Γ. ΒΕΡΒΕΡΗΣ, Β. ΤΖΙΟΛΑΣ, Θ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ζ. ΜΑΛΑΚΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

«Έτσι πετύχαμε τον άθλο»

* ΑΠΟ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ» ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ’85 ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ 2012

Δημοσίευση: 26 Απρ 2012 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:20
 

 Του Άρη Γκουτρουμάνη

Έναν ακόμη τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Δωτιέας Αγιάς. Έναν ιστορικής σημασίας τίτλο αφού περίμενε 27 ολόκληρα χρόνια για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Από τη «χρυσή» ομάδα του ’85 στον άθλο της γενιάς του 2012. Το 51ο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ είχε... χρώμα «ερυθρόλευκο» θα καταγράψει η ιστορία και εκείνο πλέον που θέλουν οι Αγιώτες είναι ο φετινός τίτλος να συνοδευτεί με άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία όπως είχε γίνει και τότε, τον Μάιο του ’85.

«Αρχικά ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα και να κάνουμε μία καλή χρονιά αλλά στην πορεία μας βγήκε το πρωτάθλημα και το κυνηγήσαμε. Ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα. Βρεθήκαμε πολύ νωρίς μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να καταλάβει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Ίσως δεν θα έπρεπε να είχαμε δώσει τόση μεγάλη σημασία στο κύπελλο γιατί ο αποκλεισμός μάς επηρέασε σε μεγάλο βαθμό» σχολίασε ο επιθετικός μέσος του Δωτιέα, Βαγγέλης Τζιόλας μιλώντας για τη φετινή χρονιά, ενώ ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Βερβέρης επισήμανε:

«Η θέληση και η ομοιογένεια ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τη δυνατότητα να κόψουμε πρώτοι το νήμα του τερματισμού. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν εργαλεία, ισότιμα μέλη της ομάδας. Φοβηθήκαμε λίγο όταν κάναμε «κοιλιά» τον Φεβρουάριο γιατί πιστεύω ότι η χρονική στιγμή ήταν πολύ επικίνδυνη, ωστόσο είχαμε το σθένος να το αντιμετωπίσουμε».

Ο παίκτης των τελευταίων αγωνιστικών ήταν αναμφισβήτητα ο Θοδωρής Γεωργούλας πετυχαίνοντας δύο καθοριστικής σημασίας γκολ κόντρα σε Σμόλικα και Αετό Μακρυχωρίου. «Πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα. Το αξίζαμε. Δεν ήταν τυχαίο. Ακόμα και στατιστικά ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι τα τρία «διπλά» σε Φαλάνη και Μελιβοία κόντρα σε Φαλανιακό, Φιλοκτήτη και Σμόλικα ήταν πολύ σημαντικά. Δείξαμε ότι σαν ομάδα έχουμε χαρακτήρα» επισήμανε ο «Φίγκο», ενώ ο Ζήσης Μαλάκος υπογράμμισε:

«Δεν ήταν εύκολος στόχος. Όλοι είδαμε ότι το πρωτάθλημα ήταν αμφίρροπο και δυνατό. Αξίζαμε αυτό που πετύχαμε γιατί δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να μας προσπεράσει.

Η επόμενη μέρα είναι το ίδιο απαιτητική για μας. Έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της ανόδου που πρέπει να κερδίσουμε. Δεν θα είμαστε αδιάφοροι. Θέλουμε να βγούμε και πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι».

ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

Απέναντι στο Δωτιέα Αγιάς στη μάχη της ανόδου στη Δ’ Εθνική θα βρεθούν οι πρωταθλητές Καρδίτσας, Μαγνησίας και Πιερίας. Μέχρι στιγμής μόνο στην Καρδίτσα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όπου ο Λέων Λεονταρίου κατέκτησε τον φετινό τίτλο. Μάλιστα ο προπονητής της καρδιτσιώτικης ομάδας κ. Γκαβογιάννης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις κερκίδες του γηπέδου Αγιάς προκειμένου να πάρει μια πρώτη γεύση από τον Δωτιέα.

Στη Μαγνησία τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν το ερχόμενο Σάββατο. Ο πρωτοπόρος Ρήγας Φεραίος (65 β.) θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Σαρακηνό, ενώ το Διμήνι που βρίσκεται στη 2η θέση με έναν βαθμό λιγότερο (64 β.) θα υποδεχθεί τον Άνθιμο Γαζή.

Τέλος, στην Πιερία την Κυριακή θα γίνει γνωστό για το ποια ομάδα εκ των Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και Εθνικού Κατερίνης θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Αιγινιακό που τερμάτισε στην πρώτη θέση. Ο Αιγινιακος θα υποδεχθεί τον νικητή του παραπάνω ζευγαριού και εάν κερδίσει αυτομάτως θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Εάν ηττηθεί θα ακολουθήσει και δεύτερο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο όπου θα κριθούν τα πάντα.

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος των Πρωταθλητών των ΕΠΣ περιόδου 2011-2012 για την άνοδό τους στη Δ’ Εθνική από τις 13-05-12 για την Κυριακή 20-05-12. Η αλλαγή αυτή έγινε λόγω της διεξαγωγής των τελικών αγώνων των Περιφερειών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ Παίδων-Νέων 2011-2012, στους οποίους συμμετέχουν πολλές ΕΠΣ.

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών διαμορφώνονται, πλέον, ως εξής:

1η αγωνιστική (Κυριακή 20/05)

Δωτιέας- Πρωταθλητής Πιερίας

Πρωταθλητής Μαγνησίας-Λέων Λεονταρίου

2η αγωνιστική (Τετάρτη 23/05)

Πρωταθλητής Πιερίας- Πρωταθλητής Μαγνησίας

Λέων Λεονταρίου -Δωτιέας

3η αγωνιστική (Κυριακή 27/05)

Πρωταθλητής Μαγνησίας-Δωτιέας

Πρωταθλητής Πιερίας-Λέων Λεονταρίου

4η αγωνιστική (Τετάρτη 30/05)

Πρωταθλητής Πιερίας-Δωτιέας

Λέων Λεονταρίου - Πρωταθλητής Μαγνησίας

5η αγωνιστική (Κυριακή 03/06)

Πρωταθλητής Μαγνησίας- Πρωταθλητής Πιερίας

Δωτιέας- Λέων Λεονταρίου

6η αγωνιστική (Τετάρτη 06/06)

Δωτιέας- Πρωταθλητής Μαγνησίας

Λέων Λεονταρίου – Πρωταθλητής Πιερίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass