ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Στο Πέζαρο αγωνίζεται η Βασιλεία Ζάχου

«ΚΑΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ Η ΝΕΑΡΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2012 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:17
 Του Κ. Γκιάστα
 Στην Ιταλία θα συνεχίσει την αγωνιστική της δράση η Βασιλεία Ζάχου ως μέλος της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ. Η πρώτη -έως τώρα τουλάχιστον- Λαρισαία αθλήτρια που έχει κερδίσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για τη ρυθμική γυμναστική ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Από χθες λοιπόν βρίσκεται στο Πέζαρο της γειτονικής Ιταλίας και αύριο θα αγωνιστεί (μπάλα) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής. Εάν προκριθεί θα κληθεί να αγωνιστεί στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα.
«Στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια στην «Ε» και συνέχισε «γενικά όλο αυτό το παγκόσμιο κύπελλο είναι ένα ακόμα δυνατό τεστ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε το μέγεθος της επιτυχίας της πρόκρισης και γι΄ αυτό προετοιμαζόμαστε όσο πιο σκληρά γίνεται».
Μετά την Ιταλία ακολουθεί ακόμα ένα παγκόσμιο κύπελλο στη Σόφια και ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρωσία.
ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
Δεν είναι όλα ρόδινα στην διάρκεια της σκληρής προετοιμασίας για τη Λαρισαία αθλήτρια. Η Βασιλεία Ζάχου έχει να διαχειριστεί μια τενοντίτιδα στον δεξί ώμο και ένα διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Παρόλα αυτά καθημερινά δίνει το «παρών» στις προπονήσεις και βγάζει δύσκολο πρόγραμμα, κάτι που θα επιχειρήσει να κάνει και στην Ιταλία.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ
Οι ομοσπονδιακές προπονήτριες και η χορογράφος σχεδιάζουν όλο αυτό το διάστημα τις ημέρες τα καινούργια ολυμπιακά προγράμματα. «Στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια θα κρατήσουμε την ίδια μουσική, αλλά θα αλλάξουμε κάποια στοιχεία στη χορογραφία. Θέλουμε να κάνουμε το πρόγραμμα πιο δυναμικό. Στις 5 μπάλες το πρόγραμμα θα αλλάξει όλο. Μελετάμε διάφορα μουσικά κομμάτια για να δούμε ποιο θα επιλέξουμε. Θα θέλαμε να είναι κάποιο με διεθνή αναγνώριση, ώστε να συμπαρασύρει με τον ρυθμό του και το κοινό. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε σε δύο παγκόσμια κύπελλα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ελπίζουμε ότι η ομοσπονδία θα καταφέρει να καλύψει τους αγώνες στο εξωτερικό, γιατί όση προπόνηση και να κάνουμε δεν θα μετρήσει εάν δεν πάρουμε μέρος σε διοργανώσεις» δήλωσε προ ημερών η προπονήτρια των κοριτσιών Τζένη Παπαδοπούλου.
13 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και τη ρυθμική γυμναστική. Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει τα κονδύλια να στηρίξει όσο θα ήθελε τα κορίτσια της Εθνικής Ανσάμπλ και όλες οι προσπάθειες γίνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου με δικά τους έξοδα. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός πως τα κορίτσια πλέον βρίσκονται 13 ώρες στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά (από τις εννιά το πρωί ως τις δέκα το βράδυ) τότε γίνεται κατανοητό υπό πόσο δύσκολες συνθήκες προετοιμάζεται η Λαρισαία αθλήτρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Τα κάνουμε όλα αυτά γιατί απλά αγαπάμε τη ρυθμική» δηλώνει αφοπλιστικά η 18χρονη Βασιλεία Ζάχου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass