ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 1ο ΚΑΙ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ – βόλεϊ

* ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ * ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΕΥΣΤ. ΜΑΝΕΤΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2011 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:41
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Τη διοργάνωση ενδοσχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ και βόλεϊ μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων τους ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι διευθυντές των 1ου και 15ου Γυμνασίων Λάρισας, κ. Αλέξης Καλέσης και Ασπασία Κασίδα παρουσία του σχολικού συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργου Λαπούση και των γυμναστών των δύο σχολείων κ. Βασίλη Μπακάλη και Μιχάλη Ζιώγα αντίστοιχα στους οποίους ανήκει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί πρακτικά η δυσκολία που υπάρχει φέτος να διοργανωθούν αθλητικοί αγώνες μεταξύ των σχολείων του νομού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπαγόμενης έλλειψης κονδυλίων. Άλλωστε ο αθλητισμός δεν είναι μόνο χαρά για τα παιδιά. Μέσα στην παιδαγωγική διαδικασία είναι ένα πραγματικό οξυγόνο, είναι μια δυνατότητα εκτόνωσης αλλά και αγωγής και μάλιστα σε καιρούς που το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο και στην κοινωνία και στα σχολεία.
Το πρωτάθλημα αυτό, που θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθεί κάθε χρόνο, έχει και μια συμβολική διάσταση. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ευστάθιου Μανέτα, ενός γυμναστή που έγραψε ιστορία στο Α' Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης, όπου υπηρέτησε επί 30 έτη (1945-1975), και από τα χέρια του οποίου πέρασαν χιλιάδες μαθητές- μέλη της σημερινής λαρισαϊκής κοινωνίας. Ο Ευστάθιος Μανέτας ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και καλός δάσκαλος τον οποίο θυμούνται με αγαθή ανάμνηση χιλιάδες Λαρισαίοι της σημερινής κοινωνίας που πέρασαν από τα χέρια του. Ήταν δε και πρωτοπόρος για την εποχή του, οργανώνοντας ομάδες στίβου και μπάσκετ που διακρίθηκαν.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στην ανάγκη καθιέρωσης όλο και περισσότερων αθλητικών δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργος Λαπούσης, ο οποίος συνεχάρη τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας.
«Γνωρίζουμε δυστυχώς ότι ο τρόπος με τον οποίο ζουν σήμερα τα παιδιά, η καθιστική ζωή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας σε συνδυασμό βέβαια με τον λανθασμένο τρόπο διατροφής τους, τους έχουν οδηγήσει στην πρώτη θέση από άποψη παχυσαρκίας σε όλη την Ευρώπη με ό,τι αυτό αρνητικό συνεπάγεται στην υγεία τους. Επομένως η άθληση και γενικότερα η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες βοηθάει τους μαθητές ώστε να αποφύγουν τυχόν μελλοντικά προβλήματα υγείας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαπούσης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Αλέξης Καλέσης επισήμανε:
«Σε μια εποχή κρίσης και στο σχολικό αθλητισμό, πιστεύουμε ότι πρέπει να λαμβάνουμε όλοι πρωτοβουλίες και από την άλλη να προσφέρουμε στα παιδιά τη χαρά και την ωφέλεια του «ευ αγωνίζεσθαι». Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αναπαραγωγή της μιζέριας, απαιτούν δράση. Πιστεύουμε ότι είναι μία πρωτοβουλία που θα μιμηθούν και άλλα σχολεία γιατί πραγματικά δίνει διέξοδο στα παιδιά σε μια εποχή κοινωνικών εντάσεων που υπάρχουν σήμερα».
Ακολούθως η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Λάρισας υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εμείς σαν 15ο Γυμνάσιο έχουμε μία άριστη συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο καθώς είμαστε συστεγαζόμενο σχολείο και έτσι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία των γυμναστών θα δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ. Επιπλέον οι μαθητές θα μπορέσουν να αναδείξουν τις δυνατότητές τους στον αθλητισμό και να εκτονωθούν».
Στο οργανωτικό κομμάτι, τέλος, αναφέρθηκαν οι γυμναστές των δύο σχολείων κ. Μπακάλης και Ζιώγας. Όπως ελέχθη, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος της χρονιάς στο καινούργιο γυμναστήριο του συγκροτήματος. Θα είναι ένα πραγματικό πρωτάθλημα που θα παρακολουθούν ως φίλαθλοι και οι μαθητές των σχολείων, σε ώρες που δεν θα βαρύνουν το διδακτικό πρόγραμμα. Για τους νικητές θα υπάρχουν έπαθλα.
Τα κορίτσια θα συγκροτήσουν ομάδες βόλεϊ και τα αγόρια ομάδες μπάσκετ. Θα λάβουν μέρος πέντε ομάδες από κάθε σχολείο και στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να μετέχουν ενεργά στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό συμφωνήθηκε να μετέχουν παιδιά και των τριών τάξεων, ενώ σε κάθε ομάδα θα αγωνίζεται υποχρεωτικά ένας μαθητής μικρότερης ηλικίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass