ΜΙΑ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το μπάσκετ βγαίνει στους... δρόμους

* ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «3on3» ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΠΑΕΛ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2012 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:30
 Του Κ. Γκιάστα
Το μπάσκετ της Λάρισας μπορεί να περνάει κρίση όμως κάποιοι άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω. Επενδύουν με προσωπική προσπάθεια και ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα έλθει και η ανάκαμψη και μάλιστα με λαρισινά παιδιά. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών λοιπόν εντάσσεται και το «2ο Street Basketball Tournament 3 on 3».
Ο Μύτικας Λάρισας και σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά που πλέον μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών (από 9 μέχρι... 99 χρονών όπως είπαν οι διοργανωτές).
Οι συμμετοχές είναι ήδη πολλές ενώ αναμένονται να αυξηθούν σήμερα. Δεκτές θα γίνονται ακόμα και αύριο Σάββατο λίγο πριν την έναρξη των αγώνων (θα λήγουν στα 11 καλάθια ή στο 15λεπτο). Οι αγώνες αξίζει να τονίσουμε πως θα χωριστούν σε κατηγορίες ενώ αυτοί που θα χάσουν δύο παιχνίδια θα αποχωρούν. Το μόνο που φοβούνται οι διοργανωτές είναι τον... καιρό καθώς από ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα είναι έντονο.
Χθες εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΟΠΑΕΛ. Εκεί ήταν οι άνθρωποι του Μύτικα (Νταβίντ Μωυσής, Φώτης Σκουλίδης, Σαμολαδάς Μπάμπης, Μάκης Σαλεπτσής, Δημήτρης Σκουλίδης και Αννέτα Γεωργοσούλη), ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Μιχάλης Τσακίρης και οι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών Goody’s ο κ. Λεονάρδος Βαλέττας και Σουπερ Μάρκετ Λάρισα ο κ. Περικλής Μπαρμπούτης. Εκεί ήταν και ο διαφημιστής (AND Communication) και ένθερμος υποστηρικτής των τοπικών αθλητικών δραστηριοτήτων κ. Αποστόλης Νταιλιάνης.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, Goody’s, Ψηφιακές εκτυπώσεις Digramma, Μονώσεις Δάπεδα First Floor, 4 Ergon τεχνική εταιρία.
Αρχικά στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος των ακαδημιών του Μύτικα κ. Σαμολαδάς που είπε μεταξύ άλλων: «Πέρυσι είχαμε 85 ομάδες και 250 παιδιά. Φέτος ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα. Το «3on 3» είναι η πιο διασκεδαστική και παρεΐστικη έκφραση για το μπάσκετ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μπασκέτα και μερικούς φίλους. Ο στόχος είναι στο βάθος με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε μετά το All Star Game και την ημερίδα προσπαθούμε να επαναφέρουμε το μπάσκετ στην πόλη μας. Ένα άθλημα που έχει αγαπηθεί από τη Λάρισα. Ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο κρίσης να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να το αγκαλιάσουν. Οι φωνές των παιδιών το Σαββατοκύριακο να γεμίσουν τις ψυχές μας με χαρά και ελπίδα»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Τσακίρης που ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε πως το μπάσκετ περνάει κρίση στη Λάρισα. Μπράβο στο Μύτικα γιατί προσπαθεί και είναι που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι. Εμείς από την πλευρά μας σαν δημοτική αρχή θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια τέτοια. Αυτό το τουρνουά υπόσχομαι πως θα προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός. Θα είναι μια γιορτή του μπάσκετ και θα γεμίσει η πλατεία».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Goody’s κ. Βαλέττας είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε και εμείς. Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει. Σε μια περίοδο κρίσης το μόνο που μπορεί να μας φέρει κοντά είναι ο αθλητισμός. Γιγαντώνεται στις δύσκολες καταστάσεις. Το μπάσκετ μάλιστα δεν θέλει και πολλά πράγματα. Με μια μπασκέτα και λίγα τετραγωνικά το πάρτι ξεκινάει. Έτσι θα γίνει στην Κεντρικη πλατεία».
Ο εκπρόσωπος των ΣΜ Λάρισα κ. Μπαρμπούτης ανέφερε: «Η χαρά είναι δική μας που είμαστε χορηγοί και φέτος. Ξεκίνησε πέρυσι σ’ έναν χώρο που ήταν απλά πάρκινγκ και στήθηκε ένα μπασκετικό πάρτι από παιδιά. Η μπασκετούπολη Λάρισα πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο της. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Ας γίνει θεσμός στη Λάρισα και να ξέρουν όλα τα παιδιά πως θα περιμένουν τέτοιους αγώνες κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Ο προπονητής των ακαδημιών του Μύτικα κ. Σαλεπτσής στάθηκε στις λεπτομέρειες των αγώνων λέγοντας: «Έχουμε εφτά κατηγορίες αθλητών. Έχουμε μοιράσει σε όλα τα σχολεία δελτία συμμετοχής και όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακόμα και το πρωί του Σαββάτου. Το Σάββατο θα γίνουν τα προκριματικά και την Κυριακή τα τελικά. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Περιμένουμε και μεγαλύτερες ηλικίες».
Τέλος ο υπεύθυνος του διαφημιστικού (ακόμα και από το Facebook μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν τη φόρμα συμμετοχής) κομματιού της εκδήλωσης ο κ. Νταϊλιάνης ανέφερε: «Θεωρώ πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Η προσπάθεια αυξάνεται με τέτοιες διοργανώσεις. Αν γίνει θεσμός θα υπάρχουν και μεγαλύτερες συμμετοχές σιγά - σιγά. Οι αρχές της πόλης καλό είναι να βοηθούν όσο μπορούν περισσότερο. Είναι μια ομαδική δουλειά. Το μπάσκετ της Λάρισας περνάει κρίση και σίγουρα θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις ακαδημίες της. Εμείς έχουμε την ευθύνη του διαφημιστικού κομματιού και όπως και στο μπάσκετ έτσι και στην διαφήμιση καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας καταστάσεις low badget οπότε κάθε συμμετοχή και προσφορά εθελοντική είναι σημαντική».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass