ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα «καυτό» μπασκετικό καλοκαίρι

* ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2012 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:31
Του Κ. Γκιάστα
Από θερμοκρασίες δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι αυτό το καλοκαίρι, όμως αυτό που διαφαίνεται είναι ότι μπασκετικά θα είναι πολύ θερμό. Ο λόγος είναι γιατί τα καμπ επιστρέφουν και αυτό δείχνει πως το ενδιαφέρον από τα μικρά παιδιά είναι έντονο (άλλωστε γέμισε η Κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο στο τουρνουά «3on3» του Μύτικα) για το άθλημα που τα τελευταία χρόνια σε συλλογικό επίπεδο περνάει μια κρίση στην πόλη.
Συγκεκριμένα θα γίνουν δύο καμπ και θα φέρουν στη Λάρισα ονόματα που έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια από το προσκήνιο της πόλης. Το ένα θα είναι μεγάλο από πλευράς ονομάτων (Βαγγέλης Αλεξανδρής, Βαγγέλης Αγγέλου, Γιάννης Τζήμας, Δήμος Ντικούδης, Σωτήρης Καραποστόλου ακόμα και ο διαιτητής Νίκος Πιτσίλκας κ.ά.) και το άλλο μπορεί να έχει λιγότερα ονόματα (Νέστορας Κόμματος, Βασίλης Μητσόπουλος, Θανάσης Γιαπλές κ.ά.) αλλά θα έχει μεγάλη διάρκεια και θα περιλαμβάνει ακόμα και σούτιγκ καμπ.
Όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν μέσα στο καλοκαίρι να περάσουν στα παιδιά μερικά μυστικά για το μπάσκετ που με την επιτυχία του Ολυμπιακού με Ελληνες νεαρούς παίκτες φαίνεται πως αναζωογονείται.
1Ο BASKETBALL SUMMER CAMP OF LARISSA
Το ένα καμπ θα γίνει στη Λάρισα από τις 20 ως τις 29 Ιουνίου. Εμπνευστής αυτής της ενέργειας είναι ο Δημήτρης Δεληχρήστος έχοντας τη στήριξη των συλλόγων:
Φοίνικα, Αστέρα, Κεραυνό, Πελαργοί και ομάδα μπάσκετ του ΔΟΠΑΕΛ και γίνεται σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΕΛ και την υποστήριξη της Περιφέρειας.
Το συγκεκριμένο καμπ θα γίνει στο κλειστό του ΔΟΠΑΕΛ που βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Πιο ηχηρό και πιο επίκαιρο είναι αυτό του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο βοηθός προπονητή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό προέρχεται από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σίγουρα θα έχει να πει αρκετά στους νεαρούς Λαρισαίους.
Μαζί του θα βρίσκεται ο Λαρισαίος προπονητής Γιάννης Τζήμας που φέτος κατάφερε να ανεβάσει τον Αίολο Τρικάλων στην Α2 Εθνική κατηγορία (είχε ανεβάσει παλιότερα ΓΣΛ, Ολύμπια, ΑΣ Τρίκαλα στην Α1), ο διεθνής διαιτητής Νίκος Πιτσίλκας (ακόμα και τελικό Μουντομπάσκετ έχει σφυρίξει), ο διεθνής Λαρισαίος μπασκετμπολίστας Δήμος Ντικούδης, ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι Λαρισαίοι μπασκετμπολίστες Σωτήρης Καραποστόλου, Βασίλης Αγγελακόπουλος και Γιώργος Τσιάρας μέχρι στιγμής.
Δημήτρης Δεληχρήστος, Μίρσα Κούρτοβιτς και Αντώνης Πάκας θα είναι επίσης προπονητές στο καμπ.
Όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να περάσουν μικρά μυστικά του μπάσκετ σε νεαρούς Λαρισαίους. Οι προπονήσεις θα γίνονται πρωί και απόγευμα για παιδιά από έξι ετών ως και 18.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΚΑΜΠ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο κλειστό της Νίκαιας θα γίνει το άλλο σημαντικό καμπ. Μιλάμε για το 1ο Basketball Camp Κόμματος – Μητσόπουλος υπό την αιγίδα του ΓΣ Νίκαιας και τα σωματεία που θα συνδράμουν είναι Ολύμπια Λάρισας και Sports Academy.
Ο γυμναστής της ομάδας έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος ο Λαρισαίος Βασίλης Μητσόπουλος πήρε την απόφαση να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα, να κάνει ένα καμπ μαζί με ανθρώπους που αγαπάει και έχει δίπλα του χρόνια. Ένας από αυτούς είναι ο Νέστορας Κόμματος. Ο Λαρισαίος αθλητής που έχει κάνει μεγάλη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη κατακτώντας ακόμα και το πρωτάθλημα Ευρώπης με τη Μακάμπι πριν από 7 χρόνια.
Το καμπ αυτό θα έχει τέσσερις περιόδους αλλά το διαφορετικό είναι πως θα γίνουν και δύο σούτινγκ καμπ.
Συγκεκριμένα η 1η περίοδος θα γίνει 20 -26 Ιουνίου και το σούτινγκ καμπ θα ακολουθήσει στις 27 και 28 Ιουνίου. Η δεύτερη περίοδος θα γίνει 2 Ιουλίου – 8 Ιουλίου και στις 9-10 θα γίνει το δεύτερο σούτιγνκ καμπ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλοι δύο περίοδοι που θα είναι 11-20 και 21-30 Ιουλίου.
Τα σούτινγκ καμπ θα γίνουν σε επαγγελματικά πρότυπα και είναι ένα σύστημα προπόνησης που εφαρμοζόταν μέχρι στιγμής μόνο στα καμπ του Ροδόπουλου.
Σε αυτό το κομμάτι θα είναι παρών και ο Θανάσης Γιαπλές που ήταν φέτος συνεργάτης του Κουφού στο Ρέθυμνο και θα υπάρχουν ατομικά DVD για τα παιδιά μέσα από τα οποία θα φαίνονται τα λάθη τους και τα περιθώρια βελτίωσης τους.
Μαζί με όλους τους παραπάνω θα προπονούνε τα παιδιά ο Βλάντο Μαιστρένκο (ο άνθρωπος που έβγαλε τον Βασίλη Σπανούλη και έκανε πρωταθλητές του Έφηβους του Κεραυνού) και ο Βάιος Θεοδωρόπουλος (επί σειρά ετών προπονητής του Φοίνικα). Στο καμπ αυτό μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές από 5 χρονών ως τα 18 ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται: 9.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 6-8 το απόγευμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass