ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Νέοι για... επαγγελματίες

* ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2011 23:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:38
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Η Α.Ε.Λ. έχει φέτος στο ρόστερ της αρκετούς παίκτες από τη Λάρισα και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της «βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου, που επενδύει σε δικά της παιδιά όπως και στο παρελθόν, που η ομάδα στηρίχθηκε στο ντόπιο υλικό, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.
Το ευχάριστο είναι ότι κάποια από αυτά όπως ο Βούζας, ο Καρανίκας προέρχονται από τις ομάδες νέων της Π.Α.Ε. και αυτή την εξέλιξη θέλουν να έχουν νεαροί ποδοσφαιριστές που ανήκουν φέτος στο αντίστοιχο τμήμα, που συγκροτούν παιδιά από την περυσινή U-17 και U-20.
Προπονητής τους είναι ο Θανάσης Κουτσαφτίκης που προσπαθεί καθημερινά στα Δένδρα να συγκροτήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά και να διαμορφώσει σωστούς χαρακτήρες, καθώς οι ηλικίες τους είναι από 16 έως 19 ετών.
Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια έχει και τον Γιώργο Ζορμπά, έναν άνθρωπο που στα δύσκολα χρόνια της Α.Ε.Λ. αυτός δήλωνε «παρών» και ποτέ δεν αρνήθηκε όταν του το ζητήθηκε, να προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο.
Μαζί τους είναι και ο φροντιστής Κώστας Τσαρέας, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και η παρουσία του κυρίως καθημερινά στις προπονήσεις είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική.
Τα μαθήματα και τα φροντιστήρια υποχρεώνουν τα παιδιά να πραγματοποιούν τις προπονήσεις λίγο μετά το μεσημέρι, με τον χρόνο ξεκούρασης να είναι ελάχιστος.
Παρά το γεγονός αυτό, δεν βλέπουν ως αγγαρεία την προπόνηση και όπως διαπιστώσαμε η Α.Ε.Λ. είναι ομάδα της... καρδιάς τους και νιώθουν υπερήφανοι που φορούν τη «βυσσινί» φανέλα.
Παράλληλα είναι και καλοί χαρακτήρες, σεβόμενοι πρώτα τον προπονητή τους που ακούνε προσεκτικά τις οδηγίες του και προσπαθούν να τις εφαρμόσουν τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όσο και των αγώνων.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι και η ηρεμία στα αποδυτήρια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτές τις μικρές ηλικίες.
Είδαμε λοιπόν στα αποδυτήρια λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση όλα να είναι άψογα και μόλις έδωσε το σύνθημα ο προπονητής, οι παίκτες να βγαίνουν υπομονετικά και να κατευθύνονται με πειθαρχία, στον χώρο όπου θα τους δοθούν οι εντολές για το πρόγραμμα της ημέρας.
Και βέβαια όλοι τους γνωρίζουν πόσο βαριά είναι η φανέλα που φορούν και ότι για να κάνουν το βήμα παραπάνω, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, υπομονή και θυσίες, γιατί τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο και ιδρώτα...
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΙΚΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ»
Στο τιμόνι της ομάδας νέων είναι ο Θανάσης Κουτσαφτίκης, που πέρυσι είχε την ευθύνη της U-17 και ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του γι’ αυτή την φετινή ομάδα. Σε δηλώσεις του που έκανε στην «Ε» ο προπονητής των νέων της Α.Ε.Λ., τόνισε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή στην ομάδα και σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να έχουμε ένα τμήμα νέων. Μακάρι, βέβαια, η Α.Ε.Λ. να αγωνιστεί τελικά στη Σούπερ Λίγκα. Σε πρώτη φάση λοιπόν κάναμε έναν προγραμματισμό και δημιουργήσαμε μια μικτή ομάδα U-17 και U-20, ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Αν σε περίπτωση και αυτό όλοι το ευχόμαστε η ομάδα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, θα έχουμε μια αναδιοργάνωση των τμημάτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι και στα δυο πρωταθλήματα.
Πώς θα γίνει αυτό; Κάποια παιδιά που έχουμε στην U-20 θα στελεχώσουν το ρόστερ της U-17 συν κάποια παιδιά από το εφηβικό τμήμα της ερασιτεχνικής ΑΕΛ που θα έρθουν στην ομάδα.
Ως προς τον στόχο των ομάδων νέων, είναι όπως όλα τα χρόνια, καταρχήν η ατομική βελτίωση των παιδιών σε όλους τους τομείς, την τακτική τους, την τεχνική τους και τη φυσική τους κατάσταση.
Φυσικά στόχος είναι και η στελέχωση της πρώτης ομάδας, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε δικά μας παιδιά να αγωνίζονται σε αυτή, για να τα καμαρώνουμε.
Μπορώ να πω ότι έχουν γίνει βήματα προόδου σε αυτό το θέμα, βλέπουμε κάθε χρόνο παιδιά από την U-20 να πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα, αλλά φυσικά δεν στεκόμαστε εκεί. Εμείς θέλουμε ακόμα περισσότερα, έχουμε περισσότερες απαιτήσεις και από τους εαυτούς μας ως προπονητές και από τους παίκτες, έτσι ώστε αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει για να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα με όσα παιδιά μπορούμε περισσότερα, από τον κάμπο.
Επειδή σε εμάς στόχος δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα στους αγώνες και η βαθμολογική συγκομιδή διότι μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ατομική βελτίωση, είναι πιο εύκολο για μας κάθε μέρα που περνάει να βελτιωνόμαστε, είτε υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις είτε όχι.
Το γεγονός λοιπόν ότι ξεκινήσαμε την προετοιμασία πριν από δυο μήνες δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα, όμως το γνωρίζουμε όλοι από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον πιο μεγάλο, ότι ο αγώνας αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο και δίνει μια ευχαρίστηση στα παιδιά, για να συνεχίζουν.
Μέσα από τα φιλικά παιχνίδια προσπαθούμε να τους κρατήσουμε όσο μπορούμε πιο ζεστά, στην προπόνηση και στον αγωνιστικό χώρο».
- Η Π.Α.Ε. είναι κοντά στην ομάδα νέων και δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον;
«Το έχω πει και άλλες φορές ότι η Π.Α.Ε. προσπαθεί με τα μέσα που έχει να μας βοηθήσει, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα ταλέντα.
Προσπάθεια γίνεται, φυσικά υπάρχουνε και αδυναμίες, που θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε, έτσι ώστε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και ως προς αυτό το θέμα. Και η ίδια η Π.Α.Ε. το γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα, αλλά βήμα-βήμα θα προσπαθήσει να μας δώσει αυτά που ζητάμε.
Όσον αφορά στα προβλήματα, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι το θέμα της δομής και λειτουργίας, γιατί τα παιδιά έχουν πολύ λίγο χρόνο, κουράζονται με τα φροντιστήρια και τα μαθήματα. Δυστυχώς αυτό δεν τα βοηθάει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, που σε εμάς στην Α.Ε.Λ. είναι να γίνουν επαγγελματίες.
Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι και δεν είναι ένα πρόβλημα δικό μας, αλλά και όλων των Π.Α.Ε.
Και το δεύτερο πρόβλημα που το γνωρίζει και προσπαθεί να το βελτιώσει και θα μας δώσει μια σημαντική λύση, είναι το γηπεδικό.
Έχουμε γήπεδο, αλλά θεωρώ ότι γι’ αυτά τα ταλέντα που έχουμε χρειάζεται ένας καλύτερος αγωνιστικός χώρος για να μπορεί να γίνεται καλύτερη ανάδειξη των παιδιών μας, που δείχνουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους».
* Στην ομάδα ήταν μέχρι πρότινος ο Νίκος Γκούλιος, που είναι πλέον προπονητής τερματοφυλάκων στην Α.Ε.Λ. Τον ευχαριστούν τόσο ο κ. Κουτσαφτίκης όσο και οι παίκτες για τη μέχρι τώρα σημαντική προσφορά του.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Σε δηλώσεις τους οι αρχηγοί της ομάδας, επισήμαναν τα εξής:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ: «Όλα τα παιδιά ξέρουμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε και τι φανέλα φοράμε. Είναι τιμή μας που εκπροσωπούμε αυτή τη μεγάλη ομάδα, το κλίμα είναι άριστο, η σχέση μας με τον προπονητή και γενικά το τεχνικό τιμ πολύ καλή και από την πλευρά μας δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη ομάδα και το όνειρο όλων των παιδιών είναι να αγωνισθούμε στην ομάδα της...καρδιάς μας».
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ: « Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και το ρόστερ αποτελούν 25 παίκτες, μικρής ηλικίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, για τη στελέχωσή της, έχει βοηθήσει και ο προπονητής. Είναι πολύ καλό αυτό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε περισσότερες βλέψεις προς το μέλλον. Φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας το μαθαίνει ο προπονητής στις προπονήσεις, με τις διάφορες ασκήσεις τακτικής και τις χρήσιμες συμβουλές που μας δίνει. Θέλουμε να πάμε μπροστά και να διακριθούμε ο καθένας ξεχωριστά, μέσα από την ομάδα όμως και αυτό μας το διδάσκει ο κ. Κουτσαφτίκης, που συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες εντοπίζει στον καθένα μας».
ΜΑΚΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΖΙΚΑΣ: «Έχουμε ένα πολύ θετικό κλίμα στην ομάδα και εμείς οι παλιότεροι παίκτες με τα νέα παιδιά που έχουνε έρθει, προσπαθούμε για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ευελπιστούμε δε για το φετινό πρωτάθλημα να πάρουμε μια πολύ καλή θέση, να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και στόχος μας είναι φυσικά το επαγγελματικό βήμα παραπάνω.
Θεωρώ ότι σίγουρα δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα, γιατί υπάρχουνε παίκτες που έχουνε εμπειρία και πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά πιστεύω ότι με πολλή προπόνηση, υπομονή και καθημερινή δουλειά, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Φιλοσοφία της ομάδας η οποία πηγάζει από τον προπονητή είναι το γρήγορο, το θεαματικό και το επιθετικό ποδόσφαιρο.
Καθημερινά δουλεύουμε πάνω σε αυτό, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι το διαφορετικό από αυτό που συνήθως παίζεται στα ελληνικά γήπεδα.
Όλα τα παιδιά προσπαθούμε από την αρχή της προετοιμασίας και τα όνειρο του καθενός είναι ένα επαγγελματικό βήμα.
Σίγουρα η επιθυμία όλων μας είναι ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην Α.Ε.Λ., αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, γιατί είμαστε 25 παίκτες και δεν γίνεται όσο και να το θέλουμε, να παίξουμε εκεί. Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε το επαγγελματικό βήμα και να διακριθούμε στον χώρο του ποδοσφαίρου».
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Οι σχέσεις μας στην ομάδα είναι πολύ καλές. Φέτος έγινε μια ανάμιξη των δυο, της U-17 και της U-20. Εμείς σαν μεγαλύτεροι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα νεότερα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους γιατί γνωρίζουνε πού έχουν έρθει.
Προσπαθούμε καθημερινά εδώ και δυο μήνες, ο προπονητής έχει περάσει τη φιλοσοφία του, να παίζουμε σύγχρονο και ωραίο ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass