Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Στην Άγρια Δύση με... άγριες διαθέσεις

Η 22ΧΡΟΝΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2012 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:06
Του Κ. Γκιάστα
Σε μια πολιτεία που είναι παγκοσμίως γνωστή για τους… καουμπόηδες, μια Λαρισαία βρίσκεται εκεί με μοναδικό «όπλο» της τη ρακέτα του τένις και όμως καταφέρνει να τους καταβάλλει με τις αγωνιστικές της επιδόσεις. Η Αντωνία Κολοβού είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις (ίσως η μοναδική) από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που κάνει το όνειρό της σε ένα τέτοιο άθλημα πραγματικότητα.
Βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας (παλιότερα Άγρια Δύση). Ξεκίνησε από το Τάιλερ και εδώ και κάμποσο διάστημα συνεχίζει την καριέρα της στο Χιούστον, πάλι στο Τέξας.
Ως αθλήτρια του ΑΣΑΛ (με προπονητές τους Μαριάννα Διαμαντή, Ιβάν Δίμοφ και Φοίβο Μιχαλόπουλο) πρωτοέπιασε ρακέτα μόλις στα 4 της χρόνια, επηρεαζόμενη από τον πατέρα της Σπύρο και έχοντας την προτροπή της μητέρας της Γαλήνης. Φυσικά έβλεπε και τις μεγαλύτερες αδερφές της, Σοφία και Μαρία, να βρίσκονται συνέχεια στα κορτ, δεν ήθελε και πολύ να μπει για τα καλά στους επίσημους αγώνες στους οποίους φάνηκε και το ταλέντο της, γρήγορα.
Δεν ήταν φυσικά τυχαίο το γεγονός πως ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας από πολύ μικρή. Σε ένα τουρνουά στην Γαλλία την είδαν Αμερικανοί εκπρόσωποι των κολεγίων και αυτόματα της δόθηκε υποτροφία.
Η Αντωνία Κολοβού άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και όπως φαίνεται δικαιώθηκε. Παίζοντας δύο χρόνια στο Τάιλερ κατάφερε να κερδίσει το «δαχτυλίδι» των πρωταθλητών και πήρε το εισιτήριο για το Χιούστον. Εκεί κατάφερε να συνεχίσει την εντυπωσιακή της πορεία. Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα αναδείχθηκε ως η κορυφαία παίκτρια της εβδομάδας στο μονό της περιφέρειάς της και μάλιστα βοηθάει την ομάδα της να συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Νίκησε την Πέτρα Φεράνκοβα με 6-1 και 6-0 αντίστοιχα και ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας παίρνει μεγαλύτερη αξία καθώς ψηφίστηκε από τους αντίπαλους προπονητές.
Παράλληλα όμως ικανοποιεί και τις εκπαιδευτικές της ανησυχίες. Σπουδάζει αθλητικό μάρκετινγκ και κινησιοθεραπεία. Έχει μπροστά της άλλα δύο χρόνια σπουδών και φυσικά το μάστερ που ονειρεύεται.
Με άγριες διαθέσεις στην... Άγρια Δύση λοιπόν.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass