ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΡΑΣ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ-ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Εποικοδομητικός διάλογος

* ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ *ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ *ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΝΟΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2011 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:34
 Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ παραγόντων των σωματείων και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ προηγήθηκε της προχθεσινής κλήρωσης του πρωταθλήματος της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, Λευτέρης Γρηγοριάδης μετά την εισήγησή του έδωσε το λόγο στους παράγοντες των ομάδων οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γρηγοριάδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία αναφέρθηκε στη διαιτησία και ζήτησε από τους παράγοντες να στηρίξουν τους νέους διαιτητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία και να δείξουν την απαιτούμενη επιείκεια και κατανόηση.
Στη συνέχεια και σε ό,τι αφορά στις αλλαγές αγώνων επισήμανε ότι θα γίνονται πολύ δύσκολα και μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους διευκρινίζοντας ότι τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 12 μέρες νωρίτερα από την ημέρα διεξαγωγής τους.
Ακολούθως ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε για τις επιχορηγήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να καταβληθούν οι επιχορηγήσεις του 2008-09 και συνέστησε στους παράγοντες των σωματείων να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά αθλητικής αναγνώρισής μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της υποχρεωτικής αρίθμησης των στολών από το 1 έως το 18 καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας δεν θα ξεκινάει, μίλησε για τους προπονητές διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι γι’ αυτό και δεν θα ισχύσει η κάρτα πάγκου και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τον τρόπο ανόδου των 8 ομάδων και των αγώνων μπαράζ που θα γίνουν.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γρηγοριάδης ζήτησε από τους εκπρόσωπους των σωματείων τη βοήθειά τους με συνεχή ενημέρωση της Επιτροπής για τυχόν προβλήματα κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των σωματείων που πήραν στη συνέχεια το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο το οικονομικό, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και τα παράπονά τους που είχαν να κάνουν κυρίως με τη διαιτησία.
Μεταξύ των όσων ακούστηκαν θα επισημάνουμε τη γενικότερη τοποθέτηση η οποία αφορά στο οικονομικό και την ανεύρεση πόρων που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τα σωματεία της κατηγορίας. Με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες της Γ’ κατηγορίας οι παράγοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα των σωματείων τους με δεδομένη τη μη καταβολή των επιχορηγήσεων. Πάντως από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες που καταβάλει το δ.σ. της Ένωσης προς την ΕΠΟ και την Πολιτεία, για να δοθούν οι επιχορηγήσεις.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαιτησίας οι εκπρόσωποι των σωματείων παρουσιάστηκαν δυσαρεστημένοι εκφράζοντας στο σύνολό τους έντονα παράπονα προς το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, Στέλιο Νίτσα για τη συμπεριφορά των διαιτητών, την αδυναμία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, τη λανθασμένη συμπλήρωση Φ.Α., την καθυστερημένη προσέλευσή τους στα παιχνίδια κ.α. Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν η τοποθέτηση δύο νέων μαζί με έναν έμπειρο διαιτητή στα παιχνίδια της Γ’ κατηγορίας.
Σχετικά με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις θα πρέπει να επισημάνουμε το αίτημα για τοποθέτηση γιατρών αγώνων και στα παιχνίδια της Γ’ κατηγορίας αλλά και για τη μείωση των πρωινών αγώνων καθώς το πρόβλημα της συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών και της μετακίνησης των ομάδων είναι πολύ μεγάλο.
ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Ερασιτεχνικής και του κυπέλλου ακολούθησε σύσκεψη για τα πρωταθλήματα υποδομής τα οποία θα αρχίσουν στις 8 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή των αγώνων του Προπαιδικού και του Εφηβικού και θα συνεχιστούν στις 15 Οκτωβρίου με τους αγώνες του Παιδικού (οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ κάθε εβδομάδα). Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομής 34 σωματεία στο Προπαιδικό, 37 στο Παιδικό και 18 στο Εφηβικό αντίστοιχα.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ Λευτέρης Γρηγοριάδης, αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής των «μικρών» πρωταθλημάτων, τονίζοντας ότι τα δελτία συμμετοχής των αθλητών στο Παιδικό και το Εφηβικό θα πρέπει να είναι κανονικά δελτία της ΕΠΣΛ, ενώ στο προπαιδικό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προσωρινά. Επίσης σε ό,τι αφορά στο προπαιδικό πρωτάθλημα επισήμανε ιδιαίτερα το μέγεθος των εστιών.
Ακολούθως ο κ. Γρηγοριάδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις αυστηρές κυρώσεις που θα επιβάλλονται στις ομάδες και οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την αποβολή από το πρωτάθλημα, σε περιπτώσεις αντικανονικής χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστών, που δεν έχουν την απαιτούμενη και προβλεπόμενη από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων ηλικία και την υποχρέωση των ομάδων που έχουν δηλώσει διπλή συμμετοχή σ΄ ένα πρωτάθλημα, να έχουν 2 καταστάσεις υγείας και να μη χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές από τη μία κατάσταση , στην άλλη ομάδα.
Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για τη συγκρότηση ενός Πανθεσσαλικού τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή ομάδων από τους 4 Θεσσαλικούς νομούς.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass