ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ 90’ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ 1-0

Νίκη γκραν γκινιόλ για τον Οικονόμο

* ΣΤΟ 90’ +5 ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΙΤΚΑΣ * ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2012 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:16
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Ηλίας Καραγιάννης με κοντινό σουτ, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης υπέταξε πολύ δύσκολα τον μαχητικό Βατανιακό, με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα αλλά από το 90’ έως το 90’ +5, κρίθηκε το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής.
Στην εκπνοή λοιπόν ο Καραγιάννης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη.
Έτσι στο 90’ +5, ο Τσιανάκας κράτησε τον Καρτσαμπά μέσα στην περιοχή από τη φανέλα και ο διαιτητής ορθώς κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Ευτυχώς όμως στην εκτέλεση του πέναλτι από τον Γιάξη, ο Βαγγέλης Πίτκας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα, κρατώντας το πολύτιμο 1-0.
Με τους τρεις βαθμούς ο Οικονόμος ανέβηκε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 2ο όμιλο της Football League 2 και όπως φαίνεται θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, την είσοδο στα πλει οφ ανόδου, κάτι που θεωρείται δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο.
ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ… ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Πάντως η χθεσινή εμφάνιση των παικτών του Οικονόμου πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό, διότι μέχρι τώρα η ομάδα της Τσαριτσάνης μας είχε συνηθίσει σε ένα καλό ποδοσφαιρικό θέαμα, με γκολ, ωραίες ενέργειες και πνεύμα ομαδικότητας.
Κάτι που δεν το είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όπου υπήρχε νευρικότητα, γινόταν πολλά λάθη και γενικά η εικόνα ήταν… κακή.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται και στις σημαντικές απουσίες που υπήρχαν (Μπανούσης, Πούτας, Μπαλής) ή αν βλέπουν οι παίκτες πολύ… Μέσι ή Ρονάλντο και θέλουν με τακουνάκια και περίτεχνες ενέργειες να τους μιμηθούν.
Οι «Πράσινοι» έχουν δυνατότητες να παίξουν απλά, ομαδικά και να ικανοποιούν τον κόσμο που και χθες γέμισε το φιλόξενο γήπεδο της Τσαριτσάνης.
ΟΛΑ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν ελάχιστες φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες, με το παιχνίδι να γίνεται στον χώρο του κέντρου, όπου η δύναμη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό.
Σε σουτ του Ποτουρίδη στο 7’ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ και στο 21’ από πάσα του Ανδρονικίδη, ο Λαζαρίδης έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πίτκα.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 28’ , όταν ο Καραγιάννης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Παλάσκας «έστρωσε» στον Βούλγαρη που σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 42’ , από δεξιά ο Κέρης έβγαλε τη σέντρα, ο Παλάσκας έκανε το πλασέ όμως ο Σακελαρίδης απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΑΝ… ΟΛΑ
Στην επανάληψη αν και ο Οικονόμος προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους αλλά η είσοδος στο παιχνίδι του Κουλτσιάκη στο 67’ έκανε πιο επικίνδυνη την ομάδα της Τσαριτσάνης.
Στο 71’ σε σέντρα του Γκαραγκούνη, ο Κέρης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στη δεύτερη κεφαλιά του Παλάσκα η μπάλα πέρασε από τα δοκάρια της εστίας του Σακελλαρίδη.
Αμέσως μετά, στο 72’ , ο Παλάσκας με κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της κατερινιώτικης ομάδας, ενώ στο 74’ ο Νικούλης εκτέλεσε φάουλ, ο Κουλτσιάκης έπιασε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ του Βατανιακού απέκρουσε στη δεξιά του γωνία την μπάλα.
Ο Κουλτσιάκης στο 85’ επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παλάσκας έπιασε το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε στον Τασίδη, απομακρύνθηκε από την περιοχή του Βατανιακού.
Και στο 90, ο Νικούλης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα και ο Ηλίας Καραγιάννης που πήρε το ριμπάουντ από κοντά με σουτ και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, πέτυχε το 1-0.
Όμως, στο 90’ +5 ο Τσιανάκας παρά την εμπειρία του τράβηξε από τη φανέλα τον Καρτσαμπά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιαξής και ο Βαγγέλης Πίτκας έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 1-0.
Μια νίκη που οδήγησε τον Οικονόμο στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτό είναι που μετρά πάνω από όλα, γιατί η εμφάνιση ήταν κατώτερη του αναμενομένου.
Όσον αφορά στον Βατανιακό, πάλεψε φιλότιμα και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά με το χαμένο πέναλτι η ομάδα της Κατερίνης που θα παλέψει για την σωτηρία, υποχρεώθηκε σε ήττα.
* Να σημειώσουμε ότι ο Οικονόμος στο 20ό λεπτό έχασε τον Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος επέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από έναν άλλο Καρδιτσιώτη, τον Βασίλη Φλώρο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη η διαιτησία του κ. Βουρνέλη. Στο 57’ οι του Οικονόμου ζήτησαν πέναλτι όταν ο Βούλγαρης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καρτσαμπά, ενώ στο 59’ ο ρέφερι δίστασε να δείξει την κάρτα στον Ποτουρίδη που θα ήταν η δεύτερη σε μαρκάρισμα που έκανε πάνω στο Νικούλη.
Αντίθετα καλοί ήταν οι δυο συνεργλατες του κ. Παπαδόπουλος Ηλίας (Μακεδονίας), Τριάντος Χρήστος (Θεσσαλίας), ενώ 4ος ήταν ο κ. Χαλβατζάκος Στυλιανός (Θεσσαλίας)
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Λεβνάιτς (40’ ), Καραγιάννης (84’ ),Βούλγαρης (90’ +1), Τσιανάκας (90’ +5) από τον Οικονόμο και οι Ποτουρίδης (25’ ), Ανδρονικίδης (40’ ), Τσικαδέρης (43’ ), από τον Βατανιακό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Γιώργος Καλτέκης): Πίτκας, Καραγιάννης, Γκαραγκούνης, Οικονόμου (20’ λ.τ.Φλώρος), Τσιανάκας, Λεβνάιτς, Νικούλης, Κέρης, Παλάσκας, Παπαϊωάννου (46’ Παπακωνσταντίνου), Βούλγαρης (67’ Κουλτσιάκης).
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τάσος Ιωαννίδης): Σακελλαρίδης, Νίκου (72’ Δερμίσης), Μίγκος, Χατζηησαίας, Καρτσαμπάς, Τασίδης, Τσικαδέρης, Λαζαρίδης, Ραπτόπουλος, Ποτουρίδης (83’ Γιαξής), Ανδρονικίδης (77’ Σαβίδης).
* Όλος ο… Τύρναβος εθεάθη χθες στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» στην Τσαριτσάνη. Ο προπονητής Γιώτης Σταματόπουλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Λεωνίδας Κιόρογλου με τον τερματοφύλακα Κώστα Γούπο και οι διοικητικοί Κώστας Μπάρδας, Γιώργος Κεχαγιάς, Δημήτρης Κουτίνας, Κώστας Μίχης, Χρήστος Καραστέργιος.
* Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα από το θεωρείο των επισήμων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Τόλιος και ο πρόεδρος Γιάννης Μπέης, με τον πρώην αντιδήμαρχο Χρήστο Κέλλα που οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι υποψήφιος βουλευτής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass