδοσφαίρου, ενώ το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα των παίδων παρακολούθησε και ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας Βάιος Καραγιάννης με παίκτες της ομάδας, πριν πάνε για προπόνηση.
* Μετά τη λήξη προσφέρθηκαν και γάλατα στις ομάδες προσφορά της εταιρείας Γαϊτανίδη.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καρδίτσα – Λάρισα 1-3 (π.), 3-2 (ν.)
Πιερία – Τρίκαλα 3-1 (π.), 2-1 (ν.)
* Ρεπό είχε η Θεσσαλία
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΙΔΕΣ
Λάρισα            6-2       7
-------------------------------------
Θεσσαλία        3-1       6
Πιερία 4-5       3
Τρίκαλα           2-4       1
Καρδίτσα        1-4       0
ΝΕΟΙ
Καρδίτσα        5-3       6
--------------------------------------
Λάρισα            8-4       6
Πιερία 4-6       4
Θεσσαλία        2-3       1
Τρίκαλα           1-4       0
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (23/11)
Λάρισα-Θεσσαλία
Τρίκαλα-Καρδίτσα
* Ρεπό έχει η Πιερία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass