ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΣΚΑΘ

Κεραυνός: Μία ασταμάτητη μηχανή παραγωγής ταλέντων

* ΚΟΥΡΤΟΒΙΤΣ: «ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» * ΝΙΚΟΣ ΠΑΚΑΣ: «ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2011 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:34
Αν και φέτος ξεκινάει την προετοιμασία του για την Α2 ΕΣΚΑΘ, όλοι στον Κεραυνό Λάρισας πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι για ό,τι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο λαρισινό μπάσκετ και όχι μόνο.
Ομάδα που έχει βγάλει από τα σπλάχνα της, παίκτες όπως ο Σπανούλης, σίγουρα καταδεικνύουν το πόσο καλή δουλειά γίνεται στις ακαδημίες και πως τα νέα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη σκληρή προπόνηση να γίνουν σωστοί άνθρωποι, αλλά και σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές.
Μπορεί οι «πράσινοι» την περσινή σεζόν να ρίσκαραν χρησιμοποιώντας πολλούς νέους παίκτες και να το πλήρωσαν στο τέλος με τον υποβιβασμό της ομάδας, αυτό όμως δεν αλλάζει το πνεύμα και τη φιλοσοφία στους νεαρούς και τη φετινή σεζόν. Μάλιστα θεωρείται και επιτυχία από το σύλλογο η προώθηση τεσσάρων παικτών σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μεταξύ άλλων και στην Α1 Εθνική, σε μία χρονιά όπου η ομάδα αποχαιρέτησε την Α1 ΕΣΚΑΘ.
Τέλος, άξιο συγχαρητηρίων είναι για τον Κεραυνό ότι δεν επιδιώκει να «πληρώνεται» μέσα από τις μεταγραφές των παικτών μιας και αυτό που θέλουν να πετύχουν όλοι είναι το να μάθουν τα νέα παιδιά το άθλημα του μπάσκετ και να το διασκεδάζουν πάνω απ’ όλα.
Και φέτος στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο πρώην παίκτης της Ολύμπιας, Μίρσα Κούρτοβιτς με βοηθό πάντα δίπλα του τον Αντώνη Πάκα. Και οι δύο μίλησαν για τη νέα σεζόν στην «Ε». Αρχικά ο Μίρσα Κούρτοβιτς αναφέρθηκε για τη νέα σεζόν: « Στόχος και φιλοσοφία της ομάδας είναι να ετοιμάζει παίκτες που θα προσφέρουν στο ελληνικό μπάσκετ.
Φέτος στην ομάδα ήρθαν κάποιοι παίκτες με εμπειρία και μαζί με τα παιδιά από πέρυσι θα δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο. Περιμένω βέβαια από όλους περισσότερη δουλειά.
Για το θέμα της ανόδου δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και εμείς θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το μόνο σίγουρο είναι πως το να αγωνίζονται σε τέτοια πρωταθλήματα τα παιδιά μόνο καλό θα τους κάνει μιας και θα πάρουν χρόνο μέσα στο παρκέ για να δείξουν και το ταλέντο τους.
Τέλος να ευχηθώ στα παιδιά και στις οικογένειές τους υγεία και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Πάκα που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και σε όλα τα παιδιά»
Στη συνέχεια μίλησε και ο βοηθός του Σέρβου τεχνικού Αντώνης Πάκας,: « Μετά από μια χρονιά που δεν τα πήγαμε καλά και πέσαμε ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία πιο δυνατή ομάδα, με νέα παιδιά πάλι στη σύνθεσή της και με δύο τρεις έμπειρους παίκτες».
Για το νέο πρωτάθλημα αναφέρθηκε: « Διαθέτουμε μία δυνατή ομάδα, απλά δεν γνωρίζουμε καλά τη δυναμικότητα των ομάδων του Βόλου. Πάντως πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποια ομάδα να μας νικήσει στο νέο πρωτάθλημα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πως θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».
Ενώ είπε και για τη φιλοσοφία της ομάδας που παραμένει αναλλοίωτη εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και για τους τέσσερις παίκτες που προώθησε, αν και έχασε μία κατηγορία: «Η φιλοσοφία μας είναι να βγάζουμε νέα παιδιά. Αυτή είναι η νοοτροπία της ομάδας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πολλά παιδιά βρίσκονται στον Φοίνικα, στον Αστέρα, είναι παίκτες που έχουν περάσει από τον Κεραυνό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως όλα τα χρόνια. Είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς που αν και πέσαμε κατηγορία δώσαμε τέσσερις παίκτες. Ένα παίκτη στον Ίκαρο Καλλιθέας στην Α1 εθνική, έναν στον Φιλαθλητικό στη Β' εθνική και δύο στα τοπικά πρωταθλήματα, στον Αστέρα και στον Παλαμά. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο και δουλεύει καλά».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΚΑΣ: «ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ»
Παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ήταν και ο πρόεδρος Νίκος Πάκας που μας μίλησε γενικά για τον φετινό Κεραυνό, αλλά και για τη νέα χρονιά: «Αρχικά θα ήθελα να πω, πως βρίσκομαι δεκαέξι χρόνια σε αυτό το άθλημα και πάντα αυτό που προσπαθούμε είναι να μάθουμε μπάσκετ στα παιδιά. Να θυμούνται όλοι ότι το άθλημα είναι αρκετά δύσκολο και ότι θα πρέπει να θυσιάσουν αρκετά πράγματα, όχι φυσικά τα μαθήματα και τις σπουδές, και ότι μέσα σε μια ομάδα δεν πρέπει να υπάρχει το εγώ. Όποιος το αξίζει θα παίξει και σε υψηλό επίπεδο, αλλά πάνω από όλα πρέπει να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι.
Τη χρονιά που μας πέρασε ήταν επιλογή μας η ομάδα να αγωνίζεται με νεαρά παιδιά. Κατακριθήκαμε από πολλούς γι' αυτό το εγχείρημα, αλλά θα παραμείνει το ίδιο και φέτος. Η ομάδα αποτελείται από παιδιά που είναι γεννημένα το 1994,95,96 και κάθε χρόνο θα αγωνίζονται και νεότεροι».
Ενώ συνέχισε: «Η ομάδα είναι οικογενειακή, εμείς δεν διαθέτουμε έτσι κι αλλιώς χρήματα για να πάμε παραπάνω. Κάθε χρόνο δίνουμε δώδεκα με δεκατέσσερις παίκτες και από κανένα παιδί δεν παίρνουμε χρήματα. Οι γονείς ενισχύουν και στηρίζουν το σύλλογο, άρα δεν μπορούμε να πάρουμε λεφτά για κάποιο παιδί».
Όμως αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία της ομάδας: «Η φιλοσοφία της ομάδας είναι όλοι οι νεαροί να μάθουν να παίζουν όμορφο και σωστό μπάσκετ και να γίνουν καλοί άνθρωποι. Από εκεί και πέρα να προωθηθούν και να παίξουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Εμείς έχουμε καταφέρει εδώ και χρόνια να φτιάξουμε καλές ακαδημίες τη στιγμή που άλλες ομάδες τις φτιάχνουν τώρα για να βγάλουν παίκτες σε πέντε χρόνια από τώρα».
Τέλος, έκλεισε με μία συμβουλή προς τους νέους παίκτες: «Θα ήθελα να γνωρίζουν ένα πράγμα οι παίκτες του νομού. Εφόσον θέλουν να παίξουν σε κάποια μεγάλη ομάδα, θα πρέπει πρώτα να αγωνιστούν σε τοπικές ομάδες στην αρχή. Επίσης καλό θα ήταν να μην φουσκώνουμε τα κεφάλια των μικρών παιδιών και να τα βοηθήσουμε να πετύχουνε τους στόχους τους».
 
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Την ομάδα του Κεραυνού την φετινή χρονιά θα ενισχύσουν οι Πολίτης Παναγιώτης, Παπαγεωργίου Ανδρέας, Γκόνιαρης Αλέξανδρος και Μουράτης Φώτης.
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
 
Αρκετά αισιόδοξοι και με όρεξη να δουλέψουν σκληρά για τη νέα χρονιά φάνηκαν οι παίκτες του Κεραυνού. Ας δούμε τι δήλωσαν στην «Ε» ορισμένοι εξ αυτών:
 
Οικονομίδης Μενέλαος: «Εύχομαι σε όλους τους συμπαίκτες μου καλή χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας. Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
 
Πολίτης Παναγιώτης: «Εύχομαι υγεία πάνω απ' όλα σε όλους τους αθλητές. Για εμάς στόχος μας θα είναι να πετύχουμε πολλές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι τυχόν πικρίες και ατυχίες αν προκύψουν, να μας πεισμώσουν και να μας κάνουν πιο δυνατούς στη πορεία».
 
Μπούσιος Νίκος: «Ελπίζω να τα πάμε καλά φέτος. Τη χρονιά που πέρασε δεν τα πήγαμε καλά και φέτος θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανεβάσουμε την ομάδα πάλι κατηγορία. Αν και αγωνιζόμαστε στην Α2 ΕΣΚΑΘ φέτος το πρωτάθλημα θα είναι δυνατότερο, αλλά εμείς μέσα από σκληρή δουλειά θα παλέψουμε για το καλύτερο».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass