ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 2

Φινάλε με πολλές εκκρεμότητες

* ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΟΦ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ * ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2012 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:31
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ο Οικονόμος έγραψε ιστορία προχθές το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Καλαμαριάς όπου κρατούσε μέχρι το 90’ + 7 τη νίκη μέσα στα χέρια του, όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο ισοφαρίστηκε από τον Απόλλωνα σε 1-1 και ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία της απευθείας ανόδου στην Football league.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης με τα υπάρχοντα δεδομένα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον 2ο όμιλο της Football League 2, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες και τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι διάφορα.
Πάνω από όλα εκκρεμεί η απόφαση για τον μη διεξαχθέντα αγώνα Εθνικού Γαζώρου-Τύρναβος 2005 που δεν έγινε εξαιτίας επίθεσης που δέχθηκε η αποστολή της τυρναβίτικης ομάδας στο γήπεδο των Σερρών.
Η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαΐου και αν μηδενιστεί ο Γάζωρος και του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, τότε πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα της Νίκης Βόλου και στα πλέι οφ ανόδου θα είναι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ενώ θα ισοβαθμήσουν στην τρίτη θέση ο Απόλλων Καλαμαριάς με τον Τύρναβο 2005 (38 βαθμοί) και θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ καθώς στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος είχαμε ισάριθμες ισοπαλίες (2-2 και 1-1).
Στην περίπτωση τώρα που ο Γάζωρος απλά μηδενιστεί θα ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με τη Νίκη Βόλου και θα δοθεί αγώνας μπαράζ διότι στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος είχαμε δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0).
Υπάρχει όμως και άλλο ενδεχόμενο και αφορά στην Καλαμαριά, η οποία έχει κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για το παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας που είχε απορριφθεί.
Αν ο Απόλλωνας κερδίσει στα χαρτιά τον αγώνα (σ.σ. οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1) τότε και ο Απόλλωνας θα φτάσει τους 40 βαθμούς και θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία.
Τίποτα πάντως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα και το μόνο σίγουρο είναι ότι στον 1ο όμιλο οι δυο ομάδες που θα μετέχουν στα μπαράζ είναι ο Πανηλειακός με τη Ζάκυνθο.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη στα πλέι οφ ανόδου ο 2ος του κάθε ομίλου ξεκινά με 2 βαθμούς και ο τρίτος με 0 βαθμούς. Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν συνολικά έξι αγώνες και ο πρώτος θα ανέβει στη Football League.
DE NOBIS FABYLA NARRATUR
Η γνωστή λατινική φράση DE NOBIS FABYLA NARRATUR (σ.σ. Για μας θα λέει η ιστορία), ταιριάζει απόλυτα τον Οικονόμο, που έγραψε ιστορία στην Καλαμαριά μετά την ισοπαλία που έφερε και έκανε υπερήφανους τους κατοίκους της κοινότητας και όχι μόνο.
Φυσικά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης δικαιούταν τη νίκη, που ουσιαστικά θα τους οδηγούσε σε απευθείας άνοδο.
Όμως και η ισοπαλία αναμφισβήτητα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε ότι ο Οικονόμος έπαιζε σε μια δύσκολη έδρα όπου ο αντιπαλός του επίσης ήθελε τη νίκη για τον ίδιο λόγο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass