ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ενας αγώνας, μία γιορτή

Λ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2012 4:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:25
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Το μήνυμα ότι ο αυριανός 41ος τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΛ (γήπ. Τυρνάβου, 17.00) πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας έστειλαν χθες οι εκπρόσωποι των δύο φετινών φιναλίστ του Αμπελωνιακού και της Δόξας Αργυροπουλίου στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στα γραφεία της Ένωσης.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΕΠΣΛ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρης Γρηγοριάδης και τα μέλη του δ.σ. κ. Βασίλης Μητροδήμος, Τέλης Γκούμας και Γιάννης Βλάγκας, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Νίκος Μπαρμπαγιάννης, ενώ τους συλλόγους του τελικού εκπροσώπησαν τον μεν Αμπελωνιακό οι κ. Θάνος Κουτσούκης (πρόεδρος), Τάκης Παραφέστας (προπονητής), Βαγγέλης Τζαρτζάνης (ποδοσφαιριστής, αρχηγός), τη δε Δόξα Αργυροπουλίου οι κ. Σπύρος Μπέλτσιος (πρόεδρος), Κώστας Κολομητρούσης (προπονητής) και Στέφανος Μπάτζιος (ποδοσφαιριστής, αρχηγός). Πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συνέντευξη Τύπου έγινε κλήρωση μεταξύ των δύο ομάδων, για το ποια θα είναι τυπικά γηπεδούχος και ποια φιλοξενούμενη. Η κλήρωση ανέδειξε γηπεδούχο την ομάδα του Αμπελωνιακού.
Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Γρηγοριάδης ο οποίος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο σωματείων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σαν Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα σας αναφέρω ότι 68 συνολικά ομάδες συμμετείχαν στον θεσμό του κυπέλλου χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εκείνο το οποίο σίγουρα μας λυπεί είναι ότι ο θεσμός φέτος δεν συνεχίστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία οικονομικά αδυνατούσε. Αν αυτό επαναληφθεί και τη νέα χρονιά, τότε θα μας βάλει σε σκέψεις για κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις προκειμένου να κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον το θεσμό όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια με την αλλαγή της έδρας υπέρ του αδυνάτου που έδωσε το δικαίωμα σε πολλές ομάδες μικρότερων κατηγοριών να προχωρήσουν και να φτάσουν ακόμα και στον τελικό.
Περιμένουμε να δούμε έναν αγώνα αντάξιο της ιστορίας των δύο φιναλίστ και θέλω να πιστεύω ότι νικητής θα βγει το λαρισινό ποδόσφαιρο».
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του τυπικά γηπεδούχου Αμπελωνιακού οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:
Θ. Κουτσούκης: «Είναι ένας ιστορικός θεσμός. Στον φετινό τελικό θα βρεθούν δύο ομάδες που για πρώτη φορά θα τεθούν αντίπαλες. Για τον Αμπελωνιακό βέβαια είναι η τρίτη φορά που δίνει το «παρών» σε τελικό- τις δύο προηγούμενες φορές στάθηκε άτυχος και ελπίζω η τρίτη να είναι και η καλύτερη. Ελπίζω να γίνει ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας του θεσμού και να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε όλοι ότι στις ημέρες μας το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ήταν άσχημη εξέλιξη το να μην συνεχιστεί ο θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο γιατί θέλαμε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο ως εκπρόσωποι του λαρισινού ποδοσφαίρου».
Τ. Παραφέστας: «Μας δίδεται η δυνατότητα να γίνει ένα καλό παιχνίδι κι αυτό εξαρτάται απ’ όλους μας. Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός.
Πρέπει να συγχαρούμε την ΕΠΣΛ για το επίπεδο της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου αλλά και για το επίπεδο του λαρισινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που είναι πολύ υψηλό. Με λυπεί το γεγονός ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να προχωρήσουν στο θεσμό ούτως ώστε να ικανοποιηθεί τόσο το «εγώ» των ποδοσφαιριστών όσο και των προπονητών και των παραγόντων. Να τους δουν και κάποιοι άλλοι εκτός νομού Λάρισας. Δυστυχώς κάποιοι δεν τους έχουν δει τόσα χρόνια και κατ’ επέκταση νομίζω ότι αν αυτό αντανακλά στη μεγαλύτερή μας ομάδα σημαίνει ότι έστω και αργά πρέπει να στρέψει την προσοχή της προς τους παίκτες της Λάρισας.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και χαίρομαι που στον τελικό θα είμαι αντίπαλος ως προπονητής μ’ έναν πρώην συμπαίκτη μου κι έναν πολύ φίλο μου τον Κώστα Κολομητρούση».
Βαγγ. Τζιαρτζιάνης: «Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος γιατί είναι η τρίτη φορά που φτάνουμε στον τελικό και δεν καταφέραμε ακόμα να σηκώσουμε το τρόπαιο. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».
***
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Δόξας Αργυροπουλίου οι οποίοι υπογράμμισαν τα ακόλουθα:
Σπ. Μπέλτσιος: «Για μας ο τελικός της Πέμπτης είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Γράφουμε ιστορία γιατί η Δόξα για πρώτη φορά προκρίνεται σε τελικό κυπέλλου. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος αφήνουμε κάτι στον τόπο μας και γράφουμε το όνομά μας στην ιστορία. Το είχα πει άλλωστε στον προπονητή μας τον κ. Κολομητρούση ότι μ’ αυτήν την ομάδα θα γράψει και πάλι ιστορία γιατί αλλιώς είναι να μπεις στην καρδιά των ανθρώπων ενός χωριού.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αμπελωνιακό και τον κ. Κουτσούκη για την προσπάθειά του γιατί οι δρόμοι μας είναι παράλληλοι. Είμαστε δύο από τα πιο υγιή σωματεία στην περιοχή. Η Δόξα σαν ομάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλοπάτια στην καρδιά όλων στην περιοχή και όχι μόνο. Ακόμα και Έλληνες μετανάστες από την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία μέσω του διαδικτύου μας δίνουν συγχαρητήρια γι΄ αυτό που κάνουμε αλλά λυπάμαι που δυστυχώς η πολιτεία τα τελευταία χρόνια δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου κι ό,τι κάνουμε το κάνουμε από το υστέρημά μας. Να ευχηθώ ο τελικός της Πέμπτης να είναι μια γιορτή. Εμείς ανεξαρτήτως αποτελέσματος γράφουμε ιστορία κι αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό.
Κ. Κολομητρούσης: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Αμπελωνιακό που έφτασε στον τελικό αλλά και για την καλή παρουσία που είχε στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Κάθε ομάδα θα ήθελε να είναι στον τελικό. Ευτυχήσαμε να είμαστε εμείς διότι είχαμε καλή παρουσία κατά τη διάρκεια του θεσμού, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και πήραμε τα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε ένα παιχνίδι την Πέμπτη με μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, με ποδοσφαιριστές που έχουν καλύτερες παραστάσεις από μας. Αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα γιατί είναι ένα παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε όπως πρέπει, να παίξουμε καλά, να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και με σύμμαχο την τύχη να είμαστε εμείς οι νικητές. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους εαυτούς μας, τη διοίκηση της ομάδας και τον φίλαθλο κόσμο του Αργυροπουλίου γιατί η ομάδα πρώτη φορά μετέχει σε τελικό κυπέλλου. Επίσης, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και πιστεύω να γίνει μέσα σε αθλητικά πλαίσια».
Στεφ. Μπάτζιος: «Είναι ο πιο σημαντικό θεσμός για το τοπικό ποδόσφαιρο γιατί μετέχουν ομάδες όλως των κατηγοριών. Είναι μία ιστορική στιγμή για τη Δόξα και το χωριό που εκπροσωπούμε και θα είναι ακόμη πιο ιστορικές οι στιγμές αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Δεν έχουμε άγχος, δεν είμαστε φαβορί, αγωνιζόμαστε με μια ομάδα που ήταν η πιο σταθερή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Θα μπούμε μέσα για να χαρούμε και να απολαύσουμε αυτήν τη γιορτή και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε. Όλα μπορούν να συμβούν».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass