ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πυρά κατά Πιλάβιου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2011 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:19
Οξύτατες επιθέσεις κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου εξαπέλυσαν από το βήμα της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου. Ο πρώτος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ανεπαρκή, ο δεύτερος τον κατηγόρησε για παρανομίες και έκανε ειδική και ιδιαίτερα ειρωνική αναφορά σε συνομιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τους "στημένους" αγώνες. Και οι δύο παράγοντες ζήτησαν την παραίτηση του Πιλάβιου από την προεδρία της ΕΠΟ.
«Για τις πλαστογραφίες υπήρξε επιλεκτική επίλυση του προβλήματος, με βάση μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, σε βάρος της νομιμότητας. Αν κάθε ομάδα είχε πρόεδρο τον Κούγια, δεν θα είχε πέσει καμία; Ο Κούγιας είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας; Γι΄ αυτό έβγαινε κάθε τρεις και λίγο και έλεγε καλά λόγια για σας; Σας θυμίζω ότι δεσμευτήκατε ότι θα τον καλέσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας γι΄ αυτό που είπε ότι ο Τσακογιάννης "έστηνε" παιχνίδια με την ΚΕΔ και με υπαλλήλους της ΕΠΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Χατζηαποστόλου και κατέληξε: «Γιατί αποζημιώθηκε ο υπάλληλος της ΕΠΟ, ο οποίος απολύθηκε λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο; Δεν απολύθηκε με υπαιτιότητά του; Όλοι γράφουν για "παράγκα Νο2". Εγώ ρώτησα τον κ. Τεροβίτσα αν συνεργάζεται με την "παράγκα", ρώτησα και τους συμβούλους. Όλοι μου είπαν "όχι". Αλλά βγήκαν οι συνομιλίες και ακούγεστε εσείς, κ. πρόεδρε, να μιλάτε για τους διαιτητές με τον Α.Μ. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια, κ. πρόεδρε. Γι΄ αυτό το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθείτε. Όσο παραμένετε, μόνο καλό δεν κάνετε. Δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε».
Σε πολύ έντονο ύφος έκανε την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου. «Η πορεία σας μοιάζει με τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα. Το λέει και ο Γιάννης Πάριος σε μια παλιά κασέτα. Είπα κασέτα και δεν ξέρω αν πιάσατε το υπονοούμενο, διότι έχετε κι εσείς τις κασέτες σας, έχετε κι εσείς τα σουξέ σας κ. Πιλάβιε. Το σουξέ το δικό σας έχει τον τίτλο: "Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ!" Σε στίχους Αχιλλέα Μπέου, τραγούδι Σοφοκλής Πιλάβιος, ενορχήστρωση Ζαχαριάδης».
Ο Τζώρτζογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για ιδιαίτερες σχέσεις με τον υπόδικο Αχιλλέα Μπέο: «Στον Αχιλλέα Μπέο πρόσφατα επιβάλλατε τέσσερα χρόνια αποκλεισμό για δυσμενείς κρίσεις και τέσσερα χρόνια απαγόρευση συμμετοχής στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τώρα όμως το κάνατε, που είναι στη φυλακή. Προηγουμένως δεν θα βάζατε ούτε ένα μήνα. Πείτε μου αυτός ο διάλογος σε ποια χώρα μπορεί να ειπωθεί. Να υπάρχει πρόεδρος Ομοσπονδίας που να συμμετέχει σε τέτοιο διάλογο. Σε ποια χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί. Εσείς δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει η λέξη ευθιξία. Την ίδια μέρα που σας απειλεί ο Μπέος, τον συναντήσατε μαζί με άλλους για την καταπολέμηση της βίας. Εσείς θα λύσετε το πρόβλημα της βίας; Είστε πολύ λίγος. Σας ρωτάω γιατί τόση αυστηρότητα στον Ιωνικό, που τον υποβιβάσατε, γιατί δεν τιμωρήσατε και τον ΟΦΗ; Θα σας πω εγώ. Γιατί είχατε παρανομήσει και δεν είχατε τα κότσια να τον υποβιβάσετε, όπως δεν κάνατε το ίδιο με τον Αλέξη Κούγια, διότι έχει κι αυτός ένα σουξεδάκι. Αυτά που συμβαίνουν όμως σύντομα θα τα μάθουν κι άλλοι εκτός Ελλάδας».
Ο Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΣ
Τη συνδρομή όλων των μελών της ΕΠΟ προκειμένου να συντελεστεί η κάθαρση στο ποδόσφαιρο ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, στη δευτερολογία-απάντησή του σε όσους προηγουμένως τον είχαν κατηγορήσει στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
«Κάτι καλό πάει να γίνει στο ποδόσφαιρο. Μην το ακυρώνετε με τη στάση σας. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δουλέψει. Δεν θέλω να πω τι έχει κάνει η ΕΠΟ για το θέμα. Ας το αφήσουμε, είναι λεπτά ζητήματα αυτά. Απ΄ την πλευρά μου, μιλάω με όλους τους προέδρους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Να ξέρετε ότι θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι και αν ματώσω, μάτωσα», δήλωσε ο κ. Πιλάβιος υπονοώντας τον «περίφημο» διάλογό του με τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ απαντώντας στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, που του είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική, είπε: «Όσο για σας κ. Τζώρτζογλου, λυπάμαι για το ύφος σας».
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν απόλυτος όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο είμαι εγώ πρόεδρος, θα ψηφίζουν 57 Ενώσεις», ενώ για την περίπτωση του ΟΦΗ, τόνισε ότι «το διαιτητικό δικαστήριο ήταν εκείνο που του είπε να πάει στα πολιτικά δικαστήρια. Ήταν μια αδυναμία του συστήματος, όμως δεν μπορώ να τραβήξω το αυτί Αρεοπαγιτών. Μπορώ, όμως, να διαβεβαιώσω ότι θα φτιαχτεί ένα νέο, αναβαθμισμένο διαιτητικό δικαστήριο».
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποκάλυψε ότι εφεξής η ευθύνη αδειοδότησης των ομάδων θα περάσει στις Λίγκες, ενώ η ΕΠΟ θα αξιολογεί μόνο τους συλλόγους που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τι είπε ο Πιλάβιος:
Για τις αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας: «Στη νέα σεζόν οι αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν με πέντε διαιτητές, κάτι που γίνεται και από την UEFA».
-Για τους κανονισμούς: «Θα κωδικοποιήσουμε τους κανονισμούς της αθλητικής νομοθεσίας. Υπάρχει χάος αλληλοσυγκρουόμενων διατάξεων και θέλουμε να φτιάξουμε κανονισμούς γιατί υπάρχουν παράθυρα υποκειμενικών ερμηνειών και παρερμηνειών».
-Για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί όλα είναι σε εξέλιξη. Πριν ενάμιση μήνα κλείσαμε την ΕΠΟ για να ανοίξουμε την δίοδο της αξιοπιστίας. Χρειάζεται φοβέρα, όταν δεν έχουμε να κάνουμε με άγιους».
-Για τις πλαστογραφίες: «Ξεπεράσαμε τα εμπόδια και πήγαμε το θέμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγο»
-Για το «ναυάγιο» των αδειοδοτήσεων: «Δεχθήκαμε την εισήγηση της UEFA, που έλεγε ότι τα κριτήρια πρέπει να είναι λιγότερο αυστηρά για τις ομάδες της B' Eθνικής και πρέπει να υπάρξει περίοδος προσαρμογής».
-Για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Πλήγωσε το αυτοδιοίκητο».
-Για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ: "Δεν είναι τώρα η κατάλληλη συγκυρία, θα το δούμε από του χρόνου".
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Εγκρίθηκε από τους συνέδρους που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου από 18 Μαΐου 2010 έως 17 Μαΐου 2011. Επί συνόλου 57 Ενώσεων-Μελών ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με 53 ψήφους υπέρ.
«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΠΑΛΑΣΚΑ
«Καταπέλτης» ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλης Παλάσκας που αποκάλυψε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν εξέτασε τα νέα στοιχεία από το ΙΚΑ, που αποδεικνύουν την αθωότητα της Αναγέννησης Καρδίτσας!
«Η απόφαση για τον υποβιβασμό της Αναγέννησης αποτελεί κατάφωρη αδικία! Διάβασα το σκεπτικό της απόφασης, όπως και των υπολοίπων που αφορούν σ΄άλλες ομάδες, και ο όρος «δυσφήμιση», που αναφέρεται στην περίπτωση της Αναγέννησης, και όχι σε περιπτώσεις όπως εκείνες της Βέροιας και της Παναχαϊκής, αποτελεί την μεγαλύτερη αδικία στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε το ΙΚΑ Καρδίτσας και αποδεικνύουν την αθωότητα της ομάδας δεν εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή, όπως έγινε στην περίπτωση της Παναχαϊκής και την παράταση που της δόθηκε, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία. Γιατί αυτό δεν έγινε και στην περίπτωση της ομάδας της πόλης μου; Είμαστε μία μικρή επαρχιακή πόλη, που ζούμε για το ποδόσφαιρο. Γιατί οι αποφάσεις πάρθηκαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά;» είπε μεταξύ άλλων ο Καρδιτσιώτης παράγοντας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass