ΕΝΑΣ ΠΛΑΤΩΝ (ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ) ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Η διαιτησία και οι νόμοι της...

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2011 23:43 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
 Ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων στο έργο του «Πολιτεία και Νόμοι» περιέγραψε την ιδανική πολιτεία το 360 περίπου προ Χριστού αλλά χθες ένας άλλος Πλάτων, καθηγητής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Πλάτων Μποζατζίδης με ένα γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τους νόμους της διαιτησίας του ποδοσφαίρου και την εφαρμογή τους απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο που καθηλώθηκε επί τρεις ώρες και αποτελούνταν κυρίως από αθλητικούς συντάκτες αλλά και διαιτητές.
Το χθεσινό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην καλαίσθητη αίθουσα συνεδριάσεων του AEL FC ARENA αποτέλεσε ένα «σπόρο» καταπολέμησης της βίας αφού έδωσε την ευκαιρία κυρίως στους αθλητικούς συντάκτες να ενημερωθούν γύρω από όλες τις εξελίξεις των κανονισμών που καλούνται να τους μεταλαμπαδεύσουν στους φιλάθλους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα βίας κατά των διαιτητών αφού πολλά από αυτά προέρχονται από κακή γνώση των κανονισμών.
Ποιος αλήθεια γνωρίζει ότι αν πέσει μια δεύτερη μπάλα στο γήπεδο ή εισέλθει ένας σκύλος μπορεί το παιχνίδι να συνεχιστεί αν δεν επηρεάζεται η φάση; Ποιος μπορεί να γνωρίζει ότι ανάλογα με το σχήμα των δοκαριών πρέπει να χαράζονται και οι γραμμές περιοχής; Πράγματα που κάνουν τους αθλητικούς συντάκτες σοφότερους και καλύτερους σε θέματα κανονισμών...
Ο Πλάτων Μποζατζίδης τυγχάνει μεγάλης αποδοχής αν κρίνουμε από την παρουσία που έδειξαν οι διαιτητές (προσήλθε και ο διαιτητής Β’ εθνικής Αντώνης Βαλιώτης), ο πρώην εκπαιδευόμενος διαιτητής της Σούπερ Λίγκα Θωμάς Κουκλωμένος (είχε μέντορα τον Μποζατζίδη) αλλά και ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Λιόλιος.
Για την απήχηση του σεμιναρίου αρκεί και μόνο η τοποθέτηση του προέδρου του Άρη Λάρισας Διονύση Τόμπορη που ζήτησε από τον κ. Μποζατζίδη να γίνει ένα νέο σεμινάριο για ομάδες του νομού Λάρισας ενώ το εγκώμιο του ομιλητή έπλεξε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας Γιώργος Λουτρίδης αλλά και ο γραμματέας Τρύφωνας Φαρμάκης.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε στη Λάρισα ένα σεμινάριο κανονισμών διαιτησίας για αθλητικούς συντάκτες (και όχι μόνο...) δείχνοντας τη δίψα που υπάρχει για μάθηση ενώ σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και με άλλα σεμινάρια σε άλλα αθλήματα αλλά και γενικότερα για την προώθηση της αθλητικής δημοσιογραφίας που στη Λάρισα έχει αρκετά υψηλό επίπεδο.
Την εκδήλωση που συντόνισαν το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Γιάννης Δέλκος και ο δημοσιογράφος της «Ε» Σωτήρης Κέλλας τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας υπεύθυνος σε αθλητικά θέματα Ευθύμης Ρεντζιάς (η πρώτη του επίσημη παρουσία στη Λάρισα), ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τερζούδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας Γιώργος Λουτρίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ Βασίλης Νταβαρούκας και το μέλος Στέλιος Νίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Χρήστος Μπεχλιβάνος, ο γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας Χρήστος Γραββάνης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γακόπουλος.
Στο μεταξύ ο Πλάτων Μποζατζίδης στο περιθώριο του σεμιναρίου μίλησε για την προκατάληψη που υπάρχει σε βάρος των Ελλήνων διαιτητών, για την άστοχη προσπάθεια ορισμένων να μπλέξουν διαιτητές σε στημένα παιχνίδια που αποδείχθηκε ότι είχαν άδικο αλλά για τη φετινή μέχρι τώρα παρουσία των Ελλήνων διαιτητών ποδοσφαίρου.
Οι διοργανωτές του σεμιναρίου ευχαριστούν την ΠΑΕ ΑΕΛ για την παραχώρηση της αίθουσας όπως και τον εκ των ιδιοκτητών του Queen’s B.R. Γιώργο Ντόντο για τις διευκολύνσεις που πρόσφερε στην διάρκεια των εργασιών. 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass