ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ Σ. ΠΙΛΑΒΙΟ

Ανοιχτό το θέμα των αδειοδοτήσεων και οι περιπτώσεις Βόλου, Καβάλας

* ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2012 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:32
Πολλές ήταν οι... διαρροές για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στη χθεσινή ψήφιση του διοικητικού απολογισμού. Ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου είδε τις δυνάμεις του να απομειώνονται σημαντικά, καθώς στη σχετική διαδικασία υπέρ του ψήφισαν μόνο 32 Ενώσεις (έναντι 54 πέρυσι), από τις συνολικά 57. Το γεγονός έχει τη σημασία του, καθώς τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας.
Από τις εναπομείνασες Ενώσεις, οι 14 ψήφισαν «όχι» και οι 9 «παρούσες», ενώ οι ΕΠΣ Δράμας και Σάλας ήταν απούσες. Τον απολογισμό καταψήφισαν οι Ενώσεις Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου. «Παρούσες» ψήφισαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΕΠΣ Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων. Αντίθετα με το διοικητικό, ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ανοιχτό άφησε το θέμα των μεταγραφών για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, όπως επίσης και την επαναφορά των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Πιλάβιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με τη σταθερότητα, με την ισορροπία, με τη νηφάλια και ψύχραιμη προσέγγιση, με την αποδοκιμασία των ακροτήτων, με τον σεβασμό στη νομιμότητα και στη διάκριση των εξουσιών και πάνω απ' όλα με πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Για αυτό είναι σημαντικό η ηγεσία να λειτουργεί υπεύθυνα και συνεκτικά. Να αθροίζει και να πολλαπλασιάζει και όχι να αφαιρεί ή να διαιρεί. Προσωπικά, αυτή την αριθμητική ξέρω και αυτή έβαλα σε εφαρμογή».
«ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ»
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε ότι «υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα».
Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, έκανε ευθεία επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο χαρακτήρισε «λίγο» και «ανίκανο»: «Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση «ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο». Παίρνατε εντολές από τη φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Τα κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα; Στα στημένα ποια τιμωρία είδατε; Είδατε ίση μεταχείριση στις ομάδες; Αυτό που έπαθε ο Ηρακλής το έπαθαν άλλες ομάδες; Ο παράγοντας στα χωριά θέλει αξιοπιστία, χρήμα, ουσία. Στη Δ' εθνική, καταργεί η ΕΠΟ το Κύπελλο ερασιτεχνών λόγω οικονομικών και από την άλλη θέλει όμιλο με Κρήτη και Αθήνα. Έχετε ανάστημα δυσανάλογο με τη διοίκησή σας, κ. Πιλάβιε. Δεν λέω ότι δεν είστε έντιμος, αλλά είστε λίγος και ανίκανος».
Αρνητικός ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλης Παλάσκας στον διοικητικό απολογισμό, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον κ. Κουρίδη.
«Στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών, πρόεδρος είναι ο Σαράκης και συνεδρίασε 52 φορές. Ο Σαράκης ήταν πρόεδρος ή ο Κουρίδης; Οι αποφάσεις των επιτροπών λένε ο Κουρίδης. Ποια είναι η αλήθεια από αυτά;
Στη νομική υπηρεσία ο Θόδωρος Κουρίδης. Παρευρέθηκα στο ΔΣ όταν είπε ότι θα παραιτηθεί και παραιτήθηκε. Αλλά ήταν κοροϊδία. Όμως βλέπω τώρα, Θόδωρος Κουρίδης. Τι έγινε; Επαναπροσλήφθηκε; Ισχύει η παραίτηση Κουρίδη ή δεν ισχύει; Εκείνο το ΔΣ ήταν ελληνική ταινία. Κοροϊδία.
Πάμε στην προηγούμενη ΓΣ, αυτά που είπατε σήμερα είναι προεκλογική δέσμευση όπως τα περσινά που δεν υλοποιήσατε; Λέτε ότι περπατάμε με ψηλά το κεφάλι; Σας κάλεσα στην ΕΠΣ και δεν ήρθατε. Μπορείτε να πάτε στον Βόλο και την Καβάλα; Πήγατε στην Άρτα με ΜΑΤ. Δεν θα ψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό για λόγους αξιοπρέπειας».
«ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ»
Στη δευτερολογία του, ο κ. Πιλάβιος απάντησε στα ζητήματα που έθεσαν οι Ενώσεις, αλλά η «είδηση» βγήκε στην αναφορά του για τα κριτήρια αδειοδότησης, καθώς οι φήμες θέλουν να τίθεται θέμα αλλαγής των ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, κατά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας την ερχόμενη Τετάρτη.
Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ ότι «πρέπει να χαμηλώσουν τα κριτήρια αδειοδότησης, τώρα θα είχε πέσει η Ελλάδα αν ίσχυε αυτή η ποινή και αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο», ερμηνεύθηκε ως «προάγγελος» της άρσης απαγόρευσης των μεταγραφών, που ισχύει τώρα.
Ο κ. Πιλάβιος αρνήθηκε ότι είχε εμπλοκή υπέρ συγκεκριμένης ομάδας στο θέμα των αδειοδοτήσεων: «Με έχετε για ηλίθιο; Θα κάτσω εγώ να επηρεάσω την επιτροπή για μία ομάδα; Γιατί δεν επηρέασα για άλλες τρεις; Αν επηρεάζω, γιατί να μπει μια και να μην μπουν όλες; Χαζός είμαι; Να περάσουν όλοι. Δεν επηρεάζω κύριοι, δεν μιλάω σε επιτροπές».
ΓΙΑ ΒΟΛΟ, ΚΑΒΑΛΑ
Για τις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, υπογράμμισε ότι «έγιναν τεράστια λάθη, κι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αποκατασταθεί. Γίνεται εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, το πιστεύω και έχουν δίκιο. Η λύση πρέπει να είναι νόμιμη, να γίνει αποκατάσταση και θα γίνει όσο περνάει από το χέρι μου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass