ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ, Γ. ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

Η Λάρισα δικαιούται μεγάλες διοργανώσεις στο βόλεϊ

* ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2012 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:36
Του Κ. Γκιάστα
Στο δικαίωμα της Λάρισας για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων στάθηκε χθες με δηλώσεις του στην «Ε», ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Γιώργος Μελισσουργός. Ο επικεφαλής της κίνησης «Volley 2012» που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΣΠΕΚΕΛ και ανέλυσε στους εκπροσώπους των σωματείων της Κεντρικής Ελλάδας τα σχέδιά του για το ελληνικό βόλεϊ, μίλησε ακόμα για το αν αντέχει η Λάρισα περισσότερες από μια στις μεγάλες κατηγορίες, για τον προπονητή Αποστόλη Οικονόμου και φυσικά την ανεύρεση οικονομικών πόρων που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
«Αρχικά να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που είναι ευχαριστημένος από τη θέση στην οποία βρίσκεται το βόλεϊ τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε και συνέχισε: «Εμείς έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες για την ανάπτυξη του βόλεϊ, τις εθνικές ομάδες, το μπιτς βόλεϊ και τα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι πρώτη φορά που μια κίνηση η οποία διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας του βόλεϊ αναρτά τον σχεδιασμό της και τις προτάσεις της στο διαδίκτυο για να μπορεί ο καθένας ώστε να είναι στη διάθεση όλων.
- Όλοι αυτό το διάστημα ψάχνουν χρήμα. Από τη ΓΓΑ δυστυχώς οι επιχορηγήσεις έχουν σταματήσει. Εσείς πώς σκοπεύετε να κινηθείτε;
* Το βόλεϊ χρειάζεται εθελοντισμό, προγραμματισμό και οργάνωση. Όσο περισσότερο μεγαλώσουμε την πίτα τόσο θα αυξηθούν οι χορηγοί, οι επιτυχίες και την Εθνική ομάδα ψηλά.
Βεβαίως το χρήμα είναι κάτι που όλοι αναζητούν σε τέτοιες εποχές. Θα πρέπει να φύγουμε από τη νοοτροπία του κρατισμού με την οποία όλοι μεγαλώσουμε. Αυτό καλώς ή κακώς έχει σχεδόν τελειώσει. Θα πρέπει να κινηθούμε με χορηγίες. Εμείς το έχουμε αποδείξει αυτό και στο παρελθόν όταν φέραμε χορηγίες μεγάλες στην ομοσπονδία. Και επειδή ζούμε στον κόσμο τον επιχειρηματικό και έχουμε τους τρόπους και τις επαφές, πιστεύουμε παρά το δυσμενές περιβάλλον πως μπορούμε να φέρουμε κάποια χρήματα. Δεν θέλω να πω και να υποσχεθώ για χρήματα στα σωματεία γιατί αυτό πιθανώς θα αποδειχθεί ψέμα. Ωστόσο θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφάνεια στην Ομοσπονδία που ο καθένας θα μπορεί να ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία.
- Η Λάρισα αυτή τη στιγμή έχει δύο ομάδες. Την ΕΑΛ που έχει γράψει μια μεγάλη πορεία στην Α1 Εθνική και τον Φιλαθλητικό που έχει αξιοπρόσεκτη πορεία στην Α2. Επιπλέον υπάρχει και η Ελασσόνα που επίσης τα πήγε καλά στην πρώτη της χρονιά. Η πόλη της Λάρισας και ευρύτερα ο νομός αντέχει τόσες ομάδες;
* Φυσικά και αντέχει η Λάρισα ομάδες. Αρκεί οι παράγοντες να μην κάνουν κινήσεις που να είναι ξαφνικού πετάγματος. Χρειάζεται να υπάρχει προγραμματισμός. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουν όλοι πρωταθλητισμό. Μπορεί να παίζουν στις κατηγορίες τις Εθνικές ακόμα και στα τοπικά. Έτσι αντέχει όσες ομάδες περισσότερες γίνεται.
- Για την πόλη της Λάρισας τι σχέδια έχετε. Έχουμε χρόνια να δούμε μεγάλες διοργανώσεις εδώ...
* Ο στόχος μας και το πιστεύω μας είναι πως οι μεγάλες διοργανώσεις θα πρέπει να πάνε στην περιφέρεια. Η Λάρισα δικαιούται μεγάλες διοργανώσεις καθώς εκτός από την ιστορία της στο βόλεϊ έχει και σπουδαία γεωγραφική θέση. Εκτιμώ πως στο άμεσο μέλλον θα διεκδικήσει και με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τα καταφέρει και μάλιστα επιτυχημένα.
- Η Λάρισα έχει και έναν πρωταθλητή προπονητή. Τον Αποστόλη Οικονόμου. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;
* Ο Αποστόλης Οικόνομου, έβαλε γερές βάσεις εδώ στη Λάρισα. Του δόθηκαν οι ευκαιρίες να δουλέψει σε υψηλότερο επίπεδο και φάνηκαν τα αποτελέσματά του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass