ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ

Ο Όλυμπος στο προσκήνιο

* ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2012 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:18
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε o ατομικός αγώνας και o αγώνας ομάδων του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και ο 1ος Open αγώνας ομάδων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο στη 1 Απριλίου 2012.
H Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας διοργάνωσαν τους αγώνες Ορειβατικού Σκι στην τοποθεσία Βρυσοπούλες Ολύμπου.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.κ. Βασίλειος μητροπολίτης Ελασσόνας, Πασχόπουλος Γεώργιος Δήμαρχος Ελασσόνας, Παιδής Αθανάσιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Μπρούζας Ζήσης διοικητής 8ης Ε.Μ.Α.Κ Λάρισας, Μούλτσιας Ελευθέριος διοικητής Π.Υ Ελασσόνας, Φτίκα Ζωή δασάρχης Ελασσόνας
Από πλευράς Ε.Ο.Ο.Α. παρευρέθηκαν οι κ.κ.: Δ. Γεωργούλης, Μ. Φουριώτη, Θ. Τσαβδαρίδης, Ν. Κοντός, Λ. Ανέστης και το επίτιμο μέλος κ. Νίκος Νέζης.
Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, τον Αύγουστο του 1913 από τους Ελβετούς Frederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο.
Οι αγώνες έγιναν με την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (ISMF), Jordi Canals. Σκοπός της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου είναι η ένταξη των αγώνων του Ολύμπου στο Διεθνές Πρόγραμμα των Αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι το 2013.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Οι αγώνες εξελίχθησαν μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές έτρεξαν διαδρομές υψομετρικής διαφοράς, 1480μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Α), 710μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Β), 2141μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Α) και 1336μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Β).
Την πρώτη θέση στη μεγαλύτερη διαδρομή των αγώνων (κατηγορία Αντρών Α) κατέλαβε η ομάδα του Reitter Philip και του Αρώνη Πλάτων (2.35'20''), τη δεύτερη θέση η ομάδα του Ματρά Σλάβεκ και Κωστόπουλου Νίκου (2.42'.54'') και την τρίτη θέση η ομάδα του Καμπουρόπουλου Αλέξανδρου και του Καλογερόπουλου Γρηγόρη (2.49'.23'').
Κεντρικός χορηγός των αγώνων ήταν ο κ. Γιώργος Κλαουδάτος ο οποίος εξέδωσε την αφίσα και το φυλλάδιο των αγώνων. Επίσης μοίρασε δώρα στους αθλητές από τις εταιρίες που εκπροσωπεί.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass