ΕΧΑΝΕ 0-1 ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ ΜΕ 4-1

Επική... ανατροπή από τον Πυργετό

* Ο ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2011 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Κάτω Ολύμπου, όπου ο Α.Σ. Πυργετού ενώ έχανε στο ημίχρονο από το Βελούχι 0-1 και αγωνιζόταν από το 36΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσατσαλίδη, στην επανάληψη έκανε… επική ανατροπή και επικράτησε τελικά με 4-1!
Πάνω από 200 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που τα είχε όλα, πέντε γκολ, τρεις κόκκινες και πολλές δυνατές μονομαχίες, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων χωρίς επιτυχία και όσο περνούσε η ώρα το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του Κώστα Κατσάρα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 36΄ο Πυργετός υποχρεώθηκε να συνεχίσει την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, καθώς στο κέντρο του γηπέδου υπήρξε αψιμαχία ανάμεσα στον Τσατσαλίδη και τον Ντουφεκιά, που βρέθηκε στο έδαφος.
Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Πανυτσίδης συμβουλεύθηκε τον πρώτο επόπτη κ. Κωτούλα και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον επιθετικό του Πυργετού, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ…0-1
Με παίκτη παραπάνω οι Καρπενησιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40΄, όταν σε σέντρα του Γεωργακόπουλου από τα αριστερά, ο βραχύσωμος Μπακαλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπαταβάνη, πετυχαίνοντας το 0-1.
Προηγουμένως στο 34΄και στη μοναδική καλή φάση έως τότε του παιχνιδιού, από σέντρα του Γκουγκούδη, ο Φιλιππούλης επιχείρησε αριστερό διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 45΄απείλησαν και πάλι με τον Γεωργακόπουλο που βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο γκολκίπερ του Πυργετού, μπλόκαρε την μπάλα.
Ο…ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ
Στην επανάληψη ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των γηπεδούχων δεν περίμενε ότι θα έβλεπε ένα τελείως διαφορετικό Πυργετό, στον αγωνιστικό χώρο.
Η είσοδος του Κρανιώτη σέντερ φορ Γιάννη Προβίδα έδωσε άλλο αέρα στη λαρισινή ομάδα, που αμέσως άρχισε να αποδίδει ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.
Στο 46΄από ιδανική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μάγγου πετάχτηκε ο Λεωνίδας Κωστούλας στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων και με έξοχη κεφαλιά έβαλε…φωτιά στο γήπεδο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Δυο λεπτά αργότερα στο 48΄, ο Προβίδας ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ζαλοκώστα και ο επιθετικός του Πυργετού με εύστοχο κτύπημα πέναλτι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, έκανε το 2-1.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο 54΄, ο Φιλιππούλης από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα, ο Προβίδας στον αέρα κέρδισε τη μονομαχία με τους αντιπάλους του και μετά την κεφαλιά που πήρε η μπάλα έφτασε στον Λεωνίδα Κωστούλα ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 3-1.
ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ
Δυο ακόμη καλές στιγμές είχε ο Πυργετός στο 57΄με τον Ελευθεριάδη και στο 58΄με τον Προβίδα, ενώ αμέσως μετά, στο 59΄, το Βελούχι συνέχισε και εκείνο τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαλοκώστα(την πρώτη είχε δεχθεί στο 48΄).
Στο 64΄σε σουτ του Μπόνια η μπάλα πέρασε άουτ και στο 66΄σε σέντρα του Φιλιππούλη ο Προβίδας από καλή θέση σούταρε άουτ.
ΝΕΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 4-1…
Ο Πυργετός στο 75΄κέρδισε ένα ακόμη πέναλτι, όταν ο τερματοφύλακας Ρεσίτης ανέτρεψε τον καλύτερο παίκτη των γηπεδούχων τον Κωστούλα και ο Γιάννης Προβίδας από τα έντεκα μέτρα ψύχραιμα και…απλά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Στο 78΄…χάθηκε η μπάλα από εξαιρετικό συνδυασμό των Ζαφειρίου και Κωστούλα που προσπάθησε να βρει τον Μάγγο και την τελευταία στιγμή έπεσε στα πόδια του ο 
Ρεσίτης, αποσοβώντας το 5-1.
Η τελευταία φάση του παιχνιδιού έγινε στο 81΄, όταν ο Ζαφειρίου τροφοδότησε δεξιά του τον Γιώργο Κουρδή, εκείνος επιχείρησε την παράλληλη σέντρα με στόχο να βρει τον Προβίδα και απέκρουσε την μπάλα αμυντικός των φιλοξενουμένων.
Λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού στο 89΄, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο και ο Ντουφεκιάς του Βελουχίου, που είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη στο 36΄.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ο Πυργετός του δευτέρου ημιχρόνου λειτούργησε ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή, ενθουσίασε τους φιλάθλους του για το πάθος και την αποτελεσματικότητα που είχε, ενώ όλοι οι παίκτες του ανέβασαν στροφές και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Πυργετό του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπάρχουν υστερήσαντες και όλοι οι παίκτες είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιους λίγο παραπάνω αυτοί είναι σίγουρα οι δυο σκόρερ ο Προβίδας με τον Κωστούλα, ο Δούκας που δέσποζε στην άμυνα, ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και έδειξε τα πλούσια προσόντα που έχει, ενώ ξεχώρισαν και οι δυο νεαροί, ο Φιλιππούλης με τον Ελευθεριάδη.
Καλύτεροι των φιλοξενουμένων ο Μπακαλίδης που παραμένει ένας σπουδαίος παίκτης και ο Γεωργακόπουλος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Πανυτσίδης από την Κοζάνη προσπάθησε να είναι δίκαιος-όπως και οι συνεργάτες του-σε ένα πολύ δυνατό και δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι.
Έδειξε τρεις κόκκινες, μια στον Τσατσαλίδη του Πυργετού (σ.σ.θα τιμωρηθεί μάλλον με τρεις αγωνιστικές) και δυο στους Ζαλοκώστα, Ντουφεκιά του Βελουχίου, που αποβλήθηκαν με δυο κίτρινες.
Κίτρινες αντίκρισαν επίσης και οι Ελυθεριάδης (56΄), ενώ από το Βελούχι οι Αναστασόπουλος (11΄), Κατσαδούρος (15΄), Μπόνιας (43΄), Μπακαλίδης (44΄), Πολυτσέρης (53΄), Ρεσίτης (75΄)
Αξίζει να αναφέρουμε ότι παράπονα εκφράσθηκαν στο τέλος από το Βελούχι για το πρώτο πέναλτι υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ, ενώ και από τον Πυργετό υποστηρίζουν ότι στο 22΄ θα μπορούσε να δοθεί ένα ακόμη πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζαλοκώστα στον Γκουγκούδη και στο 75΄ο τερματοφύλακας Ρεσίτης που ανέτρεψε τον Κωστούλα ο οποίος ήταν σε εμφανή θέση για γκολ, έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.
Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Κώστας Κατσάρας): Μπαταβάνης, Γρηγορίου, Φιλιππούλης, Δούκας, Κολοβός, Κουρδής Γ., Γκουγκούδης (46’ Προβίδας), Μάγγος, Κωστούλας (79’ Τριτάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ζαφειρίου), Τσατσαλίδης.
ΒΕΛΟΥΧΙ (Παύλος Σερμπέσης): Ρεσίτης, Ζαλοκώστας, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Κατσαδούρος, Μπόνιας (69΄Κουτσουπιάς), Γεωργακόπουλος (84΄Τσιλιμέκης), Αναστασόπουλος (79΄Πασάς), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Πυργετού Κώστας Κατσάρας, ο οποίος πριν ξεκινήσει το ματς δέχθηκε το γλυκό φιλί από την κόρη του Βασιλική, τόνισε τα εξής: «Ήταν μια δύσκολη πρεμιέρα, όπως εξάλλου το είχαμε πει όλη την εβδομάδα. Ξεκίνησε πολύ στραβά το παιχνίδι με την αποβολή του Γιώργου Τσατσαλίδη. Εν τούτοις στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες έκαναν αυτό που μπορούσαν πραγματικά, πιέσανε πολύ ψηλά, κλέψανε μπάλες και γυρίσανε εύκολα και δίκαια σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, γιατί ακολουθεί και άλλο ματς, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή» 
*Με αγωνία παρακολουθούσε την εξέλιξη του παιχνιδιού και ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, που συνεχάρη στο τέλος παίκτες και τεχνική ηγεσία για το πάθος που επέδειξαν και πήραν τη σπουδαία αυτή νίκη.
*Στο γήπεδο του Κάτω Ολύμπου βρέθηκε και ο πρώην παίκτης του Πυργετού Αποστόλης Στύλος, που φέτος αγωνίζεται στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ομάδα της Α΄ΕΠΣ Πιερίας.
*Αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι νεαροί φίλοι του Πυργετού, που όπως φαίνεται θα ακολουθούν την ομάδα τους και σε εκτός έδρας παιχνίδια.
*Με χρηματικό πρόστιμο ενδεχομένως να τιμωρηθεί ο Πυργετός, καθώς ο παρατηρητής του αγώνα έγραψε στην έκθεσή του ότι πετάχτηκαν καπνογόνα από φιλάθλους της τοπικής ομάδας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass