Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΠΗΡΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Δημήτρης Χασιώτης: Συλλέκτης... χρυσού

* ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2011 20:52 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Η άνοδος του χρυσού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι εντυπωσιακή και κάποιοι χαίρονται γι’ αυτό, αφού έχουν αρκετό απόθεμα. Ένας εξ αυτών είναι ο Λαρισαίος κολυμβητής Δημήτρης Χασιώτης, που γίνεται συλλέκτης χρυσού και εννοούμε χρυσών μεταλλίων, καθώς μέχρι τώρα έχει κερδίσει οκτώ σε πανελληνίους αγώνες κολύμβησης, αριθμός που δύσκολα θα καταρριφθεί από άλλον Λαρισαίο και σίγουρα περνάει στην ιστορία του λαρισινού αθλητισμού σαν ο πιο πολυνίκης κολυμβητής με ειδικότητα το αγώνισμα των 200 μέτρων ύπτιο.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που έγινε στον Άλιμο της Αθήνας πριν λίγες μέρες, ο Χασιώτης κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο, δημιουργώντας παράδοση, ενώ πήρε και άλλο ένα χρυσό μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας του Ολυμπιακού (σύλλογος που ανήκει) 4Χ100 μικτής.
O μοναδικός Λαρισαίος κολυμβητής που μετείχε σε Ολυμπιάδα βρέθηκε χθες στη Λάρισα και μάλιστα από τη Δευτέρα θα προπονείται στη δημοτική πισίνα στη Νεάπολη, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας,   Γιάννη Οικονόμου, που διευκολύνει τον Λαρισαίο πρωταθλητή.
Και βέβαια η συζήτηση δεν ξεκίνησε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, αλλά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων υγρού στίβου που έγινε στο Ρίο της Βραζιλίας και ο Δημήτρης Χασιώτης πήρε την τρίτη θέση.
Μας είπε: «Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μου έδωσε τρομερή δύναμη ψυχολογίας και μια θέση που ούτε εγώ περίμενα. Πήγα να μετάσχω έχοντας να αντιμετωπίσω τους καλύτερους αθλητές από κάθε χώρα και πήρα την τρίτη θέση, που για μένα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αυτή πιστεύω ήταν η εκκίνηση μετά από δύο άσχημα χρόνια για να ξαναβρώ τη φόρμα μου».
*Αλήθεια, πώς σχολιάζουν οι Βραζιλιάνοι την οικονομική κρίση στη χώρα μας;
«Θα πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι κατάσταση υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα μας. Όπου πηγαίναμε έξω και άκουγαν ότι είμαστε από την Ελλάδα μας ρωτούσαν «έχετε ακόμα λεφτά στο πορτοφόλι σας;». Για να πω την αλήθεια τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στη Βραζιλία, καθώς το 15% είναι πλούσιοι και το 85% φτωχοί. Και αν ξεχωρίζει κάτι, αυτές είναι οι Βραζιλιάνες... (σ.σ. γέλια)».
* Η συγκεκριμένη χώρα θα διοργανώσει Μουντιάλ και Ολυμπιάδα. Είναι έτοιμη;
«Ναι είναι απόλυτα έτοιμη ως χώρα από εγκαταστάσεις. Εγώ αγωνίστηκα στο κολυμβητήριο που θα γίνει η Ολυμπιάδα του 2016 και μακάρι να το ξανακάνω τότε...».
* Είπες Ολυμπιάδα, για το Λονδίνο είσαι έτοιμος;
«Πέρασα δύο χρόνια πολύ δύσκολα, καθώς είχα κάποια μικροπροβλήματα και παράλληλα το στρατιωτικό και ουσιαστικά εδώ και πέντε μήνες άρχισα να βρίσκω το επίπεδό μου. Κέρδισα την τρίτη θέση στο παγκόσμιο ενόπλων δυνάμεων και δύο πανελλήνια χρυσά μετάλλια. Νομίζω ότι είμαι απόλυτα καλά τώρα και έχω δύο στόχους για το 2012, τους Πανευρωπαϊκούς της Αμβέρσας στο Βέλγιο τον Μάιο και την Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 το καλοκαίρι, για να πάω και σε μια δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα. Θα προσπαθήσω να πιάσω αυτά τα όρια και νομίζω ότι θα τα καταφέρω».
* Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης έχασε την αίγλη του, αν κρίνουμε ότι έγινε σε ένα υποβαθμισμένο κολυμβητήριο, αυτό του Αλίμου. Τι γίνεται;
«Η Ελλάδα έχει ένα κολυμβητήριο «κόσμημα» το ΟΑΚΑ, αλλά μας ανάγκασαν να πάμε στον Άλιμο επειδή η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν είχε χρήματα για να πληρώσει για να το χρησιμοποιήσει. Μοιραία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε στον Άλιμο, όπου η θερμοκρασία ήταν 40 βαθμούς στο νερό και οι επιδόσεις άσχημες. Ήταν πολύ άσχημες οι συνθήκες. Εντάξει, υπάρχουμε πέντε με έξι αθλητές που θα μετέχουμε σε καλά κολυμβητήρια, αλλά πώς θα αναδειχθούν οι υπόλοιποι κολυμβητές, όταν κολυμπάμε σε αντίξοες συνθήκες. Πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες που υπάρχουν και πώς θα αγαπήσουν το άθλημα; Ιδίως όταν αυτό συμβαίνει σε προολυμπιακή χρονιά που όλοι έχουν στόχο την Ολυμπιάδα του Λονδίνου και θέλουν να κάνουν καλές επιδόσεις;».
* Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου κυριάρχησαν από ελληνικής πλευράς οι αθλητές της ανοιχτής θάλασσας. Πού οφείλεται η αλλαγή αυτή στην ελληνική κολύμβηση;
«Αποκλειστικά στον Σπύρο Γιαννιώτη, που έκανε το συγκεκριμένο αγώνισμα μόδα στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο παιδί και απίστευτος αθλητής με πολλές αντοχές. Αυτός έδωσε μεγάλη πνοή στο αγώνισμα και στη ελληνική κολύμβηση ενώ κοντά του αναδείχθηκε και η Μαργαρίτα Λυμπερτά. Είναι τυχερή η Ελλάδα που έχει έναν τέτοιο κολυμβητή και το αποδεικνύει με τις διακρίσεις που έχει πάρει».
* Τη λαρισινή κολύμβηση πώς τη βλέπεις;
«Χάρηκα που είδα δύο αθλήτριες του Ν.Ο.Λ., την Κουμουνδούρου και την Μπαγιώτη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στον Άλιμο. Δυστυχώς, η λαρισινή κολύμβηση έχει μείνει πίσω και αυτό οφείλεται σε δύο γεγονότα, ότι έχει υποβαθμιστεί το παλαιό κολυμβητήριο, που δεν έχει ούτε γυμναστήριο, ενώ ακούω εδώ και δέκα χρόνια ότι θα γίνει το ανοιχτό στη Νέα Πολιτεία και αυτό ακόμα δεν έγινε. Δυστυχώς, πικρές αλήθειες. Αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, πώς αυτά τα παιδιά θα πάνε στην κολύμβηση;».
Ο Δημήτρης Χασιώτης είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο άξιος πρεσβευτές του λαρισινού αθλητισμού που βρίσκεται σε μεγάλη κάμψη και από τους ελάχιστους Λαρισαίους που έχει ελπίδα να ταξιδέψει στο Λονδίνο του χρόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όχι για τουρισμό αλλά για να μετέχει στη κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Από αύριο μάλιστα ο κολυμβητής που ανδρώθηκε στη Λάρισα θα προπονείται στη δημοτική πισίνα ελπίζοντας να μαζέψει και άλλο χρυσό...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass