Η 30ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

Πάνω στο νήμα θα κριθούν τίτλος και σωτηρία

* ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ * ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΑΝΟΔΟ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ * ΤΡΙΠΟΝΤΟ «ΧΡΥΣΑΦΙ» ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ/ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2012 4:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:21
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αγωνία μέχρι τέλους. Τίτλος και σωτηρία θα κριθούν πάνω στο νήμα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ που εξελίσσεται σε θρίλερ. Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Καλοχωρίου έχασε χθες την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 μέσα στην έδρα της με τη Δάφνη Γλαύκης. Έτσι το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιάννη Μπαλοδήμου θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βουκεφάλα προκειμένου να πετύχει και τον δεύτερο κατά σειρά στόχο του.
Η Δήμητρα Αγιάς που αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την Αναγέννηση Φαρσάλων εξασφάλισε χθες την άνοδο στην μεγάλη τοπική κατηγορία στην οποία επιστρέφει μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Α1 ΕΠΣΛ, ενώ ο Ηρακλής Χάλκης που πέρασε νικηφόρα από το Ομορφοχώρι ελπίζει ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου αφού σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με το Καλοχώρι υπερτερεί.
Ο Όλυμπος Λάρισας πέρασε νικηφόρα από τον Παραπόταμο και διατήρησε μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης προνομιούχου θέσης αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Χάλκη θα υπάρξει αγώνας μπαράζ (στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από μια νίκη με 2-1).
Το ενδιαφέρον ωστόσο της τελευταίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ εστιάζεται και στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα αφού η κατάσταση παραμένει ρευστή. Μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Ατρόμητοι (κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους) και ο Ελευθεριακός οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την τελευταία αγωνιστική σ’ ένα παιχνίδι που αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση δεν έχουν εξασφαλίσει 100% την παραμονή τους στην κατηγορία γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη η τύχη τους εξαρτάται από το αν παραμείνει στη Δ’ Εθνική ο Πυργετός και εάν κερδίσει την άνοδο ο Δωτιέας Αγιάς.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΚΑΛΟΧΩΡΙ    3
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ   3
Την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο έχασε η πρωτοπόρος Αναγέννηση Καλοχωρίου η οποία απέσπασε ισοπαλία από τη μαχητική Δάφνη Γλαύκης.
Ανοικτό παιχνίδι με ευκαιρίες και ωραίες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές στο οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αντώνη Λίταινα στο 10ο λεπτό.
Ο Βράκας ισοφάρισε στο 30’ σε 1-1, ενώ ο Βασιλάκης στο 35’ έδωσε το προβάδισμα στη Δάφνη πετυχαίνοντας το 1-2.
Ο Φουσίκας είχε την ευκαιρία στο 42’ να χριστεί σκόρερ όταν κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Α. Λίταινας όμως σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.
Τελικά στο 62’ ο Σαΐτης έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2), όμως στο 65’ «χτύπησε» και πάλι ο Βράκας ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-3.
Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο 77’ ο Παράφορος, ενώ στο 85’ είχε δοκάρι ο Βασιλάκης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Μαρδάνης, Γκουντούρας (65’ Παράφορος), Δεσπόπουλος, Έξαρχος Ι., Λίτσιος, Λίταινας Μ. (82’ Λούγκος), Σαίτης, Κοτρώνης, Έξαρχος Θ., Φουσίκας, Λίταινας Α.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ: Γκέκας, Μπατζογιάννης, Καραγιάννης, Υφαντής, Μπαρτζιάλης (46’ Γκουντουβάς), Τσώλης Β., Βασιλάκης, Βράκας, Τσιαγκάλης, Γκουζιώτης (76’ Σπανούλης), Καλλιμάνης (80’ Τσιώλης Ν.).
 
ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ         0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ            2
Μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά μέσα στο Ομορφοχώρι πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ηρακλής Χάλκης ο οποίος μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου αφού μαθηματικά έχει ελπίδες.
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο αποφασιστικά, ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια το θετικό αποτέλεσμα.
Το σκορ άνοιξε στο 37’ ο Σωτήρης Βογιατζής, ενώ στο 75’ ο Παζώλης σφράγισε τη νίκη των «κυανολεύκων». Ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος είχε ο Κουσιώρας.
Η χθεσινή αναμέτρηση είχε και μία διαιτερότητα αφού ήταν η τελευταία επίσημη συμμετοχή του τερματοφύλακα Ζεϊμπέκη ο οποίος κρεμάει οριστικά τα γάντια του.
ΔΟΞΑ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ: Ζεϊμπέκης, Τσιάμης, Αναστασίου, Γιώτης, Χριστοδούλου Κ., Δελητζανής, Τζαλαμπύρας, Αντώνης, Παπαδόπουλος Π., Καπετάνιος, Λυτροσιγκούνης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ: Τσιτλαχίδης, Τσιλιάκος Αγγ. (82’ Τζίκα), Παπαδημητρίου Χρ., Αλμυρούλης, Κοντοθανάσης, Καφφές, Βογιατζής Χρ., Παπαδημητρίου Μπ., Βογιατζής Σ. (78’ Ζησόπουλος), Κουσιώρας, Τσαμαντάς (46’ Παζώλης).
 
ΣΥΚΟΥΡΙΟ     1
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ     2
Νίκη που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της παραμονής πέτυχε ο Ελευθεριακός μέσα στο Συκούριο. Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι όπου και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα και έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο Κίσσαβος άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Νεμπεγλέρα όμως στο 42’ στάθηκε άτυχος όταν ο Ν. Κακαγιάννης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε από το παιχνίδι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και τα παράπονα των γηπεδούχων για την απόφαση του διαιτητή κ. Χρ. Μαστοροδήμου.
Με το 1-0 ολκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου «μιλησε» ο Σαμαράς. Ο επιθετικός του Ελευθεριακού αρχικά στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Γκατζανάς, Παλαμίδας, Γκανάτσιος, Κακαγιάννης Ν., Κακαγιάννης Χρ., Νεμπεγλέρας, Χατζής (80’ Γκέκας), Αγγέλης (50’ Τόπης), Χατζηλαδάς, Κώτσιας, Καραποστόλης (90’ Λανάρας).
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Συράκης, Πικούλης, Καραγιαννόπουλος, Γουργιώτης, Φώλιας, Δεληγιάννης Β., Χριστοδούλου, Μητρακόπουλος, Σαμαράς, Αποστολάρας (70’ Παπαχρήστος), Φρουξυλιάς (50’ Τζούρας).
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ     4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.     4
Πλούσιο θέαμα με εναλλαγές στο σκορ και πολλά γκολ παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Δήμητρας Αγιάς όπου η τοπική ομάδα ισοφάρισε στο τέλος του παιχνιδιού τη νεανική ομάδα της Αναγέννησης Φ. με σκορ 4-4 και πανηγύρισε την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΛ.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν με 2-0 αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα στο 6΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοιλούκου, ο Κατσούλης με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 8΄ ο Κοιλούκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε την αμυντική γραμμή της Αναγέννησης Φ. και τον τερματοφύλακα Κατμέρο σημειώνοντας το 2-0. Μέχρι τη λήξη του α΄ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 καλές ακόμη φάσεις που απέκρουσε ο Κατμέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που είχαν και κάποιες απουσίες δεν είχαν καλή απόδοση στο διάστημα αυτό. Οι αλλαγές που πραγματοποίησαν οι φιλοξενούμενοι στο β΄ ημίχρονο, έδωσαν δυναμική στην απόδοσή τους και στο 58΄ ο Απ. Θεοχάρης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζαγγανάς απέκρουσε ο Τσικόπουλος αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο παίκτης της Αναγέννησης μείωσε σε 2-1. Στο 65΄ ο Μακρής έβγαλε τη σέντρα και ο Απ. Θεοχάρης με το στήθος επιτυγχάνει την ισοφάριση. Στο 73΄ο Ζαγγανάς απέφυγε τον αντίπαλό του και σημειώνει το 2-3 ενώ στο 75΄ ο Πλατής με σουτ έξω από την περιοχή φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (3-3). Στο 78΄ ο ίδιος παίκτης με δυνατό σουτ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κατμέρου, ενώ στο 85΄ ο υπέροχος Ζαγγανάς με εκπληκτικό φάουλ δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 86΄ ο Αζάς σούταρε και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσικόπουλος, ενώ στο 90΄ με εκπληκτική κεφαλικά ο Κατσούλης ισοφάρισε σε 4-4 δίνοντας στην ομάδα του την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.
Αριστη η διαιτησία του Δικόπουλου και των βοηθών το Καλφούντζου και Δαμασόπουλου.
ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσικόπουλος, Ν. Αρβανίτης, Δαλώσης, Μπλέτσας, Τριανταφύλλου, Παύλου, Φλώρος, Πλατής, Κατσιούλης, Κοιλούκος, Πλιάγκας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.: Κατμέρος, Τριανταφύλλου (46΄ Αγγελακόπουλος), Περιτογιάννης, Μπόγκας, Βότσης, Πατσιούρας, Μαργαριτόπουλος, Απ. Θεοχάρης, Ιω. Θεοχάρης (46΄ Παλαμίδας), Ζαγγανάς, Μακρής (80΄ Αζάς).
ΑΧ. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ
 
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡ       2
Ο Μιχάλης Σαμπάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Όλυμπο Λάρισας και γενικότερα της χθεσινής αναμέτρησης στον Παραπόταμο. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων με τα δύο προσωπικά τέρματα που πέτυχε στο 8’ και στο 59’ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του και την κράτησε ζωντανή στη μάχη της ανόδου.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος, Στογιάννης, Σακελλαρίου (60’ Τσιρογιάννης), Σαρρής, Γκουγκουλιάς, Πάσχος, Χατζόπουλος, Μπρατάν (70’ Πέτρου), Ζιούστι, Βασίλιεφ, Αβραμούλης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χαβίλας, Γκιάστας, Μπόλικα, Καπετάνιος, Βιλανάκης, Ζάρρας, Βάσσος, Ρουμελιώτης, Σαμπάνης, Μούμος Γ., Καπετάνι.
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ 3
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0
Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα των Ατρόμητων, που επικράτησε με το επιβλητικό 3-0 των ήδη υποβιβασμένων Αμπελοκήπων, στο γήπεδο του Θεσσαλικού.
Το πρώτο μέρος δεν επεφύλασσε κάτι ιδιαίτερο από πλευράς θεάματος, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται κυρίως στο αναγνωριστικό παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 12’, όταν μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Κατσιάνου, ο Ανδρέου έπιασε μια όμορφη κεφαλιά, που κατέληξε στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Θοδωρή Βουτυρίτσα φάνηκε να πιστεύει περισσότερο στη νίκη και μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς.
Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Χατζής με σέντρα-σουτ έπιασε στον ύπνο τον τερματοφύλακα των Αμπελοκήπων και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
Τρία λεπτά αργότερα, οι Ατρόμητοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και κλείδωσαν τη νίκη τους. Ο Αμαλαργιώτης αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των Αμπελοκήπων και με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0.
Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα για τους Ατρόμητους ήρθε στο 60’, όταν ο Βουτυρίτσας με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ: Κωνσταντίνου, Γωγάς, Κουτζούμης (62’ Σαμψαρής), Ανδρέου, Κατσιάνος, Βουτυρίτσας, Παπαοικονόμου (46’ Χολέβας), Ζησάκης, Αμαλαργιώτης, Χατζής, Κοκκάλας (55’ Γκουντάρας)
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Χώτος, Τσιάμης, Τσιόγκας, Μπίμπας, Τριτάρης Α., Βαγιούλης, Θεοχαρίδης, Πότση, Ντούπης (32’ Τσιλής), Τριτάρης Β., Αναστασάκης
Γ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ
 
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    3
ΚΟΥΛΟΥΡΙ     3
Ανοιχτό παιχνίδι και στη Ροδιά αφού οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό άγχος. Έτσι λοιπόν το σκορ κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα με τον Λαζάρου να κάνει στο 26’ το 0-1 και τον Τόρη στο 30’ να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 40’ ένα μακρινό σουτ του Παρασχάκη στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Άρη, ενώ στο 75’ ο Θ. Παλάσκας ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 με το αυτογκόλ του Θανασάρα στο 87’ μετά από σέντρα του Πατρίκ, ενώ στο 90’ ο Μπαλκουράς διαμόρφωσε το τελικό 3-3.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Κρίτσιανος, Κανάκης, Μαντζαφλάρας, Τσαμπάζ (80’ Νταλακούρας), Σπάχος, Σκούπρας (80’ Φλορίν), Μπαλκουράς, Τσιρόπουλος, Παππάς (60’ Γκιόζι), Πατρίκ, Τόρης.
ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ: Κίτσας, Παρασχάκης (65’ Θ. Παλάσκας), Δέλλας, Καρλιγκιώτης Μ., Θανασάρας, Μοσχοβίτης, Καρλιγκιώτης Απ. (55’ Ν. Παλάσκας), Λαζάρου (66’ Θάνος), Κουρούκας, Κωνσταντάς, Κουρμπάτι.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Καλοχώρι       60-27 58
Δήμητρα Αγιάς           68-36 55
Χάλκη 48-26 55
------------------------------------------------------------------
Όλυμπος        44-32 52
------------------------------------------------------------------
Γλαύκη            55-41 49
Κουλούρι        43-34 44
Παραπόταμος            45-37 43
Αναγέννηση Φ            40-38 40
Ροδιακός        39-43 38
Βουκεφάλας 40-50 36
Ομορφοχώρι 37-37 34
Ατρόμητοι/Θύελλα     41-49 32
------------------------------------------------------------------
Συκούριο        22-37 31
Ελευθεριακός            37-53 30
Αμπελόκηποι 30-63 24
Πανιώνιος       26-68 21
* Ο Ηρακλής Χάλκης ξεκίνησε με-4 βαθμούς.
* Ο Πανιώνιος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass