ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΝΟΔΟΥ

Και τώρα οι δυο τους...

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΣΗ… ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2012 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:05
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Πέρασαν 16 αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και τίποτα δεν έχει κριθεί. Ούτε στην κορυφή αλλά ούτε και στην «ουρά». Ειδικά στην κορυφή όλα φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την ερχόμενη αγωνιστική. Τιτάνες Παλαμά και Ελασσόνα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση εδώ και καιρό. Τώρα ήρθε η ώρα να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές (γιατί η σχέση των δύο συλλόγων είναι άψογη και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις άλλες ομάδες).
Συγκεκριμένα το Σάββατο στο κλειστό του Παλαμά οι Τιτάνες θα υποδεχθούν τους παίκτες του Παναγιώτη Ποντίκα. Αν κερδίσουν τότε κατά μεγάλο βαθμό θα έχουν κατακτήσει και τον τίτλο. Αν αντίθετα το πάρει το παιχνίδι η Ελασσόνα τότε τα ποσοστά θα γείρουν υπέρ της. Αξίζει να τονίσουμε πως στον πρώτο γύρο ο Παλαμάς είχε κερδίσει την Ελασσόνα εκτός έδρας.
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στη μάχη για την παραμονή. Η Νίκαια κέρδισε στην έδρα της την Ανάληψη όμως χαμογέλασε για… λίγο καθώς νίκη σημείωσε – και μάλιστα με δραματικό χαρακτήρα στο τέλος – και η ομάδα των Ικάρων Τρικάλων επί της ΕΑΛ. Έτσι η διαφορά του ενός βαθμού παρέμεινε και όλα όπως φαίνεται θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.
Στα άλλα ματς ήττα γνώρισε η Ολύμπια στην έδρα της από την Καλαμπάκα ενώ στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Εθνικό Λάρισας η μπίλια... κάθισε στους γηπεδούχους.
 
ΟΛΥΜΠΙΑ     65
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ          78
Το άσχημο τρίτο δεκάλεπτο και η απίστευτη εμφάνιση του -Λαρισαίου στην καταγωγή- Γιώργου Κουρμέτζα (κατέχει και απίστευτο ρεκορ στα τρίποντα με 19 σε ένα μόλις ματς) που σημείωσε συνολικά 33 πόντους ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Ολύμπια στην ήττα. Οι «πορτοκαλί» έχασαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά από την Καλαμπάκα και πλέον έχασαν ακόμα και την τρίτη (τιμητική) θέση.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 33-29, 46-52, 65-78
ΟΛΥΜΠΙΑ: Κούργιας 1, Κοτσώνας 14, Γκανέτσας 13 (2), Μηλιώνης 5, Ακρίβος 2, Μαστοροδήμος 8, Γούλας 17 (1), Μπαρδάκης 5 (1)
 
ΙΚΑΡΟΙ ΤΡ.    55
ΕΑΛ    54
Λύγισε στο τέλος η ΕΑΛ μέσα στα Τρίκαλα και έχασε για μόλις ένα πόντο από τους Ίκαρους. Συγκεκριμένα το σκορ ήταν 55-51 έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Βάζει τρίποντο ο Γρίβας και γίνεται το 55-54. Η ΕΑΛ πιέζει και στη συνέχεια κλέβει ο Γρίβας δίνει στον Γκόβαρη που κάνει ντράιβ αλλά δεν μπόρεσε να βάλει το καλάθι. Οι άνθρωποι της ΕΑΛ φωνάζουν για φάουλ στην τελευταία φάση, όμως, όπως ανέφεραν, η γενική παρουσία των διαιτητών ήταν άψογη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-11, 35-25, 43-42, 55-54
ΕΑΛ (Μάμμος): Ζησούλης, Βλησαρούλης 4, Μπιζιάκης 9, Γκόβαρης 16 (1), Κουκούλης 3, Γρίβας 14 (1), Χατζαρίδης, Τριανταφυλλίδης 2, Σκύφτας 6, Βαρδακούλης.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.    63
ΕΘΝΙΚΟΣ       49
Μία ακόμη ήττα γνώρισε ο Εθνικός αυτή τη φορά στην τιμωρημένη έδρα - κεκλεισμένων των θυρών- του Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν ένας αγώνας σύμφωνα με τους Λαρισαίους «χωρίς πολλά παρατράγουδα χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των δύο διαιτητών -που υπέδειξαν ιδιαίτερη πυγμή- του γυμνασίαρχου κ. Φαρμάκη, της διοίκησης των γηπεδούχων και φυσικά της αστυνομίας.
Η συνάντηση ξεκίνησε πάντως με λίγα λεπτά καθυστέρηση μέχρι να αδειάσουν εντελώς οι εξέδρες του γυμναστηρίου μετά από απαίτηση των διαιτητών και με συμβολή της πολυπρόσωπης αστυνομικής δύναμης που υπήρχε εντός γηπέδου, ενώ εκτός μια διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παραταγμένη και έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να γίνει ένας ήρεμος αγώνας σε αθλητικά πλαίσια όπου εκτός από ελάχιστα ευτράπελα (υβριστικά συνθήματα και …απειλές κατά διαιτητών και ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου(!) κατά την εκκένωση του κλειστού από τους οπαδούς, κάποιες …παρελάσεις οπαδών που έβριζαν και απειλούσαν κυρίως τους διαιτητές –σ.σ. και οι δύο του συνδέσμου Μαγνησίας!- μέχρι να τους εκδιώξουν οι αστυνομικοί, και τέλος μια γυάλινη πόρτα που έσπασαν οπαδοί των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια του αγώνα και φώναξαν κάποια συνθήματα από το ρήγμα που δημιουργήθηκε) σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε τις εικόνες που έχουν διαδραματιστεί σε προηγούμενους αγώνες στη συγκεκριμένη έδρα».
Αυτή την… παγωμάρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Εθνικός Λάρισας και μάλιστα τα κατάφερε για ένα τουλάχιστον ημίχρονο (25-25). Όμως δεν είχε και ανάλογη συνέχεια και έτσι ήρθε η ήττα. Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν περισσότερο επιθετικά οι Μιχμίζος και Παναγούλης.
Οι άνθρωποι του Εθνικού θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας για την ασφάλεια που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας, τους διαιτητές κ.κ. Καρακατσούνη και Παπαδημητρίου καθώς και τον γυμνασίαρχο κ Φαρμάκη για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και τέλος την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για τη φιλοξενία της.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-15, 25-25, 42-31, 63-49. 
ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληχρήστος): Ράπτης 7 (1), Σακάρης 10 (3), Μιχμίζος 9 (2), Δραγατογιάννης 13, Καραγιάννης 4, Παναγούλης 6, Πολύζος, Παπασπύρος.  
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ   79
ΑΛΜΥΡΟΣ     62
Εύκολο απόγευμα είχε η Ελασσόνα. Στο γήπεδό της δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Αλμυρό και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα πήραν μια καλή διαφορά την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος με άνεση.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 42-24, 60-45, 79-62
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ποντίκας): Τσιαβές Θ. 19, Τηλέμης 21, Μπλιάτζας 15, Δήμος 14, Μπούσιας 5, Λιάπης 5, Τσιαβές Δ., Κορομηλάς, Πάσχος, Μπίζιος, Πισπιρίκος, Φλώρος.
 
ΝΙΚΑΙΑ          84
ΑΝΑΛΗΨΗ    75
Ψυχωμένοι οι παίκτες της Νίκαιας έδειξαν πως έχουν τις ικανότητες να κερδίσουν εν τέλει την παραμονή τους στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Στο γήπεδο «Ι. Πατάκης» κέρδισαν την Ανάληψη αλλά δεν μπόρεσαν να ευχαριστηθούν τη νίκη όσο θα ήθελαν λόγω του αποτελέσματος στα Τρίκαλα. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουν πως θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30 -17, 46-35, 64 - 56, 84 - 75
ΝΙΚΑΙΑ (Χασανίδης): Αμπντάλα, Σταυρόπουλος Γ. 5, Πράπας 19 (5), Γαλίτης, Μακρίδης Αλ. 2, Πιτσαρής 12 (1), Λευκαδίτης 4, Λέγκας 2, Χατζόπουλος 21, Μαργαριτόπουλος 19 (2).
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιακός Βόλου – Εθνικός            63-49
Ίκαροι – ΕΑΛ 55-54
Ολύμπια – Καλαμπάκα           65-78
Καρδίτσα - Τιτάνες     56-67
Νίκαια – Ανάληψη      84-75
Ελασσόνα – Αλμυρός             79-62
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16 αγώνες)
1. Τιτάνες        30
2. Ελασσόνα     30
3. Ολυμπιακός             28
4. Ολύμπια       26
5. Καρδίτσα     24
6. Ε.Α.Λ.          23
7. Καλαμπάκα              23
8. Ανάληψη      22
9. Αλμυρός      22
10. Εθνικός     21
11. Ίκαροι        20
12 .Νίκαια        19
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Εθνικός           -           Ανάληψη
Καλαμπάκα     -           Νίκαια
Αλμυρός         -           Ολύμπια
Τιτάνες            -           Ελασσόνα
ΕΑΛ    -           Καρδίτσα
Ολυμπιακός Β.            -           Ίκαροι
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass