Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πόλος έλξης υγιών δυνάμεων του αθλητισμού

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2011 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:12
Σε μια περίοδο που το Ελληνικό ποδόσφαιρο σείεται συθέμελα από το πρωτοφανές στα χρονικά σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, η Λάρισα για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται πόλος έλξης των υγιών δυνάμεων.
Το τριήμερο Πανθεσσαλικό Συμπόσιο Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων άνοιξε χθες και επίσημα τις πόρτες του με την τελετή έναρξης στην αίθουσα Τύπου του AEL FC Arena.
«Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το Συμπόσιο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον για να δώσουμε τη γνώση σε όλους όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την προπονητική του ποδοσφαίρου και δεύτερον για να συμβάλλουμε στη δημόσια διαβούλευση για τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ, Δημήτρης Γρηγοριάδης ο οποίος στη συνέχεια προανήγγειλε τη διεξαγωγή του 2ου Πανθεσσαλικού Συμποσίου Ποδοσφαίρου του χρόνου πάλι εδώ στο AEL FC Arena, αποκαλύπτοντας έτσι ότι στόχος των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη της Λάρισας.
«Σας καλωσορίζω στην τελετή έναρξης του Συμποσίου. Θέλω να πω ότι η ευχή του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη έχει ήδη πραγματοποιηθεί αφού το Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ αποφάσισε του χρόνου να διεξαχθεί εδώ στη Λάρισα στο ίδιο μέρος το 2ο Πανθεσσαλικό Συμπόσιο Ποδοσφαίρου με την προσδοκία να γίνει θεσμός» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Γρηγοριάδης και συνέχισε:
«Οι δύο βασικοί πυλώνες του αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Μαζικός Αθλητισμός και ο Σχολικός μέσα από τα σχολικά πρωταθλήματα έχουν καταρρεύσει με κίνδυνο να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα του Ελληνικού αθλητισμού εάν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα και δεν θωρακίσει το σύστημα.
Ως ΠΕΠΦΑ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το Συμπόσιο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον για να δώσουμε τη γνώση σε όλους όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την προπονητική του ποδοσφαίρου και δεύτερον για να συμβάλλουμε στη δημόσια διαβούλευση για τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μετά την απώλεια της μεγάλης ευκαιρίας του EURO 2004 πιστεύουμε ότι σήμερα μέσα από το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορέσει να εξυγιανθεί κι αυτό σημαίνει κατασκευή νέων γηπέδων όπως το AEL FC Arena, προσέλκυση ποιοτικών ξένων ποδοσφαιριστών και νέων επενδυτών.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας».
Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ, ΥΓΙΕΣ ΑΙΜΑ
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τέτοιες εκδηλώσεις είναι ωραίες σε μια δύσκολη στιγμή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο χρειάζεται νέο αίμα, υγιές αίμα. Το απόστημα έσπασε αλλά μην περιμένετε και πολλά καθώς δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί αλλά και ισχυρή κρατική βούληση.
Πρέπει να ξαναδούμε στο ποδόσφαιρο ανθρώπους όπως ο Τάκης Παραφέστας, ο Γιάννης Βαλαώρας, ο Μιχάλης Ζιώγας, ο Τζόνι Παραπραστανίτης που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε πραγματικά το ποδόσφαιρο. Εκείνη η γενιά να ξαναέρθει. Ταλέντο υπάρχει, χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή.
Εμείς είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες και θέλω να τονίσω ότι είμαστε η μόνη Περιφέρεια που έχουμε δώσει τόσα πολλά, τα περισσότερα, στον αθλητισμό και θα συνεχίσουμε να δίνουμε».
Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ
ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε:
«Αποτελεί τιμή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η εκδήλωση αυτή και έχει ιδιαίτερη αξία ο χρόνος που γίνεται καθώς τις τελευταίες ημέρες όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από το πρωτοφανές σκάνδαλο στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και τις αξίες του αθλητισμού. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε κάθε αθλητική διοργάνωση γιατί θέλουμε να γίνονται αθλητικά γεγονότα στη Θεσσαλία αλλά και για την τουριστική προβολή της περιοχής».
Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστός για την ευαισθησία του στον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης τόνισε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και να πω ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο το Συμπόσιο αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός. Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και σε μία εκδήλωση που αφορά στο ποδόσφαιρο.
Ο δήμος Λαρισαίων διαθέτει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δήμο αθλητικά κέντρα για τα οποία ξοδεύουμε ετησίως το ποσό των 3.000.000 ευρώ και θέλουμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Όταν μιλάμε για παρουσία ομάδων της πόλης σε μεγάλες κατηγορίες εννοούμε ότι θέλουμε η νεολαία μας να έχει πρότυπα να μιμηθεί. Για παράδειγμα στο μπάσκετ. Υποφέρουμε. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η ΑΕΛ αν τελικά υποβιβασθεί στη Β’ Εθνική να επιστρέψει την αμέσως επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ».
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης η ΠΕΠΦΑ απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και φορείς που έχουν συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Μιχάλης Ζιώγας, Τάκης Παραφέστας, Αλέκος Αλεξανδρής, Βάιος Καραγιάννης, Τζόνι Παραπραστανίτης, Νίκος Τζίνης, Θωμάς Αγγελακόπουλος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών ν. Λάρισας και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» με το αθλητικό της τμήμα.
Τη εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρούστας.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ
Η χθεσινή τελετή έναρξης του Συμποσίου έκλεισε σε συγκινητική ατμόσφαιρα όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΠΛ, Μανώλης Γαραζανάκης ανάγνωσε το γράμμα ενός μικρού ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, του Γιώργου από την Καλλιθέα Ελασσόνας ο οποίος εξέφρασε το παράπονό του για όλα τα κακώς κείμενα στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και κυρίως για την έλλειψη αθλητικών χώρων. Την ίδια στιγμή ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του Προμηθέα παρατάχθηκαν μπροστά από το βήμα κρατώντας πανό στα χέρια τους με το σύνθημα: «SOS. Βοηθείστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δηλαδή εμάς γιατί εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Εσείς;».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μπουφέ που παρέθεσε το Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ στην καφετέρια του AEL FC Arena.
Στην τελετή έναρξης του Πανθεσσαλικού Συμποσίου Ποδοσφαίρου παρευρέθηκαν εκτός των προαναφερθέντων οι αντιδήμαρχοι κ. Μπαρμπούτης και Τερζούδης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ κ. Οικονόμου, ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Κούργιας, ο πρόεδρος της Επιτροπής ΠΕΠΦΑ Λάρισας κ. Τσιτώτας κ.ά.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι εργασίες του Συμποσίου θα συνεχιστούν σήμερα με τις θεματικές ενότητες της δεύτερης ημέρας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
11.00-19.00 Ειδική Ημερίδα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ»
Θέματα: φυσικές ικανότητες του ποδοσφαιριστή, ανάπτυξη ταχυδύναμης – εκρηκτικότητας – αλτικότητας, ανάπτυξη γενικής αντοχής – αερόβιας ικανότητας, ανάπτυξη ειδικής αντοχής, η ταχύτητα στο ποδόσφαιρο, η ικανότητα ευκινησίας στο ποδόσφαιρο, ο ρόλος της ευλυγισίας και τεχνικές διατάσεων, σύγχρονες μορφές προθέρμανσης, μορφές προπόνησης για την πρόληψη και αποφυγή μυοσκελετικών κακώσεων, προπόνηση ιδιοδεκτικότητας, προπόνηση σταθεροποίησης
Εισηγητές:
Βασίλης Αλεξίου, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπονητής Ποδοσφαίρου
Γιώργος Σκόλιας, MSc, Εργοφυσιολόγος, Εισηγητής Σεμιναρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
19.30 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Παράγοντες που επιδρούν στην πρόοδο και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας θα τοποθετηθούν με τις θέσεις και τις απόψεις τους πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ενώσεων, προπονητές, διαιτητές και αθλητικογράφοι.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ Δρ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass