ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2011 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:25
Το σοκ από την απόφαση-σκάνδαλο (όπως τη χαρακτήρισε η πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης) της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που ακύρωσε αυτή της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια προσπαθούν να ξεπεράσουν οι άνθρωποι της ΑΕΛ αφού η Λαρισινή ομάδα και ο Πανσερραϊκός θα έπαιρναν τις θέσεις τους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια περισυλλογή για τις επόμενες κινήσεις και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τις 15 Αυγούστου όπου θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου στην ΟΥΕΦΑ για τον φετινό αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αυτό που προς το παρόν αποκλείεται είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα καθώς η ΕΠΟ με μια σκανδαλώδη απόφαση για να μην έχει συνέπειες η προσφυγή του Ηρακλή στο CAS για τον υποβιβασμό του λόγω πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας άλλαξε τον ΚΑΠ στη γενική συνέλευση της 22ης Ιουλίου που προβλέπει πλέον ότι για να επικυρωθεί η βαθμολογία θα πρέπει να τελεσιδικούν οι αποφάσεις στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Από κει και πέρα υπάρχει μια νομική διχογνωμία αν η ΑΕλ μπορεί να προσφύγει στο CAS αφού νομικοί κύκλοι μιλάνε ότι μπορούν να το κάνουν μόνο αντίδικοι και όχι κάθε ομάδα(έστω και αν θίγεται από την απόφαση) ενώ κάποιοι άλλοι αφήνουν ένα μικρό «παράθυρο».
Πάντως αν γίνει η προσφυγή αυτή θα πραγματοποιηθεί για το ηθικό θέμα και θα ζητείται οικονομική αποζημίωση για τη βλάβη που θα υποστεί η ομάδα που δεν θα αγωνισθεί τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ
Οι περισσότερες ελπίδες για την ΑΕΛ να παίξει και τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα έρχονται από τον υφυπουργό Υγείας και Άθλησης, Μάρκο Μπόλαρη, που μιλώντας χθες το μεσημέρι στο FM100 κόντρα σε όσα έχει πει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, προανήγγειλε παρέμβαση της Κυβέρνησης αν δεν ανατραπεί η απόφαση στο Αθλητικό Δίκαιο.
Η χαρακτηριστική δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη :
«Έμεινα εμβρόντητος από την προχθεσινή δικαστική απόφαση. Δικαιώνονται όσοι υπονόμευσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως νομικός έχω την εντύπωση ότι πρέπει να εξαντληθούν τα ένδικα μέσα, με ένσταση κακοδικίας. Αδυνατώ να προσχωρήσω στην άποψη ότι δεν προσβάλλεται η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν δεν υπάρξει δικαίωση στο Αθλητικό Δίκαιο, είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες».
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι για να υπάρχει μια ευθυγραμμισμένη στάση της κυβερνητικής πολιτικής περιμένουν όλοι την επιστροφή από το εξωτερικό του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass