ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

Τέταρτη στην Ευρώπη η Κρίστι Αναγνωστοπούλου

* ΧΡΥΣΟ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2011 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:17
 Την 4η θέση πήρε η 20χρονη Φαρσαλινή αθλήτρια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ανήκει στο σύλλογο του ΓΣ Φθία) πάνω στη βρεγμένη, από την προηγηθείσα βροχή, βαλβίδα του σταδίου «Μέστσκι» στον τελικό της δισκοβολίας κατά τη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Α/Γ) στην Οστράβα της Τσεχίας, μετά από μάχη που έδωσε με την Ουγγαρέζα Ανίτα Μάρτον για το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τελικά με 53.43 μ. πήρε την 4η θέση, ενώ πρώτη ήταν η Γερμανίδα Τζούλια Φίσερ με 59.60 μ., με 2η τη Λευκορωσίδα Ναστάσια Καστάναβα με 56.25 μ. και 3η την Μάρτον με 54.14 μ.
Άφησε πίσω της αθλήτριες με σαφώς καλύτερα ρεκόρ. Η Ρωσίδα, Γεκατερίνα Στρόκοβα, που ήλθε με την κορυφαία επίδοση (59,61μ.) έμεινε 10η με 48,16μ. Η Τσέχα, Γίτκα Κουμπέλοβα, με ρεκόρ 57,37μ., κατετάγη 12η με 47,10. Οι βολές της Αναγνωστοπούλου ήταν: 52,44 - 52,37 - 51,16 - 52,66 - 53,43 - 52,63.
 «Πρώτος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό. Τον πέτυχα. Μετά να μπω στην οκτάδα. Το κατόρθωσα κι αυτό. Στη συνέχεια, θέση στην εξάδα. Ηλθε η 4η. Είναι πολύ καλή θέση σ’ ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Είχα πει, όμως, ότι ακόμη πιο πολύ μ’ ενδιέφερε να πετύχω ατομικό ρεκόρ. Δεν τα κατάφερα. Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός. Νιώθω μια μικρή απογοήτευση, διότι η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν μακριά. Τα λέμε σε δύο χρόνια, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων», είπε η Αναγνωστοπούλου.
*Με το πρώτο της άλμα η Βούλα Παπαχρήστου «καθάρισε» τον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (ως 22 ετών) και διατήρησε τον τίτλο, που είχε πάρει το 2009. Με τα 14,40μ. «έκοψε τα πόδια» των αντιπάλων της, που αδυνατούσαν ν’ αντιδράσουν. Στη συνέχεια η 22χρονη πρωταθλήτρια προσπάθησε να καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ της κατηγορίας (14,79 της Ρωσίδας, Άννα Πιάτιχ από τις 21 Ιουνίου του 2003) και έκανε δύο άκυρα άλματα. Το τέταρτο ήταν 13,98 και μετά άφησε τ’ άλλα δύο.
 «Οι οδηγίες του προπονητή μου ήταν να κάνω στην πρώτη προσπάθεια ένα απλό και τεχνικό άλμα, ώστε να ξεμπερδέψουμε με το χρυσό μετάλλιο. Αυτό κι έκανα. Έγιναν τα 14,40. Οι άλλες δεν μπορούσαν να πηδήσουν τόσο. Μετά ρίσκαρα για το μεγάλο άλμα. Δεν γινόταν, όμως. Είχαμε πει να ρισκάρω κι αν βγει, βγήκε. Αν όχι, πάλι χαρούμενοι είμαστε. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άσχημος, λόγω της βροχής που είχε πέσει. Είμαι ευτυχισμένη, που πήρα για δεύτερη φορά την 1η θέση. Στους επόμενους αγώνες μου φέτος, θα προσπαθήσω πολύ να καταρρίψω το ρεκόρ Ευρώπης. Είχα έλθει με αυτόν τον στόχο, αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες. Κάθε τόσο διακοπές για τις εκκινήσεις, για τις απονομές. Είχα κρυώσει. Γι’ αυτό σταμάτησα. Καλά να είμαι, και πιστεύω πως μπορώ να πετύχω το ρεκόρ», τόνισε η Παπαχρήστου.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass